Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 септ. 2008, 14:38 ч.

Спешни нужди за старта на Защитеното жили

 • 101 562
 • 76
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 722
  Водени от общото си желание да окажат адекватна подкрепа на децата, отглеждани в държавните институции и напускащи тези институции, в началото на 2006г. представители на А.Д.А “Архитектурно дизайнерска агенция” и фондация “Движение на българските майки” решиха да обединят усилията си в тази насока, създавайки фондация “Защитено жилище ЗАЕДНО”.
  В началото на месец октомври 2008г. ще започне поетапното настаняване на младежи навършили 18 години, напускащи институциите в Защитеното жилище.
  За да успеем да създадем най-добрия дом за тях, място, където да могат да се учат, място, където могат да покажат своите желания и мечти, а ние да им помогнем да ги реализират, имаме нужда от вашата подкрепа за събиране на неща, които до този момент не са подсигурени:
- домакински уреди (освен хладилник и прахосмукачка);
- съдове и прибори;
- домакински текстил (покривки за маси, престилки за готвене, кърпи за ръце);
- столове 10 бр.;
- ютия;
- шевни машини, оверлог, кроячен плот, гладачна дъска, ножици 5 бр. и др. консумативи,работни маси 5бр, столове 5 бр., шкафове 5 бр.;
- инструменти за дома и градината;
- офис-оборудване, канцеларски материали;
- медикаменти;
- готварски книги;
- детска и юношеска литратура, български класици;
- корнизи;
- ракли;
- огледала за баня, поставки за сапун, тоалетна хартия, кърпи и пр. банско обзавеждане.


  Уважаеми съфорумки и съфорумци, от самото си създаване, фондация ДБМ винаги е разчитала на подкрепата на хората от този форум, и благодарение на вас, ние сме провели десетки успешни акции. И сега, в този момент, когато сме на прага да създадем собствен дом на децата, на които помагаме, ние отново разчитаме на вашата помощ и подкрепа за "ничиите деца". За да им покажем, че те не са сами, че те имат право да живеят нормално, да имат шанс и да се реализират.
  Предварително благодарим на всички, които ще ни съдействат за да успеем в този важен за децата проект!

  Повече информация за Защитеното жилище можете да получите на адрес www.podslon.org или на тел. 0894606186, Гергана Пожарски

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 22:58 от Хапка

# 1
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
Хапка,

сигурна съм, че много хора ще се отзоват на призива ти.

Дали е възможно да добавиш някаква бройка към изброените неща?

# 2
 • Мнения: 1 722
  luda, веднага  bouquet

# 3
 • София
 • Мнения: 430
Само добавям Simple Smile
Ютиите е хубаво да са поне две.
Дъските за гладене - също.
  bouquet

# 4
 • тук/там
 • Мнения: 447
Хапка, писах ти на лични  bouquet

# 5
 • София
 • Мнения: 430
Оказва се, че доста момичета искат адрес за изпращане на нещата. Моля, нека да ми пускат ЛС на мен, за да се разберем  Heart Eyes

# 6
 • София
 • Мнения: 430
Момичета, това е списъкът на обещаните засега неща. Ще го актуализирам своевременно. Благодаря на всички за съпричастността   bouquet

1. Гладачна дъска, домакинска посуда (не зная каква точно) и книги от мама Гери (прости ми, не запомних ник-а ти по телефона)
2.  Две маси за трапезарията и 15 стола за хранене (фирма)
3.  Покривки за маси от RS5.
4.  Домакински текстил и няколко комплекта чаршафи, които мама jujavka ще ушие.
5.  Една шевна машина от MardiGras
6. Готварски книги и градински инструменти от Чут Чут
7. Книги от мама Валерия.
8. Ютия, гладачна дъска и употребяван хладилник от Тереза.
9. Пералня, печка, фризер (фирма)
10. Почистващи и перилни препарати (фирма)
11. Чинии и чаши от Дива ирландса пешеходка
12. Една мама от Люлин пое шиенето на 10 комплекта чаршафи.
13. Прахосмукачка и сушилка (Хапчице, кой ги обеща?)

# 7
 • Мнения: 1 722
13. Прахосмукачка и сушилка (Хапчице, кой ги обеща?)


  Мона77

# 8
 • Мнения: 2 813
Ще следя темата. Ще измисля с какво мога да се включа. Браво за инициативата и успех!   bouquet

# 9
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
Ще следя темата. Ще измисля с какво мога да се включа. Браво за инициативата и успех!   bouquet

Здравей, благодаря ти за желанието да се включиш   bouquet

От това което знам, за сега почти няма събрани прибори за ядене и готвене(лъжици, ножове и т.н.) и тенджери. Друго което се сещам са принадлежностите за баня и хавлии.

# 10
 • Мнения: 2 813
Ооо, хавлии мисля, че мога да осигуря. Няма да са много, но все няколко мога да пратя. Само кажи как.   bouquet

# 11
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
Ооо, хавлии мисля, че мога да осигуря. Няма да са много, но все няколко мога да пратя. Само кажи как.   bouquet

Анту, пиши моля те на Кика, да ти прати адрес.  Peace

# 12
 • София
 • Мнения: 553
Моля за повече информация за методите за социализация на децата, методите за мотивация, за да се отнесат към тази инициатива като към старт а не само като отсрочка на неизбежното и да вложат усилия да се учат и да си намерят работа, а не само и просто да използват проекта като безплатна квартира за колкото може по-дълго.
как практически ще стават нещата?

ще видя с какаво мога да помогна за обзавеждането, надявам се да мога да помогна и за друго

# 13
 • София
 • Мнения: 430
Момичета, извинявайте, че се включвам рядко, но денят ми е пълен от сутрин до вечер и просто не успявам.
Относно адресът за пращане - от 1 октомври в самото ЗЖ, ще има персонал и тогава нещата ще могат да се складират там, но дотогава ни е страх да оставяме каквото и да било, за да не изчезне  Sad Днес от Община Божурище приеха да съхраняват някои неща и утре, когато е поредната ни среща с тях, ще ги помоля да оставя техния адрес. Ако ли не, ще ви помоля за още малко търпение Praynig За по-малки неща, давам собствения си, но ви е ясно, че няма как да складирам много вкъщи. Друго момиче от организацията, живеещо в Нови Искър,  предложи място за по-спешните неща, но организацията с транспортирането също е проблем. Та в този ред на мисли:
Анту, ще ти пусна на лични моя адрес, ако са само хавлии.
oceanid, въпросите ти касаят неща, върху които дълго сме мислили. Не, определено не желаем да отглеждаме тези младежи, а да им помогнем сами да живеят. Вече 4 години работим с деца от ДДЛРГ и с младежи, които са ги напуснали и сме запознати (до болка) с техните дефицити. Затова и се захващаме с това начинание. Мога много да говоря по въпроса, но предвид форумския формат, ще се огранича до основното:
Не напразно наричаме ЗЖ "къщата". Всички, които са в нея, ще представляват един екип, едно семейство, ако щете, обратното на институция, където децата единствено се съобразяват, без да избират. Всички, младежи, които ИЗБИРАТ да живеят в къщата, предварително  биват запознати с условията за настаняване. А най-основното от тях е, да ЖЕЛАЯТ да положат усилия, за по-доброто си бъдеще. Наясно сме, че без желание от негова страна, не можем да помогнем на никого! Още от началото на престоя им, с всеки един от младежите ще работи психолог и социален работник, за да може да им се направи личен индивидуален профил, в който ясно да са отразени всички проблемни моменти - проблеми със самочувствието, с комуникацията, с Аз-преценката, с миналото, с роднините .... Списъкът може да е безкраен. Въз основата на този профил се прави план за действие и се решава кой от специалистите ще отговаря за този младеж ЛИЧНО, следейки и направлявайки всеки негов успех. Веднъж седмично ВСИЧКИ (специалисти и младежи), ще дискутираме личните постижения и препъникамъните за всеки. Младежите ще работят с психолог ЕЖЕДНЕВНО. Ще бъдят подкрепяни в усвояването на основни умения и сръчности, необходими за самостоятелния им живот - ще си готвят, перат, чистят, пазаруват неща от първа необходимост, организират ежедневието си САМИ, с първоначална помощ и направляване, разбира се. И с много стимули. (Например, най-добрият дежурен по чистота в къщата за месеца ще получи като награда за старанието си прическа в хубав фризьорски салон и т.н)
Отделно от това, професионалните им курсове няма да са случайни, а избрани от тях. И с РЕАЛНА възможност за работа. Вече имаме няколко работодатели, които са заявили желанието си за партньорство в това начинание. Те ще запознават младежите с естеството на професията, която им предлагат и ако някой от младежите прояви желание това да е неговата работа, ще бъде обучен (или от работодателя, или от нас (посредством обучителски фирми)) за конкретната работа. (Нагледали сме се на безсмислени курсове и не ни се ще да мултиплицираме лоши практики!) В ЗЖ има компютърна, и две учебни зали. Усвояването на елементарни компютърни умения ще е задължително - без това не може, пък ако някой проявява интерес (имаме вече такъв юнак Simple Smile), може да продължи да се развива в тази посока. Езикови курсове също ще се предлагат (имаме си доброволци, които желаят да им преподават английски и немски - става дума за професионални преподаватели). Ще си имаме и модул "Хоби" - танци, приложни изкуства, спорт, свирене и пр., част от които ще се извършват в къщата, други в читалището в Божурище (с доста добра база, между другото). Модул "Празници" - с местни жени, които да им показват традиционни за различните празници ястия, с изработка на предмети и украси и, най-важното, с общо (заедно с персонал и местно население), празнуване. Модул "Социализация" с практики в различни социални институции - библиотека, община, кметство, парламент, университет, болница и пр. Модул "Излети"... Модул "В какво успях"... Модул "Семейство" ...Изобщо програмата им ще е пълна. Те сами ще избират в какви модули искат да се включат, но е задължително да се включат поне в два, както е задължителен професионалния и компютърен курс. Това се указва в договор, подписан от тях при постъпването им. Младежите ще напускат ЗЖ,  при сигурна работа и жилище и след заключение на водещия техния случай, че са усвоили уменията, които ги правят способни да живеят самостоятелно. Ще има продължаващо наблюдение, след извеждането в период на поне 6 месеца...
Мисля си, че става ясно, че всичко не може да се разкаже - много е. Но пък може да се види. Надявам се, че всички, които се интересуват, ще пожелаят да ни гостуват и сами да видят какво и как се случва в къщата Simple Smile
И не се притеснявайте да питате, на лични, в темата или по телефона, с радост ще отговарям на въпросите!!!

# 14
 • Мнения: 2 813
Момичета, предета, завеси има ли осигурени? Днес мисля да отскоча до ТСМ, там има такива разпродажби, да видя какво има. Също ще се опитам да доставя вилици и лъжици.

# 15
 • София
 • Мнения: 430
Анту, една мама от форума беше поела ангажимент да ушие предета, но това беше доста отдавна и тя не се е обаждала, ще се опитам да се свържа с нея да я попитам и ще пиша после.

Днес получих пратка с книги от Валерия. Благодаря ти   bouquet

Описах ги, за да се знае вече какво е налично и да не се дублират (не съм го направила по азбучен ред и с пълни библиографски данни, както е редно, но просто нямам време за това. Съжалявам за неудобството  Embarassed)
Фридрих Шилер “Вилхелм Тел”
А.С. Пушкин “Евгений Онегин”
Й.В. Гьоте “Фауст”
Омир “Илиада” (2 бр. от различни издателства)
Софокъл “Антигона”
Шекспир “Хамлет”
“Тристан и Изолда”
Оноре дьо Балзак “Евгения Гранде”
Балзак “Братовчедката Бет”
Данте Алигиери “Ад”
“Повести за любовта”
Й. Мрквичка и др. “Школа за годеници и младоженци”
Зигфрид Шнабл “Разговор за любовта”
Паисий Хилендарски “Славянобългарска история”
Петко Славейков “Хумор и сатира”
П. Р. Славейков “Избрани творби” (Библиотека за ученика)
Любен Каравелов “Маминото детенце”
П. Яворов “Поезия. Проза)
Д. Дебелянов “Стихотворения”
П. Пенев “Стихотворения”
Валери Петров “Поеми” (2 бр. от различни издателства)
Е. Багряна “Поезия”
Йордан Радичков “Всички и никой”
Р. Ралин “Саморасляци”
Е. Станев “Крадецът на праскови”
Георги Марковски “Хитър Петър”
Д. Попдимитров “Утрото на футбола”
М. Макдермот “Апостолът на свободата”
Оскар Уайлд “Гранатовият дом”
Й. Спири “Хайди”
“Какво готви жената днес”
Н. Илиева “Шоколадови десерти”
“Избрани рецепти Предястия”
“Празнични торти”

# 16
 • Мнения: 2 813
За чуждоезиковите обучения също ми хрумна някой ако има стари касети (то има ли още къде да се слушат касети  newsm78) на Релакса и подобни и не му трябват, може да ги дари.  Peace Аз нямам такива неща, само един пресниман учебник по англ.  Tired

# 17
 • Мнения: 129
Аз имам един подобен комплект, основен курс 1. Ако има къде да ги слушат пращам  веднага.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 637
Страхотна инициатива! Ще помогна с каквото мога Peace

# 19
 • Мнения: 2 813
Започнах да подготвям хавлиите. Ще сложа и 2-3 халата за баня, както и едно перде, което съм купувала за у дома, но така и не съм ползвала. Трябва да купя още малко хавлии, мисля от Метро да ги взема, и ще изпратя колета на адреса, който Кика ми даде. Ще следя темата да видя как се подрежда къщата с ваша помощ.  Hug
Току що открих в гардероба си 6-8 бр. калъфки за възглавници, които абсолютно никога не съм ползвала. Те са останали от дома на майка ми, но се съмнявам, че и там сме ги ползвали. Проблемът е, че са от онези старите - чисто белите, нали ги знаете. И са някакъв зашеметяващ размер, аз такива големи възглавници нямам у дома. Хубавото е, че са 100% памук, не като съвременните "изг***и" платове и са абсолютно здрави и запазени. Ако решите, че ще са добре дошли, пращам веднага. Само ще ги изпера и изгладя, че все пак са стояли само по гардероби досега. Казвайте какво да правя.  Hug
Досега отчетът от мен: 3 бр. кухненски хавлиени кърпи, 2 бр. кърпи за баня, размерът е приблизително 50х90, 2 бр. халата за баня, един бял долен чаршаф, едно перде, 6-8 бр. калъфки (само ако са необходими, иначе няма да натоварвам с излишни неща). Остава да купя още няколко хавлиени кърпи за бърсане на ръце.  Peace

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 18:15 от Анту

# 20
 • София
 • Мнения: 553
Когато почина The Winner /Happy mama/ в мамешкия форум на Дир БГ се сетиха и направиха нещо много красиво. Събраха в една малка книжка всички нейни постове и ги подариха на децата и близките й.

В някакъв смисъл толкова много от майките тук, отдалече и анонимно носят в сърцата си тези ничии деца. Убедена съм, че в този форум са споделени много и много ценни съвети за живота, домакинството, отношенията между хората, бременността, раждането, отглеждането и възпитанието на децата, които тези деца вероятно ще имат нужда да чуят, от които са били най-ограбени, с това че не са имали семейство, и които ще са им помощ и опора, не по-малко от вещите. Интернета е лукс, който не се знае кога, колко и дали изобщо ще има там, където ги отвее живота и дали ще могат да си го позволят, когато ще имат най-голяма нужда от съвет... тогава ... една книжка събрана и подарена с много любов под възглавницата... може да означава много.
Нещо за душата и за бъдещето  Hug Hug Hug

Предложението ми е, да се направи една такава книжка със съвети, отсяти от форума /архивите му са нещо безценно в това отношение/, която да се подарява на децата приемани в защитеното жилище, при приемането или при напускането му.
Може, чрез опцията "информирай модератор" да се номинират от четящите постингите, в които има такива съвети  и с това много да се улесни и ускори подбора. Ако повече хора се наемат да преровят архивите, сигурна съм че ще се получи нещо чудесно. Може да се оформи като указател по азбучен ред, съответно и самото търсене из форума да се организира така.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 23:17 от oceanid

# 21
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
  Момичета благодаря за идеите и желанието да помогнете.   bouquet

 В неделя след 10 часа, за няколко часа, се организира допочистване на сградата на Защитеното жилище. Ако има желаещи да се свържат с Кика( Гери- тел. е на стр.1) Миналата седмица групата, която е чистела е свършила страхотна работа   bouquet 
         Ако някой има багаж, който иска да занесе на място ще може да го направи също в неделя, но моля всеки желаещ да се уговори с Кика, за да няма разминаване.  Peace

# 22
 • Мнения: 1 722
  Фондация защитено жилище "Заедно" моли за адресите, имената, мейлите и телфоните на всички, които се откликнаха на инициативата.
 

# 23
 • Мнения: 1 722
  Забравих да напиша, че моля да ми ги пращате на лични Simple Smile
 

# 24
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
 Вчера се откри официално  Защитено жилище ЗАЕДНО.
Искам отново да Ви благодаря, защото Вие сте СИЛА, с която България ще трябва да свиква, Вие помогнахте на 6 младежи да намерят вчера своя нов дом и да започнат по-добрата част от своя живот. Живот в който те ще създават своята съдба и в който вече ще има на кого да разчитат, а не да бъдат подхвърляни от дом в дом.
Пожелавам Успех на Гери(Кика) и г-н Дунчев и новите им 6 деца, сила винаги да се изправят ако "паднат" и здраве на тях и семействата им, защото ако беше трудно да се построи една сграда напълно от дарения, то сега започва най-трудното, същинската работа за нашата цел.

Ето малко снимки от друга тема, които не са мои, а на Collibri : http://picasaweb.google.bg/collibri/11408_Gurmazovo#.

# 25
 • Мнения: 2 813
Гледах репортажа по бТВ! Страхотни сте, справили сте се блестящо, дано момчетата наистина го оценяват!
Успех на малдежите, ще помагаме, с каквото можем!   bouquet

# 26
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Мили момичета и всички, които подкрепяхте идеята до нейното осъществяване!

Искаме да ви поканим на Коледното тържество на Защитеното жилище!
Елате и споделете с нас Коледното вълшебство на 7-ми дкември /неделя/ от 15:00ч. в самата къща!

За доброто настроение ще пее нашият приятел Луиджи Зуин.
А за доброто похапване се надяваме на сръчните ръце и големите сърца на всички, които решат да се присъединят!

Събитието ще бъде благотворително с цел набиране на средства за функционирането на дома.
ПОМОГНЕТЕ НИ ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАЕДНО!

# 27
 • София
 • Мнения: 7 263
От къде да се информирам какви са настоящите нужди по проекта?

# 28
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Пиши на Кика, тя е най-наясно

# 29
 • Мнения: 3 777
Има ли нужда от нещо? дайте списък да видим къде и скакво можем да се включим

# 30
 • Мнения: 3 777
мога да предоставя книжки, посуда, обзавеждане, ползвани са, но са много запазени

# 31
 • Мнения: 3 777
П.С моля, пишете ми на лична

# 32
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Момичета, имам страхотна новина!

Защитеното жилище спечели Специална награда в Конкурса "Сграда на годината" за благородно инвестиционно намерение.

Може да гледате излъчването на церемонията по БНТ, събота 20.12. от 16:45.

Нямате представа колко вълнуващо беше! Това е награда за всички вас, които повярвахте в нас и ни помагахте и помагате с каквото можете!

# 33
 • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
 • Мнения: 1 808
Момичета, имам страхотна новина!

Защитеното жилище спечели Специална награда в Конкурса "Сграда на годината" за благородно инвестиционно намерение.

Може да гледате излъчването на церемонията по БНТ, събота 20.12. от 16:45.

Нямате представа колко вълнуващо беше! Това е награда за всички вас, които повярвахте в нас и ни помагахте и помагате с каквото можете!

 smile3501 smile3501 newsm10

# 34
 • Мнения: 5 876
Бих могла да предоставя някое от следните неща:
Електрическа печка за отопление, изправна.
Завеси.
Книги (допълнително ще пиша какви, но със сигурност няколко английски речника например)
Дискове
Готварска книга
Дрехи, ако е нужно.

Нещата са употребявани, но в добър вид.

# 35
 • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
 • Мнения: 1 808
На готварската книга ще се зарадват много - имаме си няколко изявени готвачи там Peace Peace

# 36
 • Мнения: 521
И  аз мога да дам някои дискове, книги и ще видя какво още.Стига да има необходимост

# 37
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Винаги има!

# 38
 • Добрич
 • Мнения: 896
А защо не пуснете отново актуализиран списък на необходимите неща?

# 39
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
Здравейте, ето в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392816.30 в Благотворителния винаги има актуални нужди за Защитеното жилище, освен това ще викопирам последни я сипост за който се надяввам ако някой има възможност, особено за саденето на заленчуците да ни помогне.

Цитат
Здравейте скъпи приятели 

тази седмица е изпълнена с много инициативи за и в Защитено жилище ЗАЕДНО. Всеки който иска и има време е добре дошъл да се присъедини към тях, както с помощ, така и с добро настроение.

Утре, 28 Май 2009, нашия абитурент, заедно с Гергана Пожарски и Емил Дунчев ще са почетни участници в бала, който организира президента Първанов за абитурентите от домовете за деца без родителска грижа.

В петък, 29 Май 2009, е бала на нашето дете и ще му спретнат семейно изпращане в следобедните часове в къщата.

В събота сутрин, 30 Май, около 10 часа в къщата на Защитеното жилище се организира садене на зеленчуци в бъдещата зеленчукова градина на Защитено жилище ЗАЕДНО. Заповядайте, ще имаме нужда от мноооого помощ,както от копане, такаа и от някой който да прави кафетата на тези които ще садят   За целта,който иска да дойде и има възможност може да донесе както инструменти за градина, но тях ще молим и съседите да дадат, така и разсад на домати, краставици, тиквички и каквото друго се сещата.

В неделя вечер, 31 Май, по случай чви Юни, Деня на детето, на езерото Ариана в Борисовата градина се организира благотворително мероприятие съвместно Софийска община и Кипърското посолство в България. Част от събраните средства ще отидат за Защитено жиище ЗАЕДНО. Гери ПОжарски и част от нашите младежи ще присъстват намероприятието,което започва от 16:00 часа.

Отделно от мероприятията живота там си тече с пълна сила. Днес с lavender (Роси) заварихме едни много ентусиазирани кандитатстуденти и ученици с учебници  в ръце.  Младежите се явяват тази седмица и на изпити за листовки по кормуване, ще им стискаме палци да е успешно и да отидат скоро и накормуване. Всички ходят и на работа и други курсове.

# 40
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
А защо не пуснете отново актуализиран списък на необходимите неща?

Много скоро ще има актуализирани списъци, на чисто материалните и ежедневни  неща които ни трябват за живота в къщата на Защитеното жилище. За сега може дапогледнете и темата която дадох в предишнияси пост за текущи нужди.
   bouquet

# 41
 • Мнения: 58
Има ли в Сливен "ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ"?

# 42
 • Sofia - TelAviv
 • Мнения: 1 062
Има ли в Сливен "ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ"?

Здравей, съжелявам че чак сега виждам въпроса.
Незнам дали точно в Сливен има такова жилище, но ще се опитам да намеря информация.
Проект "Защитено жилище ЗАЕДНО" е уникален по своята структура и управление, понеже е напълно публично-частна инициатива, разчита предимно, до момента, на дарения и спонсори и като такова не е взаимствано от другите подобни жилища. 
Има други видове жилища, които осигуряват сходни условия и възможности за деца в неравностойно положение. Когато разбера дали в Сливен или в този регион има нещо подобно, ще пиша отново.

# 43
 • Мнения: 9
Браво мами. Завидно, похвално! Поздравявам ви за постигнатите успехи. Къде могат да се доставят нужните неща. Сега ще изчета темата пак. Успехи!!!

# 44
 • Мнения: 0
Има много полезни нови неща на много сносни цени. Wink

# 45
 • Мнения: 1 164
Имате ли актуален списък?

# 46
 • Мнения: 3 777
И аз питам: Имате ли актуален списък?

# 47
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Нужди за живота в къщата през зимата      
      
За къщата   Количество   Забележка
Консерви                   100 броя                 пастет, домати, зеленчуци и др.
Прах за пране   10 кг   
Шампоан                   10 броя   
Сапун                   50 броя   
Фритюрник   1 брой   
Дървени прибори за готвене      
Чорапи                   60 чифта             40 ч. мъжки ; 20 ч. дамски
Зимни шапки   35 броя             25 бр. мъжки ; 10 бр. дамски
Зимни ръкавици   25 броя             15 бр. мъжки ; 10 бр. дамски
Дърва                   40 кубика   
      
За младежите     Зимни обувки номер   Яке номер
Светослав   43                                      М
Иван Димитров                                        М
Иван Добрев   43/44   М
Александър   40   М
Виктория                   37   
Даниела                   38   
Радослав    42   
Янко                    43   М
Панталей    40   XL
Мариян                    42   XXL
Биляна                   38/39   
Мишо                   43   XXL
Божидар                    42   М
Красимира    37   S
Иван Рангелов   40   М
Атанас                     42   
Ана                    38   
Иван Килимперов   40/41   М

# 48
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Нещо ми се размести таблицата - дано да е ясно, ако имате въпроси - питайте!

# 49
 • Мнения: 3 777
Hmmm.. имам обувки, но са 36. Ако дойде някой с този номер, моля пишете

# 50
 • Тракийка в Софийското равно поле....
 • Мнения: 438
Момичета, записвам се да ви следя, за да знам от какво има нужда.

Нови дрехи и обувки ли трябват или може да са носени?

# 51
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Не е задължително да са чисто нови, но да са в добър вид все пак. Peace

# 52
# 53
 • Тракийка в Софийското равно поле....
 • Мнения: 438
Не е задължително да са чисто нови, но да са в добър вид все пак. Peace

Аз най-сетне усспях да подредя и сортирам всичко. За съжаление не успях да намеря якета, но.......... Имам огромно количество мъжки ризи, панталони, пуловери.... Повечето дрехи са обличани веднъж-два пъти, но са много голям номер - XXL, ама от по-големите  Laughing. Мислите ли, че ще свършат работа на момчетата от защитеното жилище??? Да снимам ли за пример?!

# 54
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Нашите момчета не са от най-едрите, може би е добра идея да снимаш нещо или да дадеш някакви мерки в сантиметри, горе-долу да преценим.

# 55
 • София
 • Мнения: 3 125
Има ли актуален списък?

# 56
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
zigizagi,

Ще помоля да публикуват!

# 57
 • Мнения: 24
Здравейте!

Пролетта вече е дошла и  се оказва, че младежите и девойките имат нужда да освежат гардероба си. Младежите не са високи на ръст и засега са 8 човека .Тениски и връхни дрехи (летни якета, суитчъри) размери М за 1 младеж за останалите Л.
Размер дрехи за двете девойки е Л.
Неоходими са им дънки, анцузи .

Поздрави от къщата на ЗЖЗ

Хубави пролетни дни Hug

# 58
 • Мнения: 493
atiana, може ли да ми кажете как да ви изпратя дрехите?

# 59
 • София
 • Мнения: 3 125
Ако се имате нужда от s/m дамски и XXL мъжки - кажете!

# 60
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Скъпи приятели,

На 14.05.2011г. от 14.00.ч. в Защитено жилище „Заедно”, с. Гурмазово, ще се проведе ПЕТАТА СРЕЩА на КЛУБ „ПРИЯТЕЛИ ЗАЕДНО”!
Очакват Ви хубава музика, барбекю и забавления!
В рамките на срещата ще се проведе сладкарски конкурс. Всеки желаещ може да донесе приготвен от него сладкиш и да се включи в надпреварата. За най–добрите сладкари ще има награди, а кулинарните изкушения, ще бъдат разпродадени за набиране на средства за Защитеното Жилище.

Заповядайте да се позабавляваме ЗАЕДНО и да помогнем с каквото можем, за да продължи доброто дело!

# 61
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Скъпи приятели,

Наближава времето за есенната, шеста поред, сбирка на Клуб „Приятели Заедно”. Тази година решихме да разнообразим събиранията ни на открито и да съчетаем полезното с приятното.

С най-голямо удоволствие ви каним на ИЗЛОЖБА! Hug

На 10.09.2011г. галерия „Credo Bonum”, ул. Славянска 2, ще отвори врати за нашите младежи, които ще  представят своя изложба от фотографии - финален етап от проекта  ФОТО-РАБОТИЛНИЦА "ЗАЕДНО".

Изложените творби на младите фотографи ще бъдат предложени за продажба, за да се наберат средства за Защитеното жилище.

Официално откриване на изложбата: 17:00ч. (Галерията ще бъде отворена от 11:00)

Проектът се осъществява по програма „Култура” на Столична община със съдействието на Галерия „Credo Bonum” и списание „Едно”.

# 62
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Момичета,

Тази година в жилището имаме доста ученици: двама в осми, двама в девети и двама в единадесети клас. Направихме списък с най-необходимите пособия за началото на учебната година.

1)Раници - 6 бр.( 5 младежи, една девойка)
2)Химикалки – 30 броя
3)Тетрадки голям формат-  20 бр.
4)Тетрадки малък формат- 80 л.- 30 бр
5)Черни моливи- 10 бр.
6)Линийки - 6 бр.

С радост бихме приели помощ при набирането на пособията!
Като започнат занятията ще знаем и от какви учебници ще имат нужда.# 63
 • София
 • Мнения: 106
Здравейте, аз имам дрешки които са хубави, запазени,  но които не нося. Къде мога да ги изпратя или донеса?

# 64
 • София
 • Мнения: 1 984
Тази година какво става?
От какво имат нужада децата и на каква са възраст.

# 65
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Здравейте!

В отговор на многобройни питания за младежите и от какво имат нужда, публикувам списък с необходимите им неща.
Към момента в къщата са 9 младежи - 7 момчета и 2 момичета.

1)ЗА ЛИЧНА ХИГИЕНА
-Душ-гел – 9 бр.
-Тоалетни сапуни- 18 бр.
-Шампоани – 9 бр.
-Паста за зъби – 9 бр.
-Четки за зъби- 9 бр.
-Самобръсначки и гел за бръснене за момчетата – 7 бр.
-Автършейв за младежите - 7 бр.
-Парфюми, рол-он за девойките - 2 бр.

2)ДРЕХИ И ОБУВКИ
-тениски – 9 бр.( 6бр. - L, 3бр. - XL)
-маратонки
             5 чифта – номер 43
             1 чифт-    номер 40 (високи)
             1 чифт-    номер 39
             2 чифта-  номер 42
-дънки
             1 чифт –   размер  30

Всички младежи изявиха желание за анцузи:
         2 – размер М
         7 – размер L

Хубав ден!

# 66
 • София
 • Мнения: 3 167
И аз мога да се включа с нещо, но за София.

# 67
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Няма проблем, ние разполагаме с транспорт  Hug

# 68
 • София
 • Мнения: 3 167
Няма проблем, ние разполагаме с транспорт  Hug

Кажете от какво има нужда /освен от изброеното по-горе/ и ми дайте координати за връзка.

# 69
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Публикувам последния списък с необходими неща за младежите:

20 комплекта  спално бельо - по два на всеки, за да може да ги сменят
10 бр. възглавници
6 бр. завивки или одеала
10 чифта чехли за баня

Одеалата и завивките може и да не са чисто нови, пак ще свършат работа  Peace

# 70
 • София
 • Мнения: 399
Знам, че темата е стара, но има ли някаква друга благотворителна инициатива, в която може да се включа?

PS: Ако тази кампания е приключила, защо темата стои най-отгоре в раздела с години?  Rolling Eyes

# 71
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Темата си е актуална - Защитеното жилище функционира от откриването си през 2008г. и с радост приема всяка помощ!
Последният публикуван списък е актуален по смисъла на постоянния приток на нови младежи, за които винаги са необходими спално бельо и кърпи като минимум.

# 72
 • София
 • Мнения: 399
Темата си е актуална - Защитеното жилище функционира от откриването си през 2008г. и с радост приема всяка помощ!
Последният публикуван списък е актуален по смисъла на постоянния приток на нови младежи, за които винаги са необходими спално бельо и кърпи като минимум.

А какви размери завивки и чаршафи трябват?

# 73
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
За единични легла

# 74
 • София
 • Мнения: 280
Само младежи ли са в Защитеното жилище, или има и девойки тази година?

# 75
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
В момента има и две девойки.  Peace

# 76
 • Sofia
 • Мнения: 3 299
Здравейте, приятели!

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници подготвихме списък с необходими неща за младежите в Защитено жилище Заедно.
Ако решите, можете да им помогнете да получат така нужните дрехи, обувки и козметика.

Публикувам списъка тук, насреща съм при въпроси.

1)   Зимни обувки (мъжки) - 5 чифта № 42, два чифта №43 и 1 чифт кубинки – №39
2)   Суитчъри (мъжки) – 6 бр. М и 2 бр. L размер.
3)   8 бр. зимни якета (мъжки) – 6 бр. размер L и 2 бр. размер M
4)   Спални комплекти - единични
5)   Възглавници
6)   Одеяла
7)   Бельо - дамско L размер  и мъжко -  М размер
Sunglasses   Чорапи(мъжки) - размери 41,42, и 43
9)   Хавлии - среден размер
10)   Дамски тоалетни принадлежности
11)   Четки и пасти за зъби
12)   Шампоани
13)   Чехли № 39 - 1чифт, № 42 - 5 чифта, № 43 - 1чифт
14)   Нокторезачки
15)   Шапки, шалове и ръкавици

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт