Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 70 отговора


Мнения: 8 577






Продукти:

4 големи ябълки
4 яйца разделени на белтъци и жълтъци
4 с..л. захар
4 с..л. брашно
4 с..л. олио
канела, орехи, стафиди по желание
 
1, На едро ренде настъргвате ябълките и ги слагате в тава върху хартия за печене. Поръсвате на вкус със захар, канела, орехи стафиди.
2, Приготвяте тестото: белтъците и захарта разбивате на сняг, добавяте внимателно и разбърквате с лопатка 4-те жълтъка един по един, олиото и брашното.
3, Заливате ябълките със сместа и слагате във фурната на 180 град за 20-25 мин. тестото трябва да стане златисто отгоре.
4, Като се опече, завивате тавата с кърпа, внимателно обръщате наопаки върху равна повърхности с помощта на кърпата навивате на руло.

Моите забележки: Аз слагам белтъците и захарта да се разбиват в миксера и в това време настъргвам ябълките и ги слагам в тава, добре намазана с краве масло или олио. Ръся отгоре канела, захар, орехи, стафиди. В това време белтъците са разбити на сняг, добавям жълтъците и олиото, леко разбъркани с вилица, по-малко и смесвам с лопатка. После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/. Заливам ябълките с тестото и слагам да се пече. За моята фурна 20 мин са достатъчни. Обръщам върху кърпа, навивам на руло и е готово. Пека в тава 23/33см. Може в по-мъничка да се направи, тогава тестяната част е по-дебела. Но аз го обичам с повече пълнеж и по-малко тесто. Според мен с кисели ябълки е по-вкусно - но това е въпрос на вкус.
На снимката е срязано на две, защото стърчеше от тортената чинията.
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
аз защо не виждам снимка?
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
labrex ,
Ето какъв ще ми е десерта за събота и неделя.
само искам да попитам как да направя белтъците на сняг,
никога не ми се получават.
Пробвала съм и яйца със стайна температура и студени
не стават.
Но отивам да беля ябълките докато ми отговорите.
Цитирай


Мнения: 8 577
labrex ,
Ето какъв ще ми е десерта за събота и неделя.
само искам да попитам как да направя белтъците на сняг,
никога не ми се получават.
Пробвала съм и яйца със стайна температура и студени
не стават.
Но отивам да беля ябълките докато ми отговорите.

Деси, аз не беля ябълките, но както искаш. А за белтъците - аз пък нищо не спазвам, вадя яйцата от хладилника, стоят на вратата му, разделям белтъци от жълтъци, слагам в миксера със захарта белтъците и пускам на мах скорост. Понеже миксерът ми е на стойка, оставям го и отивам да си правя другите работи. Не съм имала проблем с разбиването на сняг, а правя и кекс с разбиване на белтъци и зруги сладкиши. Опитай, тук може би защото захарта е малко, някак много бързо става. /за кекса бия 7 белтъка с две ч.ч. захар и повече време отнема/.

аз защо не виждам снимка?

marsy, идея си нямам защо не ги виждаш newsm78. Пробвай в темата ми в Любими ( отдолу в подписа ми е), последната рецепта , може би там ще ги видиш.
Цитирай


Мнения: 193
тъкмо навреме идва рецептата.сутринта ми донесоха една оооогромна торма с ябълки. Hug
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Еми нищо
аз вече ги обелих,но за следващия път няма.
Моя робот има също стойка и ще пробвам сега на него да разбия белтъците.
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Лабрекс, ще те   #2gunfire
И ти като Лео само вкусотийки предлагаш, та от кухнята да не мога да изляза  Mr. Green  Скоро може и през вратата да не мога да мина от толкоз вкусни неща  Crazy
Но това руло изглежда много лесно, апетитно и вкусно. Сега нямам ябълки, но тези дни ще купя и ще го пробвам.  Peace
Каква захар използваш? Кристална или пудра? И дали ще стане с кафява, че я предпочитам пред бялата  newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
labrex,изглежда страхотно,предполагам и че е много вкусен!  bouquet

Ще се пробва  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
labrex, изглежда толкова вкусен и изкусителен!
Благодаря за идеята, ще се пробвам утре  bouquet
Цитирай

варна

Мнения: 134
изглежда много вкусно!
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Супер - и на мен ми довлякоха една торба злогледи дребни ябълки, така че още утре ще го спретна Very Happy
Звучи лесно и бързо - и като го гледам, няма да има проблем да се направи с пълнозърнесто брашно и да стане супер десерт за деца (ако моите диванета ядяха такива работи Rolling Eyes - в случая ще си го хапна аз самосиндикално Mr. Green).
Цитирай


Мнения: 7 473
Точно както ги обичам-бързо, лесно и вкусно   bouquet
Цитирай


Мнения: 8 577
Момичета, наистина е бързо и вкусно, за нула време става, така че L e o права си - бързо, лесно и вкусно.

Мишле_ , добре, че тръгвам на работа, иначе да не мислиш, че аз слабея. И от форума много идеи за вкусотии, и от руските, дето си вися постоянно, че и ги правя на всичкото отгоре. Сега вече ще е по-рядко, надявам се на телесна редукция. Very Happy

desi_minkova , нищо не пишеш, стана ли рулото? Аз на това му се радвам и го харесвам, защото, освен, че е бързо,  ми се получава, а по другите рецепти, дето първо се пече рулото, навива се, изстива и тогава се слага плънката, нещо не винаги улучвам....... Embarassed

Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Не мога да ти отговоря
пълна ми е устата.   bouquet
Белтъците пак не станаха на пяня  Embarassed
но ве4е няма и троха от сладкиша.
Цитирай


Мнения: 8 577
Не мога да ти отговоря
пълна ми е устата.   bouquet
Белтъците пак не станаха на пяня  Embarassed
но ве4е няма и троха от сладкиша.

Е, това е най-важното.  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 70 отговора