Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 юли 2005, 21:32 ч.
  • Преглеждания  45 097  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 9 548
Мами, дайте някакви идеи как може да се приготви - да не е пържен и по възможност да може да се яде и от дребосъчето.
Благодаря ви предварително!

Реклама
# 1
Единственото, за което се сещам е да наредиш парчетата дроб в тавичка, сол, черен пипер, дафинов лист, малко бяло вино, малко вода. Можеж да нарежиш и лук. Завиваш под фолио и печеш.

Друг вариянт - пак в тавичка, подправен, залей го с консерва домат, малко олио и печеш. newsm78

# 2
  • София
  • Мнения: 4 423
Да те попитам,дали не мислиш че с телешки ще стане по-добре?Понеже не мога да ям свински, та за това.... Rolling Eyes

# 3
Да те попитам,дали не мислиш че с телешки ще стане по-добре?Понеже не мога да ям свински, та за това.... Rolling Eyes
  33uu Не съм на ти с материяла. Много рядко хапване и то предимно запържен

# 4
  • Варна
  • Мнения: 9 548
И ние досега само пържен сме го яли, затова реших да питам! Хонда, мерси - ще пробвам по твоя начин, но без виното (заради Мони).

# 5
  • Мнения: 1 349
На скара естествено  Grinning Става и в грил-тиган, че и в тостер-скарата. Правила съм го и задушен с доматен сос - бухаш в тенджерата мазнинка, лук, (чушки, морков ако се намират) и доматено сокче, дафинов лист, чубрица, пиперче. И джуркаш на котлона. Друга моя любима гозбица, ама по-пенкава, е дроб-сърма. Сваряваш дроба (малко му трябва) и го смилаш или настъргваш. Запържваш лук и ориз, объркваш с дроба, червен пипер и джоджен и заливаш с толкова прясно мляко, колкото трябва за ориза, дето си пръжнала. Печеш и към края може да направиш една заливка като за мусака, а може и без. Престъпно вкусно е това  Crazy

# 6
  • Варна
  • Мнения: 9 548
anomalia, много вкусно звучат твоите предложения - но остават за друг път!
Ето какво направих - накиснах дроба за половин час в марината (1/2 кафена чашка оцет + 3 к. ч. вода + подправки). След това го нарязах на дребни парчета, сложих 3 домата (пак нарязани на дребно), една глава лук и един морков на кубчета, след което го залях с вода, колкото да го покрие. Всичко това - в йенското и за около час във фурната. Стана много вкусно!

# 7
  • гр. Луковит
  • Мнения: 30
Ние вкъщи го приготвяме по следния начин:
В намазнена обилно тавичка нарязваме лук на шайби, количество, което да покрие дъното на тавичката, лука поръсваме обилно с брашно, нареждаме дроба, отгоре отново лук на шайби, брашно и всичко това заливаме с няколко разбити яйца. Печем и става нещо като паниран печен дроб. Става много вкусно и доста по-лесно в сравнение с панирането.

# 8
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 785
Въйййй - много вкусни рецептички сте дали. Аз само го пържа, но преди това го кисна задължително 1/2 час в прясно мляко.

По-вкусен е телешкия дроб, макар че това са си карантии и не кой знае колко полезни  Sick

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 008
рецептите които сте дали наистина звучат добре!
Само да добавя(аз всъщност вече бях писала тук), че преди да приготвям черен дроб го наръсвам обилно със сода бикарбонат и го оставям така час-два. После измивам много добре и дроба е готов за обработка. Така изтича всичката кръв от него и той става по-пухкав като се приготви.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 785
и с киснене в прясно мляко ПАК става пухкав и с изтекли нечистотии дроба Wink

# 11
  • у дома
  • Мнения: 2 606
рецептите които сте дали наистина звучат добре!
Само да добавя(аз всъщност вече бях писала тук), че преди да приготвям черен дроб го наръсвам обилно със сода бикарбонат и го оставям така час-два. После измивам много добре и дроба е готов за обработка. Така изтича всичката кръв от него и той става по-пухкав като се приготви.
Обилно???
Не горчи ли newsm12?
Аз слагам само малка щипчица и когато прекаля ми нагарча no.
Инък найстина става по-крехък.

# 12
  • Мнения: 10
 Grinningмоята рецепта явно е различна от тези на другите момичета затова реших да я споделя а мисля че няма проблем да се ползва от бебчета.Значи нарязва се дроба на ивици около2-2.5см поставя се в дълбок съд добавя се една по-голяма глава лук нарязан на едро добавят се 2-3 лъж.масло запържва се около 5-6мин. леко да промени цвета си добавя се сол щипка кимион и чер пипер долива се 1ч.ч бира или бяло вино (ако ще е за бебчо -вода) захлупва се с капак да се задуши около 5-6 мин. и това е.Дробът става много сочен и вкусен а за бебчо можеш да го пасираш с 1 ч.ч сварен ориз да стане като месно-зеленчуково пюре.Дано останеш доволна от рецептата аз винаги приготвям така дроба и досега няма оплаквания от всички които са го хапвали.Добър апетит!

# 13
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Всичко, което сте написали е много вкусно и се припокрива с моите знания за готвенето на дроб, но се чудя нещо newsm78
Тъй като Чиколина е написала, че иска и Мони да яде от това ястие... ами запърженото и черния пипер са доста вредни за детските стомахчета - не е ли така?

# 14
  • Torbay
  • Мнения: 1 363
Защо като готвя задушен свински дроб ми става един твърд и неприятен?
На два пъти се мъчих да го нагодя да стане мек като пилешките дробчета, но безуспешно,
Къде греша???

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт