Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

телешка пържола

  • 10 септ. 2008, 10:42 ч.
  • Преглеждания  39 696  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 805
Някои да ми помогне каква марината да направя за телешки стек и как да го приготвя? Незнам защо не мога да отворя готварската книга? Непрекъснато ми дава грешка, която и рецепта да избера, а там виждам, че има много. Пусках и търсачка, но нещо при мен явно не се получава. Ще бъда благодарна и за линк. Hug

Реклама
# 1
  • out of space
  • Мнения: 7 468
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Намазвам месото с черен и червен пипер,поръсвам с вино и втривам с ръце да се разнесе хубаво.Оставям да отлежат.

Или правя течна:олио,черен,червен пипер,вино.Потапям ги да си киснат така няколко часа.Но не да плуват в маринатата.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 13:26 от TheNMaster

# 3
  • София
  • Мнения: 28
Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Аз слагам само 1 с.л. не съм забелязвала да се стяга....
Но винаги можеш да го пропуснеш или да го заместиш с половин изстискан портокал примерно.Правила съм - хубаво е.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 805
Благодаря  bouquet
После колко време горе-долу печете във фурна и на колко градуса? Покривате ли тавичката с фолио?

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз винаги съм правила в йенска с капак....И винаги съм слагала водичка и винце,освен мазнината.....Ако е в тавичка трябва да има фолио,че иначе ще изсъхне месото,а така става сочно и крехко(от алкохола)...Градусите в началото са силни,докато заври,после намалявам на по-умерени.

# 7
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Ох,така най-много ги харесвам  Crazy....Ама я кажи откъде намираш телешко?
Че тука в БГ телешкото е говеждо(както и друг път съм казвала)...Става ми на дъвка всеки път,ако реша да пробвам по твоя вариант....  Tired Tired Tired

# 9
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Хм.... Thinkingами от магазина......ти сега ме размисли какво си купувам аз Rolling Eyes
Ама като ги нарежа тънки,не стават жилави.....де да знам пък,може и в нашия град да имаме телешко......знае ли човек Party

# 10
  • София
  • Мнения: 1 805
Загрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницели в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Така звучи мн.добре, но и в тавичка с винце и фолио също ми звучи добре. Ще видя, кое ще пробвам. Благодаря ви момичета Hug

# 11
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Ама разбира се,че както и да го направиш телешкото си е телешко...много си го тача Crazy

# 12
  • Мнения: 11 612
Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?

# 13
  • София
  • Мнения: 1 310
Аз мариновам телешко в прясно мляко и много олио +подправки на вкус за много време Peace
Разбира се знам и производителя на месото Laughing
По магазините е ужасно Close
Е, има в метро аржентинско от специална месна  порода, но е към 40 лв. кг. ако не се лъжа  Confused

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Когато готвя манджа с телешко(с грах,картофи) винаги използвам тенджера под налягане(независимо,че след това мога да прехвърля и да позапека във фурната примерно дадено ястие)...И никога не ми е ставало на дъвка......На дъвка ми става,когато реша да пека ,когато телешкото не е телешко,а говеждо  ooooh!....

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт