Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Имам ориз в къщи няколко кутии , но идеите ми започнаха да се изчерпват .
Та за това се обръщам към вас дами , да си кажете и вие какво и как приготвяте с ориз .
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Ами може много неща да се сготвят с ориз - пиле с ориз, свинско с ориз, пълнени чушки, ориз с гъби и маслини, ориз със зеленчуци, ориз с тиквички като мусака, мляко с ориз, може сини домати/тиквички пълнени с ориз и кайма, може и постно, само бял ориз за гарнитура, може и супички, а чух и за някаква баница с ориз, но незнам рецепта и друго май не се сещам  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Че какво от това,че имаш няколко кутии с ориз?Той не е продукт,който се разваля.Няма само ориз да ядете я  Laughing Laughing Laughing
Остави си една кутия за готвене,а другите ги сложи във фризера,за да не завъждат буболечки и си готова  Very Happy  Hug
Цитирай


Мнения: 3 332
Ориз с мляко
Ориз с мляко на фурна
Баница с ориз
Оризови кюфтенца
Ориз с зеленчуци
Пълнено пиле с ориз
Ориз с пилешко на фурна
Оризова салата
и още мнооого други...
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Благодаря ви за идеите момичета !
Аз трябва да ям ориз и то предимно без нищо по здравословни причини  ,
но тъй като останалите членове на семейството ми няма да го ядът все такъв сварен само започнах да го слагам и в супи . Също така правя всичко което е изброила Алекс  .
С изключение на свинското с ориз . Не ядем свинско месо .
Лове как правиш ориз с мляко на фурна ?
Мастер,  това с фризера е идея , но едва ли ще си напълня фризера с ориз .
Цитирай

София

Мнения: 5 000

Аз трябва да ям ориз и то предимно без нищо по здравословни причини  ,
но тъй като останалите членове на семейството ми няма да го ядът все такъв сварен само започнах да го слагам и в супи .
Мастер,  това с фризера е идея , но едва ли ще си напълня фризера с ориз .[/color]
Мдааа,това е друга нещо тогава...Щом е по здравословни причини.....

Оризови кюфтета,фалшива дроб-сърма тогава добвям към горепосочените предложения...Само,че не знам дали ядете пържено....
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
И пърженото е от забранените храни !
 За това много рядко го ям , но всичко пържено е вкусно .
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
свекърва ми прави едно бързо ядене с ориз.

сварява ориза.
после прави доматен сос и когато е готов, добавя една консерва риба тон.
обърква със соса.

после сервира в чиния ориза, залят със соса.
аз риба не ям, ама другите казват, че е много вкусно  Peace
Цитирай


Мнения: 2 187
Ето тази рецепта съм си харесала аз, но вкъщи ориз не се яде, мнооого рядко, така че още не съм я опитала:

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5112/yellow-rice

Също и ризото различни варианти, но като гледам къде живееш, предполагам, че вече си ги изпробвала.  Smile

А имам дори някъде и една френска рецепта за сладолед от ориз, но трябва да я потърся.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ориз с праз и маслини също.  Peace
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Благодаря ви момичета !  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 332

Лове как правиш ориз с мляко на фурна ?
Мастер,  това с фризера е идея , но едва ли ще си напълня фризера с ориз .

Заповядай,  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217339.80
Цитирай
Ориз по китайски - лесно е, прави се за около 35-40 минути:
Слагате чаена чаша ориз + 3 чаши вода да се варят. Не бъркате ориза въобще и почти не отваряте тенджерата. Ако имате втори котлон в същото време правите останалото:
Нарязвате глава лук и 2-3 скилидки чесън и ги пържите - не е нужно да е много. Махате ги от тигана. Не слагате сол въобще - само заливате с малко соев сос. Слагате нарязани например тиквички (за този сезон) - пържите ги, пак ги махате. Соев сос. Важно е да не смесвате засега зеленчуците. После режете каквото имате в къщи - аз слагам моркови, нарязани на пръчици, грах, понякога царевица, кисели краставички или ако имам разни кълнове от магазина... Каквото има в момента. След като ги изпържите по отделно и им сложите соев сос, накрая в тигана чуквате 1-2 яйца, бъркате енергично, докато станат на конци и веднага добавяте всички зеленчуци и целия ориз. Продължавате да бъркате, за да не загори. Добавяте още малко соев сос, ако е нужно.
Това е. Яде се докато е топло. Страхотно е:)
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз също ще ти дам ориз по китайски с пилешко
200 грама ориз;
половин кг пилешко бяло месо;
1 връзка пресен лук;
1 чаена лъжичка вегета
2 яйца
Ориза се сварява ,изсипва се в сгорещено олио и около 10 мин се пържи,като се бърка.
Прибавя се ситно нарязаното месо и вегетата.
Накрая заливаш с двете яйца и се сваля от огъня.
Цитирай

В Балкана,под Витата стена

Мнения: 265
Една много лесна рецепта за ориз в микровълнова с цвекло и зеленчуци.Хубавото на тази рецепта е че другото й име е Ориз с каквото има.
 Слагам1 ч ч ориз,1 кафяна чаша кафяв ориз, настъргано червено цвекло,лук,пиперка,домат,морков,малко зеле и какъвто друг зеленчук имам.Малко сол,черен пипер,магданоз.Заливам с вода и варя около 45 минути.Вкусно е с някакъв сос или просто с майонеза или кетчуп, горчица.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора