Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в белята

Мнения: 439
Тази година бяхме на море на Несебър и любимото ми място да вечеряме беше при Капитана  в стария Несебър.Там правят една страхотна салата кръстилиса я като заведението и много ми се ще да науча рецептата за да си я правя.В нея има тичкичка,патладжан,домат,чушка,воден лук,краставица,копър,магданоз,чесън,сирене.Проблема е че немога да разбера как да си приготвя тиквичката и патладжана ,а и има някаква марина в която се слага лука и после с нея се залива салатата. Thinking ThinkingТа ако някоя от вас я знае моля да я сподели  Praynig Praynig Praynig
Цитирай


Мнения: 2 072
Не съм я яла тази салата в При капитана, но майка ми твърди, че я прави почти същата  Very Happy
Тиквичката и патладжана се изпичат на скара. Краставици не и слага. Дресинга го прави от мед, балсамов оцет, зехтин и сол. Първо го  смесваш с печените чушки, тиквичките, патладжана, лука и после слагаш и доматите и отгоре сиренето. За чесън незнам да слага, ама тя не яде може и затова да не слага.
Пак казвам, че не съм яла оригинала, но по тази рецепта ни е любима на всички Peace
Цитирай

в белята

Мнения: 439
Моля те кажи в какви пропорции прави дресинга?Колко мед колко балсамов оцет? Praynig Praynig Praynig
Цитирай


Мнения: 2 072
Една чаена лъжичка мед и 3-4 супени лъжици балсамов оцет, става и с обикновен оцет.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.