Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

София

Мнения: 1 064
Някои да ми помогне каква марината да направя за телешки стек и как да го приготвя? Незнам защо не мога да отворя готварската книга? Непрекъснато ми дава грешка, която и рецепта да избера, а там виждам, че има много. Пусках и търсачка, но нещо при мен явно не се получава. Ще бъда благодарна и за линк. Hug
Цитирай

out of space

Мнения: 6 219
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Намазвам месото с черен и червен пипер,поръсвам с вино и втривам с ръце да се разнесе хубаво.Оставям да отлежат.

Или правя течна:олио,черен,червен пипер,вино.Потапям ги да си киснат така няколко часа.Но не да плуват в маринатата.
« Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 13:26 от TheNMaster »
Цитирай

София

Мнения: 28
Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Аз слагам само 1 с.л. не съм забелязвала да се стяга....
Но винаги можеш да го пропуснеш или да го заместиш с половин изстискан портокал примерно.Правила съм - хубаво е.
Цитирай

София

Мнения: 1 064
Благодаря bouquet
После колко време горе-долу печете във фурна и на колко градуса? Покривате ли тавичката с фолио?
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Аз винаги съм правила в йенска с капак....И винаги съм слагала водичка и винце,освен мазнината.....Ако е в тавичка трябва да има фолио,че иначе ще изсъхне месото,а така става сочно и крехко(от алкохола)...Градусите в началото са силни,докато заври,после намалявам на по-умерени.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 317
Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Ох,така най-много ги харесвам  Crazy....Ама я кажи откъде намираш телешко?
Че тука в БГ телешкото е говеждо(както и друг път съм казвала)...Става ми на дъвка всеки път,ако реша да пробвам по твоя вариант....  Tired Tired Tired
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 317
Хм.... Thinkingами от магазина......ти сега ме размисли какво си купувам аз Rolling Eyes
Ама като ги нарежа тънки,не стават жилави.....де да знам пък,може и в нашия град да имаме телешко......знае ли човек Party
Цитирай

София

Мнения: 1 064
Загрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницели в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Така звучи мн.добре, но и в тавичка с винце и фолио също ми звучи добре. Ще видя, кое ще пробвам. Благодаря ви момичета Hug
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 317
Ама разбира се,че както и да го направиш телешкото си е телешко...много си го тача Crazy
Цитирай


Мнения: 10 543
Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Аз мариновам телешко в прясно мляко и много олио +подправки на вкус за много време Peace
Разбира се знам и производителя на месото Laughing
По магазините е ужасно Mad
Е, има в метро аржентинско от специална месна  порода, но е към 40 лв. кг. ако не се лъжа  Confused
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Когато готвя манджа с телешко(с грах,картофи) винаги използвам тенджера под налягане(независимо,че след това мога да прехвърля и да позапека във фурната примерно дадено ястие)...И никога не ми е ставало на дъвка......На дъвка ми става,когато реша да пека ,когато телешкото не е телешко,а говеждо  ooooh!....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора