Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора

Плевен

Мнения: 622
Много ми се иска да опитам да си направя боб в гърне.Но нямам гърне,а гювеч.Искам да попитам дали става в него и ако става гювеча ще издържи ли на котлона.Въпросчето ми може да е малко тъпо,но не разбирам много от този вид готвене и за първи път ще опитам.Предварително благодаря  Hug
Цитирай

Под звездите

Мнения: 513
Ами аз преди една година пробвах в гювеча и ми се спука на котлона.От тогава си нямам нито гювеч нито гърне.По-добре не рискувай.
Цитирай


Мнения: 3 332
Не рискувай! Както е казала miceva  ще се спука.
Зимата на камината съм правила боб в гърне. Ще стане и в гювеч, но едно е на котлона, друго е на тихия огън от камината.
Моят съвет е да изчакаш до зимата, ако имате камина или друга печка на дърва. Ако ли не...направи си го във фурната.  Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Само в незагрята фурна слагай.
Аз реших ей така за по-бързо да претопля едно ядене в гювеча на котлона и се пукна и повече не рискувам.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
На моят гювеч дъното е така направено,че може да се готви и на котлон(не само във фурна).Така,че ако не си сигурна какъв е твоят глинен съд по-добре го направи във фурната ,за да няма аварии...
Цитирай


Мнения: 6 553
Има гювечи и за котлон- кръгли с по-дебело дъно.Ако твоя е от тях,става,но го слагаш на студен котлон и загряваш постепенно.
Ако не ти се рискува,най-добре си го направи във фурната.Вкуса е същия,времето също.
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Мятай гювеча във фурната и готово там също ще стане супер бобче  Peace
Цитирай

Плевен

Мнения: 622
Благодаря за отговорите момичета,за сега няма да рискувам,но когато ми се хапва много бобец ще се пробвам
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Аз готвя боба само в гювеч и само на котлона.
Вари на слаб огън и гювеча от вън да е сух, няма да имаш проблеми. Peace
Цитирай


Мнения: 1 705
Мятай гювеча във фурната и готово там също ще стане супер бобче  Peace
Не съм правила на фурна до сега, а съм чувала че е много вкусен. Би ли обяснила как се прави?
Аз като го слагам на котлона половината вода извира и той си се сгъстява, а във фурната как ще стане  newsm78 .
Цитирай

Плевен

Мнения: 622
Мятай гювеча във фурната и готово там също ще стане супер бобче  Peace
Не съм правила на фурна до сега, а съм чувала че е много вкусен. Би ли обяснила как се прави?
Аз като го слагам на котлона половината вода извира и той си се сгъстява, а във фурната как ще стане  newsm78 .
и аз искам инфо  Praynig моля   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 108
Във фурната го правя като сипвам олио, запържвам ориз 1 ч.ч. червен пипер и изсипвам сварения боб. Предварително си го сварявам с лук, чушки, моркови . Ако в боба/сварения / няма домат, слагам домат или доматено пюре при ориза, слагам джоджени водата от боба. Пека докато изври водичката, като разбърквам от време навреме
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Момичета извинете, но чак сега видях че сте питали за бобчето във фурната, та правя го така:
Първо го слагам да заври с малко вода в друго тенджере /може и да се накисне през нощта във вода/ и след това го слагам в глиненото гърне /гювеч/ заедно с лук и морков нарязани  на дребно /може и чушка, който харесва, но лично аз не слагам/, заливам с вода и слагам във фурната и ври докато се свари боба, след това запържвам около 1 с.л. брашно и малко червен пипер и прибавям при боба, слагам и джоджен /може и чубрица/ и оставям да поври още малко, това е става много вкусен боб, дано ви хареса и на вас  Hug
Цитирай

в полите на Рила

Мнения: 488
alex_og97 имам въпросче.
Боба сгъстява ли се във фурната?
Искам да си направя, но боб дори и на котлон в обикновена тенджера, обичам по гъст.
Та за това съм решила да права на фурна, като си мисля, че се сгъстява. Дали е така?

  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 933
Зависи от количеството вода, rali44ка.  Peace
Ако усетиш, че боба е почти готов, а ти е рядък, може да отхлупиш капака да се изпарява водата. Ако и това не е достатъчно, аз взимам една лъжица /брашно в боба не слагам/ и започвам да разтривам бобени зърна по стената на тенджерата. Така също се сгъстява.
Но внимавай също така и водата да не ти е малко, защото има опасност да загори. Трябва да ври на слаб огън.
Имах една колежка - тя включваше фурната вечерта на много слабо и на сутринта боба беше готов - мозък...  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора