Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Virginia

Мнения: 301
Издирвам тази рецепта много отдавна, мой приятел го правеше и ставаше много вкусно, бързо и лесно. Аз съм опитвала, но соса не става същия  Sad
Моля ви, да споделите вашите рецепти ..
Цитирай


Мнения: 310
Ето две рецепти на Лео:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg7146317#msg7146317
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg8020000#msg8020000

Друг път използвай първо търсачката[/size]
Цитирай

София

Мнения: 2 635
аз имах една рецепта, която отдавна не съм я правила, но ставаше много вкусно. Става и за пилешко и за агнешко. Разбърква се една кофичка кисело мляко със сол, черен пипер, 1-2 зърна бахар и 1-2 смлени скилидки чесън. Оставя се месото за поне час в сместта, най-добре в хладилник и после се пече. Става много крехко и вкусно.
Цитирай


Мнения: 1 645
Това    също е добро предложение  Peace
Цитирай


Мнения: 7 473
Ето две рецепти на Лео:



Тези са диетични и не става сос точно. .

Аз преди правех в тенджера под налягане месо с кисело мляко, но първо
се запържва лук и брашно и после се слага млякото с подправки по желание.

Виж и тези http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=6543

http://gotvach.free.bg/OSNOVNI4/423.html
Цитирай

Virginia

Мнения: 301
Благодаря ви много  Hug Тези рецепти или подобни съм пробвалам но не се получава така ... Соса от киселото мляко ми се "стопява" А си спомням, че соса от рецептата, която търся оставаше бял и млечен. Освен това мисля се слагаше и копър и ставаше нещо невероятно вкусно.
Може би е нещо с брашно и яйце, за да не "изчезне" соса ...  newsm78
Цитирай


Мнения: 8 579
Да не е било пиле фрикасе с кисело мляко?

Ето една рецепта на майчето.  А копър можеш да си сложиш заедно или вместо магданоза.


Цитат

1 пиле (около 1 кг), 1 морков, малко целина, магданоз, 1 кафена чашка растително масло, 1 кафена чаша брашно, 2 жълтъка, 1 лимон, 1 чаена чаша кисело мляко, сол на вкус.

Почистеното и измито пиле се нарязва на порции, залива се с вода и се вари, като се отстранява образувалата се на повърхността му пяна. Прибавят се нарязаните зеленчуци, малко сол и варенето продължава до пълното омекване на месото.
В растителното масло се запържва леко брашното (до светло кремаво оцветяване) и се разрежда с прецедения бульон. Жълтъците и киселото мляко се разбиват и към тях се прибавят полученият гъст сос и лимонов сок.
При поднасяне на порциите месото се полива с готовия сос и ситно нарязан магданоз.



Всъщност, прегледай цялата тема, там има още рецепти с кисело мляко, може някоя да ти заприлича на тази, която търсиш.
« Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 08:40 от labrex »
Цитирай
А няма ли да е по-лесно да опишеш първо ястието? Какво беше по-конкретно? Манджа, супа, запечено или запържено месо със сос? Да не се окаже накрая, че става дума за панирани хапки с чеснов сос?  35
Цитирай

някъде на юг

Мнения: 240
и аз ще готвя май фрикасе...
Цитирай

София

Мнения: 7 584
моето пиле с кис. мляко не става точно на сос. аз мариновам месото в кис. мляко+силна дижонска горчица+чесън и после пека.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Майка ми я прави тази рецепта, аз не съм и голям фен та не се сещам за пропорциите, но по-късно ще ти я напиша като я попитам.  Very Happy


Значи майка ми го нарече това пиле с гръмкото име "Овчарски гювеч", не питай защо, не знам.  Mr. Green

Пилето се вари в малко вода / по желание се разфасова или си остава на парчета с кокалите/.
Запича се в тавичка 15 мин с 1ч. ч. бульон.
1 кофичка кисело мляко се разбива с 2 яйца, 1-2 суп. лъжици брашно, черен пипер, сол и по желание 1 суп.л горчица.
Сипва се при запеченото вече пиле, добавя се 1/2 пакетче масло и се запича още 15-20 мин до златисто.

Ако това е рецептата на твоя приятел явно той е добавял и копър, та и ти си сложи може да стане пък хубаво.  Very Happy
« Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 22:50 от Valeria »
Цитирай

Virginia

Мнения: 301
Valeria, много благодаря  Hug Мисля, че беше нещо такова, ще пробвам и ще споделя  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 592
Моята рецепта  е: Запържвам  пилешко филе на жулиени (по желание може и с гъби), когато месото побелее и се отдели изсипвам отделно разбити  1 коф. кисело мляко + 1майонеза краси + 1 лъжичка горчица. Оставям 10-15 мин. на бавен огън да къкри. Поръсвам с нелюто къри. Соса се получавам бял и гладък.
Цитирай


Мнения: 1 488
Правих тази рецепта. Наистина киселото мляко се стяга и смалява. Но ми направи впечатление, че стана по-вкусно с предварително леко сварено месо, отколкото със сурово и оставено да преседи с млякото предварително. С чесън е по-вкусно, отколкото с чесново брашно. Peace
Цитирай

Virginia

Мнения: 301
Майка ми я прави тази рецепта, аз не съм и голям фен та не се сещам за пропорциите, но по-късно ще ти я напиша като я попитам.  Very Happy


Значи майка ми го нарече това пиле с гръмкото име "Овчарски гювеч", не питай защо, не знам.  Mr. Green

Пилето се вари в малко вода / по желание се разфасова или си остава на парчета с кокалите/.
Запича се в тавичка 15 мин с 1ч. ч. бульон.
1 кофичка кисело мляко се разбива с 2 яйца, 1-2 суп. лъжици брашно, черен пипер, сол и по желание 1 суп.л горчица.
Сипва се при запеченото вече пиле, добавя се 1/2 пакетче масло и се запича още 15-20 мин до златисто.

Ако това е рецептата на твоя приятел явно той е добавял и копър, та и ти си сложи може да стане пък хубаво.  Very Happy

Tova e receptata  Peace Mnogo, mnogo Blagodarya   bouquet Preporachvam vi da ya opitate.
Az slojih kopar v kiseloto mlyako i ... oblizahme si prastite  35
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора