Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора
Някои да ми помогне каква марината да направя за телешки стек и как да го приготвя? Незнам защо не мога да отворя готварската книга? Непрекъснато ми дава грешка, която и рецепта да избера, а там виждам, че има много. Пусках и търсачка, но нещо при мен явно не се получава. Ще бъда благодарна и за линк. Hug
Цитирай


Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Цитирай


Намазвам месото с черен и червен пипер,поръсвам с вино и втривам с ръце да се разнесе хубаво.Оставям да отлежат.

Или правя течна:олио,черен,червен пипер,вино.Потапям ги да си киснат така няколко часа.Но не да плуват в маринатата.
« Последна редакция: Четв., 11 Септ. 2008, 13:26 от TheNMaster »
Цитирай


Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Цитирай


Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Аз слагам само 1 с.л. не съм забелязвала да се стяга....
Но винаги можеш да го пропуснеш или да го заместиш с половин изстискан портокал примерно.Правила съм - хубаво е.
Цитирай


Благодаря bouquet
После колко време горе-долу печете във фурна и на колко градуса? Покривате ли тавичката с фолио?
Цитирай


Аз винаги съм правила в йенска с капак....И винаги съм слагала водичка и винце,освен мазнината.....Ако е в тавичка трябва да има фолио,че иначе ще изсъхне месото,а така става сочно и крехко(от алкохола)...Градусите в началото са силни,докато заври,после намалявам на по-умерени.
Цитирай


Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Цитирай


Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Ох,така най-много ги харесвам  Crazy....Ама я кажи откъде намираш телешко?
Че тука в БГ телешкото е говеждо(както и друг път съм казвала)...Става ми на дъвка всеки път,ако реша да пробвам по твоя вариант....  Tired Tired Tired
Цитирай


Хм.... Thinkingами от магазина......ти сега ме размисли какво си купувам аз Rolling Eyes
Ама като ги нарежа тънки,не стават жилави.....де да знам пък,може и в нашия град да имаме телешко......знае ли човек Party
Цитирай


Загрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницели в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Така звучи мн.добре, но и в тавичка с винце и фолио също ми звучи добре. Ще видя, кое ще пробвам. Благодаря ви момичета Hug
Цитирай


Ама разбира се,че както и да го направиш телешкото си е телешко...много си го тача Crazy
Цитирай


Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Цитирай


Аз мариновам телешко в прясно мляко и много олио +подправки на вкус за много време Peace
Разбира се знам и производителя на месото Laughing
По магазините е ужасно Mad
Е, има в метро аржентинско от специална месна  порода, но е към 40 лв. кг. ако не се лъжа  Confused
Цитирай


Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Когато готвя манджа с телешко(с грах,картофи) винаги използвам тенджера под налягане(независимо,че след това мога да прехвърля и да позапека във фурната примерно дадено ястие)...И никога не ми е ставало на дъвка......На дъвка ми става,когато реша да пека ,когато телешкото не е телешко,а говеждо  ooooh!....
Цитирай


1-14 от 21 отговора