Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-4 от 4 отговора

София

Мнения: 132
Мили кулинарки,
как да направя хубав омлет, пухкав, да не е мазен, как да го пържа и как да го "загъна", та да има и външен вид  Laughing
Мерси предварително за всички съвети  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 4 993
2 яйца, 4 с.л. вода,разбиваш с вилицата да стане на балончета.Изсипваш в добре загрят тиган в който сипваш 2-3 с.л. олио.Като се захване го поръсваш с настърган кашкавал.Похлупваш с капак и намаляваш котлона на най-слабото.Понеже се прави под капак се надува,става пухкав от това,че има водичка.Като се надуе и се зачерви отдолу го прегъваш на две и сервираш в чинията.

Други пълнежи за омлет,които ми допадат:
*Нарязана на дребни кубчета сушеница или шунка+кашкавал
*Зелен лук,черен пипер,царевица,копър
*Шунка,гъби,царевица
*Спанак,зелен чесън.....и т.н.
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз слагам по 2-3 яйца,зависи.Задължително в тефлонов тиган и 2-3лъж.прясно мляко,също и сол.Разбивам,докато се получи и малко пяна.После в тигана,където има малко олио.Обичам един вариант в който слагам кашкавал,само в едната половина,тази,която ще си седи отдолу.Когато вече омлета е готов и няма сурово по него,слагам само върху кашкавала кръгчета домат,захлупвам и веднага изключвам.Домата си остава свеж,и много ми допада.Слагала съм също  и върху домата тънки лентички крастравица,също остава свежа и е много приятно.Иначе плънките са по вкус. Вкъщи правя най-често луканка и кашкавал,или шунка и кашкавал,и винаги слагам доматче.
Цитирай


Мнения: 739
Аз слагам по 2-3 яйца,зависи.Задължително в тефлонов тиган и 2-3лъж.прясно мляко,също и сол.Разбивам,докато се получи и малко пяна.После в тигана,където има малко олио.Обичам един вариант в който слагам кашкавал,само в едната половина,тази,която ще си седи отдолу.Когато вече омлета е готов и няма сурово по него,слагам само върху кашкавала кръгчета домат,захлупвам и веднага изключвам.Домата си остава свеж,и много ми допада.Слагала съм също  и върху домата тънки лентички крастравица,също остава свежа и е много приятно.Иначе плънките са по вкус. Вкъщи правя най-често луканка и кашкавал,или шунка и кашкавал,и винаги слагам доматче.
Peace Да, с домата става много вкусно. Аз освен домат, слагам и сирене, и маслини и също се получава страхотно.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Аз го правя с 3 яйца,разбити предварително,изсипват се в загрят тиган с 2-3 сл олио.Леко като се запържи отдолу наръсвам плънката(по желание),но само в едната половина и затварям с другата.Изчаквам малко и обръщам да се запържи добре и от другата страна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-4 от 4 отговора