Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 септ. 2008, 19:31 ч.

Издирвам една гръцка рецепта за нещо като кебап

  • 1 432
  • 9
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 2 266
 В Солун ядохме една вкусотия, но не се сетихме да запишем името на ястието  ooooh! и вече втори ден се опитвам да издиря рецептата, но не успявам. Много ще съм благодарна ако ми помогнете да разгадая таз манджа - в глинен съд имаше канапе от патладжан и картофи, отгоре беше месото - задушено телешко, на по-едри късове с червен сос /домати, пипер/ и изразен вкус на канела, всичко това поръсено с много твърд кашкавал /или пък някакво местно сирене беше Thinking/.... Ми това е, помощ.......!

# 1
  • Мнения: 113
Здравейет мами!На мен ми е интересно как се казва този гръцки кашкавал(или сирене  newsm78).Ние също хапвахме ястие поръсени с тяхното кашкавалче в Гърция,но дали нещо подобно можем да намерим в България????

# 2
  • out of space
  • Мнения: 7 645
Да не е обикновен пармезан?  newsm78

Има един такъв на люспи, но от Италия си го взех....  Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 7 701
Здравейет мами!На мен ми е интересно как се казва този гръцки кашкавал(или сирене  newsm78).Ние също хапвахме ястие поръсени с тяхното кашкавалче в Гърция,но дали нещо подобно можем да намерим в България????

Да не би да сте яли кефалотири? Това е твърдо жълто сирене с остър вкус.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 2 266
Да не е обикновен пармезан? 
Не е, няма нищо общо нито с вида, нито с вкуса на пармезана. Може би нещо като твърда гауда, вкуса му е мек, няма остър аромат.

# 5
  • Мнения: 794
Ами аз имам една книжка с гръцка кухня освен да я попрелистя да потърся Rolling Eyes

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
С рецепта за това ядене, но мога да ти помогна, въпреки че живея дълго време тук, не съм го срещала.
На гръцки сирене е тири, а кашкавал-касери. Този кашкавал ,за който говориш е или кефалотири и гравиера. Обикновено са светло жълти, пикантни и твърди. В България не съм ги виждала по магазините.

# 7
  • софия-атина
  • Мнения: 130
В "345" в софия ги има

# 8
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 262
На мен ми прилича на някаква леко изчанчена модификация на гръцката мусака - тя е точно такава, с картофи и патладжани, които са предварително изпържени. Мусаката се прави с кайма - или накълцано телешко - запържва се с домати и се прибавят подправки и канела. И накрая има последен пласт като заливка (нея никога не успявам да я догодя), може да се сложи и кашкавал.

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 2 266
На мен ми прилича на някаква леко изчанчена модификация на гръцката мусака - тя е точно такава, с картофи и патладжани, които са предварително изпържени. Мусаката се прави с кайма - или накълцано телешко - запържва се с домати и се прибавят подправки и канела. И накрая има последен пласт като заливка (нея никога не успявам да я догодя), може да се сложи и кашкавал.

Аз стигнах до извода, че е явно някакъв специалитет на заведението - никъде не откривам такова ястие. Вярно, че съставките са подобни на гръцката мусака, но почти нищо общо нямат на вкус Confused.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт