Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора
Момичета предлагам ви една много проста рецепта на дребни сладки.

"Корекомки"

ПРОДУКТИ:
2 пак. краве масло.(125 гр пакетчето)
2 пак. крема сирене (250 гр кутийката) аз използвах Филаделфия
3 ч. ч. брашно

ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Меси се на меко тесто от всичките продукти. Реже се на кръгчета и се овалва в кристална захар. Сгъва се на 4. Пече се в подмазана тава в предварително загрята фурна (моята я загрявам на 190-200 градуса)

Ето и снимка на това, което представляват  Wink Very Happy
« Последна редакция: чт, 30 юни 2005, 17:27 от Honda »
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Хондичка, тези пакетчета масло от колко грама са, 125 ли? И сиренето от колко е - 125 ли?
Иначе звучи и изглежда много вкусно ще го пробвам!
Цитирай

Sofia

Мнения: 175
Тези сладки са ми любимите, само че аз ги знам като"Сълзица". Спомних си как мама ги правеше и аз се въртях около нея. Само че тя слагаше към горните продукти щипка сол и 1 бакпулвер.
Цитирай
Хондичка, тези пакетчета масло от колко грама са, 125 ли? И сиренето от колко е - 125 ли?
...

допълних грамажа  Embarassed Blush Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Много са хубави. Аз също ги знам като Сълзица - нявремето имаше такива по магазините
Чак ми стана интересно от къде иде това КОРЕКОМКИ Wink
Хонда я сподели моля те Smile
Цитирай
... " Тежки" ли са за ядене , като масленките, например ? Rolling Eyes Very Happy
О, не.Много са си леки даже. И аз в началото като видях съставките и мнооого подозрителни ми се сториха. Мислех си, че на вкус ще са много мазни. Ама не са.
Цитирай
....
Чак ми стана интересно от къде иде това КОРЕКОМКИ Wink
Хонда я сподели моля те Smile
Embarassed Laughing Гвендолинката, ами не знам. Така ми бяха дали рецептата с това име. И половинката ме подиграваше като ме попита "Какви са тия сладки?" и аз му отговорих "Корекомки" Laughing Laughing Laughing
Сигурно едно време в Корекомите ги е имало newsm78 Thinking Laughing Laughing
Цитирай


Мнения: 1 365
Я и аз да задам едно въпросче - какъв точно е вкуса - солен или сладък, че е мога да се ориентирам.  И да направя един комплимент - много апетитно изглеждат на снимката  Very Happy
 Аз съм виждала ето тази рецепта, но твоята е по-икономична.
Корекомки
интернационална кухня, десерти

ПРОДУКТИ:
2 пакетчета сирене крема (250 гр.)
200 гр. маргарин “ Калиакра”
половин пакетче бакпулвер
1 ванилия
2 яйца
брашно колкото поеме за меко тесто
кристална захар за овалване


ПРИГОТВЯНЕ:
От всички продукти се замесва меко тесто. Разточва се на тънък лист (около половин сантиметър) и с чаша (с диаметър около 5 см.) се режат кръгчета. Потапят се в захар на кристали от двете страни и се сгъват на 4. Редят се в намаслена тавичка и се пекат до порозовяване.
Цитирай
Я и аз да задам едно въпросче - какъв точно е вкуса - солен или сладък,....
Сладки са Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 365
Определено ще ги пробвам, много ме съблазняват такива златисти Wink.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Още утре ще се пробва.
Аз много уважавам рецептите на Хонда и Валерия. Когато видя тегхни рецепти, поне знам че ще се получи:) Данo  и този път да е така.
« Последна редакция: сб, 02 юли 2005, 08:56 от Mamica »
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
А не трябва ли да втасва малко? Или като няма мая може направо да се процедира?
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
И моята майка ги правеше и все се въртяхме около нея нетърпеливо. Мисля, че се казват така, защото в оригиналната рецепта се овалват в оцветена в различни тонове захар - стават много колоритни и прималиви. А нали едно време Корекомите привличаха най-много заради лъскавата и шарена стока, до която не всеки имаше достъп, та мисля от там идва наименованието Rolling Eyes
И да не е така, това не ги прави по-малко вкусни  Wink
Цитирай
А не трябва ли да втасва малко? Или като няма мая може направо да се процедира?
Не, не трябва да втасват
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Аз се пробвах и ги направих - супер станаха,само че малко промених някои неща:
Вместо крема сирене ползвах извара (случайно имах вкъщи един пакет) и принципно ползвам маргарин за сладкишите,не масло (но сега постфактум си мисля,че може би с масло ще станат по-хрупкави newsm78).
И понеже ме мързеше да изрязвам и сгъвам кръгчета,процедирах мързеливата - разточих кора от тестото,наръсих обилно със захар,сгънах веднъж,повторих процедурата по наръсването и сгънах още веднъж по дължина,така че се получи нещо като руло,от което рязах парченца,дебели по около сантиметър (но мисля,че ако малко се позамрази и се отрежат още по-тънички парченца,ще стане съвсем като готовите) - по този начин на вид стават абсолютно като готовите.После ги топнах в захар,наредихме,изпекохме...и не останаха Mr. Green
Много сполучлива рецептичка Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора