Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

постен гювеч

  • 5 септ. 2008, 21:05 ч.
  • Преглеждания  19 309  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 061
Дайте идеи за за направата на посен гювеч без ориз,обаче.Какви зеленчуци  най-добре да се комбинират и с какви подправки ?Благодаря предварително за предложенията!

Реклама
# 1
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз в гювеча слагам лук,домати,морков,чушка,бамя.картофи.
Всичко минава през парна бяня без пържене.
После се слага в гювечка и се пече.
Подправките ,които слагам са само магданоз и вегега.

# 2
  • Пазарджик
  • Мнения: 261
И аз като desi_minkova, но добавям патладжан, чушки, зелен фасул и чесън. Въобще каквото ми е останало в хладилника.

# 3
  • Мнения: 2 061
Имам зелен фасул ,патладжан,моркови ,гъби,чушки,домати,картофи.Всичко ли да сложа?Зеления фасул и гъбите нещо не ми се "връзват" и за това питам кои зеленчуци си пасват най-добре.

# 4
  • На една звезда
  • Мнения: 4 453
Слагам всичко каквото имам. Бих сложила и зелен фасул, и гъби, защо не. В гювеч всичко става толкова вкусно!  chef

# 5
  • гр.Варна
  • Мнения: 830
Гъби,картофи,патладжан,пипер,бамя,тиквички,лук-обърквам всичко овкусявам го и става супер.То в гювеч каквото и да сложиш става много вкусно така, че смело Peace

# 6
  • Мнения: 5 684
Гювеч винаги правя със следните продукти: лук, картофи, патладжан, грах, зелен фасул, бамя. Овкусявам с червен и черен пипер, сол, мазнина. Не минават предварително някаква обработка зеленчуците, всичко слагам директно. Накрая прибавям и домати. После ръся с магданоз.

# 7
  • къде ли не
  • Мнения: 774
Аз слагам всичко в тава: моркови, чушки, патладжан, грах, зелен фасул, бамя, картофи. Отделно запържвам (месо) лук, слагам червен пипер, домати, малко вода, сол, черен пипер, чубрица, сушен магданоз. Изсипвам запръжката в тавата, разбърквам, доливам вода и пека.

# 8
# 9
  • Мнения: 244
Smiley* - Благодаря   bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Постен гювеч готвя така:Лук,морков,зелен боб,бамя,чушка,патладжан(посолен и отцеден),задушавам в олио+вода.След като омекне зеленчукът добавям картофи, 1 с.л. червен пипер и заливам с гореща вода.Като заври,посолявам на вкус,похлупвам с капак и задушавам на тих огън.Когато поуври добавям настърган домат и нарязан магданоз.Ако е рядък соса сгъстявам с размито във вода брашно.

Втори вариант:
Задушеният зеленчук+картофите и доматите,червения пипер,както съм описала по-горе слагам в глинен гювеч,доливам гореща вода колкото да покрие,посолявам и пека.Накрая поръсвам с магданоз...


П.П. Обаче предпочитам гювеча да е с някое месце(пилешко,шилешко,свинско),може и пушенко да е... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 11
  • weltweit
  • Мнения: 6 036
Всякъкъв зарзават върви(картоф, лук, чушка, морков, бамя, патладжан, гъби, зелен фасул, целина...)+домати от консерва или пресни. После директно ги слагам в гювеча с вода и мазнина и го мятам да се пече. Подправки слагам червен пипер, сол, чубрица и зрънца бахар. Ако има месо ръся и кимион и черен пипер.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт