Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Сoфия

Мнения: 1 650
ЗДРАВЕЙТЕ! Може ли някой да ми услужи с рецепта за доматена супа ,особено доматена крем- супа? Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Заповядай...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321636.0
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
тази рецепта е на доматена крем супа Peacehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268517.20
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз правя следната:

Килограм пресни домати или 700гр консервирани
2 глави лук
1 морков
2 суп. л. олио
4 чаши гореща вода
една пълна шепа фиде
2 чаени лъжички захар
магданоз

Суровите домати ги белите и рендосвате, консервираните нищо не ги правите. Задушавате лука и моркова в олио и вода, до омекване и приятен златист цвят на лука. Добавяте доматите и сипвате 4-те чаши вода. Бъркате и варите до сгъстяване, солите на вкус. 5 мин преди да е готова, добавяте фидето и накълцания магданоз. Накрая пасирате добре всичко и добавяте двете лъжички захар. Поднасяте с бучка масълце и натрошено сирене   Smile

Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Доматена супа със сирене

1 глава кр. лук
5-6 скилидки чесън
1 буркан домати (смлени)
3 с.л. фиде
1 ч.ч. пр. мляко
1 ч.ч. сирене
1/2 ч.л. босилек

 Нарязаните на ситно лук и чесън се задушават с масло (олио). Прибавят се доматите, щом кипнат, се добавя вода - 1 1/2 л, щом кипне и водата, се прибавят фидето и босилекът. Когато и фидето се свари, тенджерата се дърпа настрани, прибавят се млякото и сиренето
Цитирай

София

Мнения: 3 536
И аз ще си открадна хуабвите рецепти за тази дупичка Hug
Цитирай


Мнения: 8 592
Аз правя следната:.........


Блонди, много вкусна изглежда! Love Днес правих пилешка супа, но като свърши, ще правя твоята. Предполагам, че като се пасира с фидето, се сгъстява. Чудесно изглежда!  bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз я правя като Блонди, но без фиде!  Peace
Цитирай


Мнения: 8 592
Аз я правя като Блонди, но без фиде!  Peace

t_ilieva , просто помислих, че фидето придава плътност, твоята каква се получава - по-рядка или по-плътна?
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
labrex, ами не става много плътна, но аз така или иначе сервирам крем-супите с крутончета!  Peace
Цитирай


Мнения: 8 592
labrex, ами не става много плътна, но аз така или иначе сервирам крем-супите с крутончета!  Peace

Да, аз също правя крутони, ами ще пробвам варианти.  bouquet
Цитирай
Аз не обичам много супите, но доматената супа на свекърва ми е върхът. Винаги е обирала овациите с нея.
Слагате да се варят един буркан стерилизирани домати, морков, глава лук и един голям картоф и вода, разбира се. Щом всичко се свари, се претрива през гевгир (тук можете да махнете лука). После се пасира и се връща на огъня. В същото време запържвате в масло няколко лъжици брашно и после го разреждате с прясно мляко. Към доматената смес се слага щипка сода за хляб, за да убие киселината, и после се добавя белия сос. Подправяте със сол.
Сервирате с домашно правени крутони и захар за желаещите.
Да ви е вкусно.
Цитирай

Сoфия

Мнения: 1 650
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!  bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Давам ти и моята рецепта за супа
Любимата ни супа е следната.
Половин кг. домати, (може и с доматено пюре)2 глави лук,2 моркова, 1 стрък кервиз се задушават задушават в малко масло(20 грама)Прибавя се 2 лъжици брашно, вода(зависи как я консумирате по гъста или не), черен пипер е 1 лъжичка захар.Всичко ври на бавен огън.Прибавя се на върха на ножа още малко масло.Преди да се сервира се прибява накрая 1 чаша бяло вино.(Рецептата е от френската кухня)
Цитирай

София

Мнения: 7 588
скоро си поръчах доматена супа за в къщи от един ресторант. там й бяха сложили отгоре ситно настъргано варено яйце, отдолу беше сиренце.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора