Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 54 отговора


Мнения: 1 147
Девойки, как готвите чушки с кайма? А и изобщо, някакви други рецепти с червени чушки...?
Не мога да си намеря рецептата, не съм готвила чушки от години, а и нямам против да пробвам нещо ново.. Very Happy
Благодаря.
Цитирай

Бургас

Мнения: 330
Ето моята рецепта за около 3-4 души.

7-8 4ушки - аз винаги правя от дългите 4ушки
около 400 гр. кайма- смес
1 4.4аша ориз
1 морков
1 глава лук
1 обелен домат
2 4.л. 4ервен пипер
1.4.л сол

Нарязвая домата на ситно,настъргвая моркова,нарязваш лука на ситно.

В тиган слагая каймата и я запържваш до за4ервяване(може да не слагая мазнина- тя пуска).Ако не е осолена каймата слагая 1 ч.л сол.След за4ервяване,добавяш нарязаните зелен4уци.Разбъркваш.

Измивая 1 4аяа ориз.ДОбавяш към сместа.Разбъркваш.ДОбавяш 2 ч.л 4ервен пипер и 1.ч.л сол.

Разбъркваш добре до полу4аване на 4ервеникава смес-да се разтели 4ервения пипер.

На цялата смес добавяш 1 4аена 4ашка вода и запо4ваш да бъркаш,докато се извари водата- така ще шупне оризът и ще се изварят и зелен4уците.

После измиваш 4ушките,из4истваш ги.Пълниш всяка със сместта и аз ли4но топвам отвора на 4ушката в брашно.Полу4ава се капа4е,за да не изпада сместта бързо...

Нареждаш 4ушките в по-дълбока тава и наливаш вода около 3-4 водни 4аши.

Слагаш на фурна 250 градуса за 15 мин.После обръщаш 4ушките –да се запекат и от долната страна,където са били във вода още 15 мин и готово.

Вадиш - нареждаш ги. Аз ли4но ползвам бульона от тавата и правя бял сос,като забърквам в тигана 1 жълтък с 1 суп.л кисело мляко,малко вода ..

Гарнирам и с кисело мляко само,когато ме мързи да бъркам бул. Peace

Добър Апетит! Hug

Цитирай

плевен

Мнения: 780
Аз пък никога не запържвам каймата. Омесвам каймата с подправките,пълня чушките и варя в тенджера. След това правя застройка с яйце,мляко и брашно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз съм от запържващите... Laughing Laughing Laughing
По-вкусно става...

Задушавам 1 голяма глава лук(наситно нарязана),добавям каймата и я мачкам с дървена лъжица,за да стане на трохи,добавям ориза(да стане стъклен,за да не се слепва),червен пипер,настъргани 2 средно големи домата,1 връзка нарязан магданоз.Обърквам.След като попие ориза водното от доматите добавям млян черен пипер.Пак обърквам и свалям от огъня.

 Изчистените от семето и измити чушки,посолявам отвътре и пълня с плънката.Отгоре слагам тапичка от домат.Нареждам в тенджерата,наливам гореща вода до средата на чушките и после на котлона(не ги харесваме във фурна,затова - на котлона).Варят се докато люспатазапочни да се отделя(1 1/2 часа).Понякога застройвам соса с кисело мляко и яйце,но понякога - НЕ.

Цитирай

София

Мнения: 10 816
Аз ги пълня по следния начин:

Запържвам каймата с глава лук, добавям червен пипер и домат/доматено пюре. Доливам топла вода - малко, за да не загори червения пипер, че става гадно. Добавям ориза - в зависимост от големината на чушките горе долу по 3-4 лъжици на чушка. След това още топла вода и джоджен и сол.

Чушките изчиствам и пълня, нареждам в тавичка. Сипвам малко вода и пека на 200 градуса около час и нещо.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
Ето как го правя аз, запържвам лук, домати и черврн пипер, слагам ориза и вода, зада може ориза да "набъбне", когато е почто на 100% готов, го свалям от котлона и оставям да изстине, след това обърквам с каймата и пълня чушките, нареждам ги в тава слагам вода и във фурната, когато се запекат обръщам чушките , за да се запекат и от долната страна
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Запържвам винаги: лука, каймата, домат, подправки - черен, червен пипер и вегета може и от кубчетата бульони на маги,магданоз накрая ориза.
Като напълня чушките ги пека в тава, защото печени ми са по-вкусни, вкуса е одста по различен от тези варените в тенджера.
Накрая при сервирането поливам със сос от заквасена сметана, кисело мляко, яйце и брашно.
Цитирай

Пз

Мнения: 293
Запържвам винаги: лука, каймата, домат, подправки - черен, червен пипер и вегета може и от кубчетата бульони на маги,магданоз накрая ориза.
Като напълня чушките ги пека в тава, защото печени ми са по-вкусни, вкуса е одста по различен от тези варените в тенджера.
Накрая при сервирането поливам със сос от заквасена сметана, кисело мляко, яйце и брашно.

И аз така ги приготвям .Печени повече ни харесват.
Цитирай


Мнения: 4 279
Аз пък никога не запържвам каймата. Омесвам каймата с подправките,пълня чушките и варя в тенджера. След това правя застройка с яйце,мляко и брашно.
Също като мен Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 108
Ето как го правя аз, запържвам лук, домати и черврн пипер, слагам ориза и вода, зада може ориза да "набъбне", когато е почто на 100% готов, го свалям от котлона и оставям да изстине, след това обърквам с каймата и пълня чушките, нареждам ги в тава слагам вода и във фурната, когато се запекат обръщам чушките , за да се запекат и от долната страна
И аз ги правя по същия начин ,но слагам и чубрица, стават трепач Smile
Цитирай

Las Vegas

Мнения: 804
Пълнени чушки

 1-2 настъргани моркова
 2 гл. лук
 300-400 гр. кайма
 1ч.ч. ориз
около 1кг  чушки
 1 настърган домат
 сол, ч.пипер, чубрица, магданоз

  В зехтин запържвам лука, моркова, после ориза. Каймата я размачквам с малко водичка, за да не остава на топчета и добавям. Слагам домата, чубрица, сол, ч.пипер. Като махна от котлона слагам и пресен магданоз и захлюпвам с капака. Чушките се измиват и осоляват отвътре, после се пълнят със сместа.
 1) Някой път ги пека на фурна с доматен сос. Ако чушките са от дебелите, червени.
 2) Ако чушките са ми от по-тънките зелени ги правя на котлона. Като свекито Mr. Green Много и ги харесах. Соса е много домати, пресни, настъргани. Слагат се в тенджерата към края на варенето на чушките. Разбиват се 3-4 яйца и те се прибавят. Вари се докато яйцата се сварят.
Цитирай


Мнения: 1 147
Златни сте  Very Happy  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 785
Аз правя пълнени чушки с месо без ориз.
Задушавам лук,прибавям мляното месо към него и готвя,докато стане на трохи.Добавям ситно нарязани моркови,тиквички,патладжан,зелени чушки/ако пълня червени и обратно/.Подправям със сол,чубрица,червен пипер,магданоз.
Посолявам отвътре изчистените чушки,пълня ги със сместта,редя ги в намазана тавичка,наливам водичка до повината на чушките и пека.
Цитирай


Мнения: 668
И аз съм фен на чубрицата при тия чушки  Laughing
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 680
Ето една рецепта от мен, видях я в списание, в събота като имам повечко време ще я приготвя тази сладурска манджа.Ето я и нея:

Пълнени чушки с картофи на фурна
 
Продукти
 
10 големи чушки
1 пакет кайма
2 ч.ч. ориз
4-5 моркова
2-3 глави кромид
1 бурканче едросмяна лютеница
2 равни ч.л сол
чубрица и магданоз за подправка
6-7 картофа
6-7 лъжици олио
 
Чушките се почистват от семките и се нареждат в тава. Сместта за пълнене се приготвя от запържената и раздробена на трохи кайма, измития ориз, 1ч.л. сол, подправките и лютеницата. Чушките се напълват и между тях се нареждат подготвените за печене картофи на резенчета, като се добавят нарязаните на кръгчета моркови, нарязания наедро кромид и подправките. Слага се втората лъжичка сол, наливат се 3-4 чаши вода в тавата и ястието се пече 40 минути на силно загрята фурна.
 
Да ви е сладко!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 54 отговора