Няма жена, която поне един път през живота си да не е заставала с изпитателен вид пред огледалото с мисълта, че не е лошо да поотслабне малко.

Последните проучвания обаче показват, че една голяма част от хората, които са с нормални за ръста си килограми също прибягват към диети, което не е никак здравословно, а и може да доведе до натрупване на килограми.

Има три съвсем лесни начина, за да разберете дали имате нужда от диета.

1. Огледайте се добре в огледалото. Ако на кръста ви вместо елегантна извивка има леки заоблени участъци, явно имате нужда от ограничаване на яденето.

Не се сравнявайте със снимки в списанията. Не забравяйте, че почти всички снимки се обработват с компютърни програми, за да може приятно изглеждащите момичета да изглеждат перфектно.

2. Стиснете коремчето си и премете с линийка събралата се между пръстите плът. Ако е повече от три сантиметра, имате нужда от по-ограничаващ хранителен режим.

3. И последният начин – изчисление на индекса на телесното тегло (ИТТ). Здравословният е между 19 и 25. Ако вашият индекс е под 19, трябва да наблегнете на храненето, защото сте прекалено слаби.

А ако пък е над 25, трябва да се обърнете към специалист, който да ви предпише съобразена с вашите килограми диета.

Отново подчертаваме, че ИТМ не може да „прецени“ дали става дума за мускули или мазнини в тялото ви и за това изчислението е относително вярно само за хора, които не се занимават редовно със спорт.

Най-доброто решение за сваляне на килограми е да се придържате към здравословен режим на хранене и активен спорт.


Не започвай диета, само защото е модерно.