„Всичко по 10" е името на новата тв игра, която ще развълнува почитателите на жанра в родния ефир от средата на октомври. Оригиналният формат на шоуто е американски и е излъчен за първи път по CBS. "Всичко по 10" (Power of Ten) е един от най-успешните формати в САЩ. Толкова успешен,

че продуцентите го противопоставят на безспорния до тогава лидер American Idol и не бъркат. Всеки от епизодите от първия сезон на играта е бил гледан от над 10 милиона американци. „Всичко по 10" е излъчвано с местни версии в повечето европейски страни (Франция, Германия, Великобритания, Русия и др.), както и в Австралия и Нова Зеландия, Бразилия, Аржентина, Индия, Израел. Още няколко страни освен България са в процес на подготовка на играта. Скоро „Всичко по 10" ще върви и в Армения, Южна Африка, Хърватия, Финландия, Швеция.

В България „Всичко по 10" ще забавлява зрителите на Нова телевизия. Медията повери реализирането на българската версия на доказаните професионалисти от „Глобал филмс" и продуцента Маги Халваджиян. За разлика от повечето подобни игри, в тази участниците ще трябва да отговарят на въпроси с приблизителни или точни отговори, но в проценти! Въпросите, които се задават първо са били обект на социологическо проучване на общественото мнение, проведено от независима агенция. Това, което трябва да направи играчът, фактически е да познае колко процента от анкетираните са на определено мнение по въпроса.

„Всичко по 10" се провежда в два рунда. В първи кръг двама играчи ще се състезават един срещу друг във формат три от пет. Участникът, който е дал трите най-близки отговори до тези от социологическото проучване печели рунда и продължава да играе за голямата печалба.

Във втория кръг играчът ще трябва да се пребори с 4 въпроса, като всеки следващ е за повече пари, а сумата се умножава по 10. Точно от тук идва и името „Всичко по 10". Но и условията, при които претендентът за голямата награда трябва да отговаря се усложняват! Но за сметка на това, той ще може да разчита на подкрепата на свой близък, който също присъства в студиото. Публиката също няма да е безучастна, като всеки също ще е дал своето предположение за всеки от въпросите.

Все още не е ясно кой ще е водещият на новата игра. Продуцентите търсят мъж и обмислят различни варианти, между които известни лица от екрана, но и млади непопулярни кандидати. Първоначално за отговорната роля беше набелязан любимецът на народа Димитър Рачков, но най-вероятно той ще се появи в друго ново предаване, естествено по Нова телевизия.