Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 184 отговора
Този уикенд си взех кутия маскарпоне, уж за тирамису, но ми дойде идея за торта и реших да експериментирам. Резултатът си заслужаваше, затова я кръстих на дъщеря ми, която в момента е най-голямото ми вдъхновение  Love


Домашна торта "Василия"



1 кутия сирене "Маскарпоне" /от 0.500 кг/  се разбърква добре с 200 гр. разбита подсладена сметана, добавят се и 2-3 лъжици пудра захар и 1-2 пакетчета ванилия. Така кремът ви е готов!

Смилате в блендера или счуквате в плик 1 пакетче какаови бисквити и ги смесвате с 2 суп.лъжици какао.

На дъното на тортена форма се нареждат обикновени бисквити  "Пти бьор" на "Житен дар"   /на мен за цялата торта ми стигнаха пакетче и половина/, върху тях се разстила 1/3 от крема, поръсва се с 1/3 от смлените какаови бисквити и се полива с 3 лъжици затоплен в микровълновата фурна течен шоколад "Нутелла". Следват още 2 пъти в същия ред -  бисквити, крем, какаови трохи и шоколад. Преди да полеете третия пласт със шоколад, посипвате с ядки, каквито ви се намират. Аз изполвах филетирани бадеми.

Нужни са поне 12 часа в хладилника, за да придобие тортата завършения си вид и вкус. Моите хора я нападнаха на 4-я час, но могат само да съжаляват, защото парченцето, което си бях оставила за днес, беше много-по-вкусно, тортата става по-плътна и бисквитите поемат хубаво влагата от маскарпонето.

Със сигурност ще я доусъвършенствам, но и така е много вкусна и ефектна.



P.S. /14.01.2013/ ...Мина доста време от публикуването на рецептата, а през това време тортичката мина през доста вариации в къщи, затова се чувствам длъжна да ги споделя  Smile

1. Кремът може да стане още по-разкошен, ако добавите към него 1 кутия карамелизирано подсладено кондензирано мляко, известно още като "дулсе де лече" /в руските магазини се продава готова "сгущенка", другият, предпочитан от мен вариант е,  консервата да се вари 2-3-4 часа във вода /колкото повече, толкова по-добре, като се внимава винаги да е покрита с вода/ и да се отвори, след като е напълно изстинала/. Дори използвам още по-революционен метод - варя консервата в тенджера под налягане за 50 мин., ефектът е като след  5-часово варене на котлона Smile Разбира се, внимавам да е покрита с поне 3-4 пръста вода, за да не остане на сухо. На българския пазар се продава това мляко. Правила съм го и с 3-те съставки, и заменяйки сметаната с карамелизираното мляко, всякак става.  Маскарпонето е основата на крема и си е задължително!

2. За тези, които обичат по-сочни торти, пробвайте варианта да натопите бисквитките в прясно мляко, в което са разтворени 2 пакетчета сухо капучино или 3х1.
« Последна редакция: Съб., 02 Февр. 2013, 03:42 от Цецето »
Цитирай


Това ще го направя непременно  smile3508
Изглежда супер апетитно и вкудно
Цитирай


 Цецето,  bouquet
С тази торта ще посрещна дъщеря ми в неделя.
Като я направя в събота ще кажа какъв е крайния резултат.
Предполагам че от самото маскарпоне,ще има лек вкус на Тирамису.
Цитирай


Уау!  ooooh!
Цеце, добре, че си събра мислите да опишеш това творение на изкуството!  Hug
Цитирай


аЗ ДА ПОПИТАМ-МАСКАРПОНЕТО ОТ КОЛКО ГРАМА Е,ЗАЩОТО ИМА от 0.500 и от 0.250 гр,или няма значение,малко сирене,малка торта...
Цитирай


Ауу Цеце разкош Party.Още от другата тема където се отчитаме какво сме готвили те дебна да пуснеш рецепта.
Маскарпоне от къде купувате момичета - може би от големите супермаркети при сиренето ли newsm78.
Никога не съм купувала Маскарпоне, а имам голямо желание да направя тази торта.
аЗ ДА ПОПИТАМ-МАСКАРПОНЕТО ОТ КОЛКО ГРАМА Е,ЗАЩОТО ИМА от 0.500 и от 0.250 гр,или няма значение,малко сирене,малка торта...
А и да не повтарям и аз този въпрос.
Цеце още веднъж bouquetза рецептата.
Цитирай


аЗ ДА ПОПИТАМ-МАСКАРПОНЕТО ОТ КОЛКО ГРАМА Е,ЗАЩОТО ИМА от 0.500 и от 0.250 гр,или няма значение,малко сирене,малка торта...

Извинявам се, ще допълня рецептата  Embarassed - кутията маскарпоне е от 0.500 гр.

Бъни , аз купих маскарпоне от Пикадили - там имаше 3 вида. Досега в квартален супермаркет така и не съм откривала. Другите момичета да кажат, ако са купували от други места. Успех в приготвянето!
Цитирай


Страшна е не съм по сладкото , но ще я направя на всяка цена и ще докладвам!! Специални поздрави на сладкарката bouquet
Цитирай


Подсладена сметана - това течна сметана сладкарска ли е, или може да се използва и течна готварска, разбита със захар?Или пък заквасена сметана, разбита със захар?
Цитирай


Бъни ,да,по принцип маскарпоне има в по големите супермаркети,аз си купувам от Билла,и май там/освен в Кауфланд/ е на най изгодна цена,като тя варира за опаковка от 0.500 кг.от 7.80 до 9.00 лв. някъде.Зависи и от марката като най скъпо е на "Санта лучия",но и на другите марки е също толкова добро като на тази скъпата Peaceтака,че не си заслужава да се дават 12.80 лв. за това марковото,при положение,че се използва за торта Peace
Цитирай


Подсладена сметана - това течна сметана сладкарска ли е, или може да се използва и течна готварска, разбита със захар?Или пък заквасена сметана, разбита със захар?



Сарина, аз използвах подсладена течна /сладкарска/ сметана. Няма проблем да се използва и течна готварска, която да си разбиеш със захар. Но в случая една кутийка подсладена от 0.200 ще ти свърши идеална работа  Peace
Цитирай


Понеже в нашия град поне аз не съм открила да продават "Маскарпоне",с какво може да се замени-сирене "Крема"или нещо друго?
Цитирай


Понеже в нашия град поне аз не съм открила да продават "Маскарпоне",с какво може да се замени-сирене "Крема"или нещо друго?
Това не го вярвам ThinkingОткъде си?Щом аз го намирам в нашето село Rolling Eyes
Цитирай


Цецето, страхотна е тази торта! Браво Hug!
А колко голяма е тортената форма?
Цитирай


Допадна ми тази торта. Ако открия маскарпоне ще я направя още утре  Peace
Цитирай


1-14 от 184 отговора