Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Свинско месо

  • 7 септ. 2008, 14:31 ч.
  • Преглеждания  2 889  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 83
Момичета, купих обезкостено крехко свинско месо.
Бихте ли ми дали предпожения как да го наготвя. На разположение имам и консерва с гъби.
Мерси   bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 199
виж това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=249941.msg5895969#msg5895969

потърси в търсачката,там има милиони  рецепти за свинско Peace

# 2
  • Варна
  • Мнения: 80
Свинско с картофи на фурна

Продукти:
300гр свинско месо, нарязано на тънки пържолки (0,4-0,5 см)
2-3 с.л сметана
5-6 картофа(нарязани на полумесеци с дебелина 0,3 - 0,4 см)
сол, олио

На дъното на тава се разстилат пържолите, посолява се и се намазват с сметана. Върху пържолите се нареждат картофите,на 1 слой. Посолява се и се намазва с малко мазнина. Не се добавя вода. Пече се на фурна 40 мин. Не се разбърква!

от гъбите можеш да спретнеш един гъбено-сметанов сос Simple Smile

# 3
  • Мнения: 2 096
Аз миналата седмица направих следното:
НАрязах месото на парчета (по големи).Подредих го в дълбок съд като между редовете месо ръсих подправка за месо,лук кромид и чесън и заливах със соев сос.Така месото ми престоя около 3 часа(обикновено не чакам толкова,но сега не ми беше спешно).След това го сложих в една тенджера,нарязах гъби и се позадуши.После по съвет на една приятелка го подредих в тавичка и завих тавата с мокър вестник,отгоре обилно поръсен със сол (вестникът да е подпъхнат под ъглите на тавата).Пропуснах да кажа че ие пушено сирене сложих най отгоре върху месото.От цялата процедура се получи някакв уникална фантазия,по вкусно месо не съм яла никога,а аз месо не ям много много.
Аааа много е важно също вестникът отдолу да е намазнен,че да не залепват месцата по него Peace И друго което искам да допълня е че това задушаване дето го направих следващият път ще го избегна,просто няма смисъл от него.И незадушено предварително ще се получи супер Grinning

# 4
  • Мнения: 7 472
В гювеч със зеленчуци Peace.

# 5
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз запържвам месото,нарязано на дребни хапки.
И после в тенджерата под налягане аз около 40 минути.
През това време режа на филийки 4 глави лук и ги задушавам.
Като омекнат слагам гъби от буркан заедно със сока им.
После всичко- месо,лук и гъби ги слагам в гювеч,
1 чаша червено вино,чубрица,малко соев сос
и пека още 1 час във фурната.
Понякога слачам като гарнитура картофено пюре или ориз по китайски.

# 6
  • Мнения: 244
desi_minkova    направих го ,  егати вкусотията  - Благодаря ти   bouquet

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Другият път,когато се чудиш какво да го направиш свинското...Може и един винен кебап да спретнеш с картофено пюренце....Това е моето предложение  Laughing

# 8
Виж тук:
http://receptibg.com/search_results.php?sTerms=byCategory&st … BE&mode=exact

Сигурна съм, че ще си намериш нещо

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Другият път,когато се чудиш какво да го направиш свинското...........
Абсолютно!  Peace

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Може на винен кебап, да, това ми е любимо. Но може и нещо като друсан кебап. Слагаш месото с малко водичка да се посвари и когато е почти готово, на мазнина, запържваш го заедно с нарязан наситно лук и чубрица. Прибави и гъбките. Ще стане супер.

# 11
  • UK
  • Мнения: 444
виж тук: http://www.gotvarski.com/search/label/%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D … E?max-results=100
сигурна съм че ще откриеш много хубави и лесни рецепти, на мен лично най-интересно ми се вижда свинското със сладко-кисел сос

# 12
  • Мнения: 2 804
Аз запържвам месото,нарязано на дребни хапки.
И после в тенджерата под налягане аз около 40 минути.
През това време режа на филийки 4 глави лук и ги задушавам.
Като омекнат слагам гъби от буркан заедно със сока им.
После всичко- месо,лук и гъби ги слагам в гювеч,
1 чаша червено вино,чубрица,малко соев сос
и пека още 1 час във фурната.
Понякога слачам като гарнитура картофено пюре или ориз по китайски.

Това ще го пробвам, звучи апетитно. Мерси.  bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 2 487
Аз запържвам месото,нарязано на дребни хапки.
И после в тенджерата под налягане аз около 40 минути.
През това време режа на филийки 4 глави лук и ги задушавам.
Като омекнат слагам гъби от буркан заедно със сока им.
После всичко- месо,лук и гъби ги слагам в гювеч,
1 чаша червено вино,чубрица,малко соев сос
и пека още 1 час във фурната.
Понякога слачам като гарнитура картофено пюре или ориз по китайски.

Това ще го пробвам, звучи апетитно. Мерси.  bouquet
Аз, също!
Само се питам, защо запържваш месото предварително newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 74
Използвам темата,за да си пусна рецептата за винен кебап,който правя със свинско.

Винен кебап

Продукти:
свински врат(може и плешка или бут)
1глава лук
2 средно големи моркова
1 ч.ч.бяло вино
1/2ч.ч брашно
червен пипер
черен пипер
дафинов лист
2 домата
сол

Месото сварявам за 20 минути. Запържвам морковите за кратко, след това добавям лука и здушавам малко, после сол,червен пип., месото нарязано на хапки, бульон от предварително свареното месо, черния п-р и дафин. лист. Варя още 25 минути , като 10 мин. преди края добавям брашното разтворено в бяло вино, а след 5мин.и доматите - пресирани.
Сервирам с ориз или карт. пюре .


(www.gotvetesmen.com-Morena)
Рецептата съм я променила по мой вкус Simple Smile


Гарнитурата я правя така:
Обелвам картофите,нарязвам на тънки ивички,слагам в тендvерка.Наливам вода малко под нивото на картофите,посолявам,включвам да се сварят.Когато са полуготови,пасирам,добавям малко олио и оставям да се сварят напълно.След като изстине пюрето се сгъстява.

Ориз:150гр.ориз,10гр.масло,20гр.настърган морков,сол,ч.п.

Съставките се смесват,покриват се с 500мл.вода и се варят докато се усвои ориза напълно.


(gotvetesmen.com-aniyon)

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт