«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 598 отговора


ћнени€: 908
chip4e ,лапарото не ти дава никаква гаранци€ .„рез лапарото  могат да огледат коремната кухина , да ти отстран€т кистата, ендометриозата ако € имаш ,но кистата може да се по€ви при следващата овулаци€. ѕробвайте за бебе с инвитро ако н€ма шанс да се пукнат фоликулите с прегнил. ѕри мен за съжаление не стана с прегнил.
÷итирай


ћнени€: 83
malinkap, аз това и искам - ин витро, но докторът каза, че сме млади (27г. а мъжът ми 32г.), а аз продължавам да мисл€, че този €йчник е проблемен, но докторът ме пое от скоро 5-6 месеца (от които 3 в противозачатъчни) и затова казва да не бързаме с ин витрото. “ака че разбрахме се, че ако направ€ киста - ще има лапаро, а ако след това се по€ви отново този проблем - следващата стъпка е ин витро.
јз не се страхувам от каквите и да е процедури, стига да знам, че с т€х имам надежда за успеваемост.
«ащото не мога да разбера когато хората казват, не се притесн€вай, то ще стане, вие сте млади и др.
«нам, че тр€бва да предприемаме нещо, а не просто да чакаме Laughing
malinkap  Hug дано ти дам кураж и сили, поне малко с тази прегръдка
÷итирай


ћнени€: 37
«дравейте мили момичета и аз съм с Ћ”‘ синдром - вече шести месец фоликуметри€ - в началото на цикъла всичко нормално,спокойно - има фоликул,който си расте,достига си точните размери преди овулаци€,лигавицата е идеална и след това не се пука,а продължава да расте и става киста,ко€то до следващи€ цикъл изчезва.јз съм с около 28-30 дневен цикъл - кистата изчезва около 22 ден и следващи€ месец отново същата картинка.’ормоните уж са ми в норма - имам завишени само “ј“ и ћј“ ( десет пъти повече от нормата) - предстои ми консултаци€ с ендокринолог за сега пи€ само аспирин протект.
ѕоследни€ цикъл пробвахме да спукаме фоликула с ѕрегнил 5000 на 12 ден вечерта - но за съжаление на 15-ти€ ден фоликула си беше там с увеличени размери.
ƒок ми каза,че при мен решението е инвитро.
ѕравим опити вече от 4 години...но при специалист по стерилитет започнах да ход€ преди около 7 месеца - и така ми се установи Ћ”‘ синдрома.
Ќаправо се отча€х имах н€каква слаба надежда,че може и да не се стига до инвитро,но от това което прочетох в темата май н€ма да стане...
Ќаистина ли този Ћ”‘ синдром н€ма друго лечение,свързано ли е с хормоните?за ендометриоза док нищо не каза - не ми е предлагал лапароскопи€ - направо инвитро.
ўе след€ темата - честно казано в момента съм отча€на...за пореден път.
ѕожелавам ви много слънчев ден!!!
÷итирай


ћнени€: 908
chip4е страхотна си .Ѕлагодар€   :bouquet:.
ќф то и ние не сме много престарели .јз съм на 29 ,съпруга ми  и той ,но Ћ”‘ синдрома го имам поне от 2 години.
 ураж и на теб и каквото и да е разрешението за бебето ,важното е да успеете!
Mihn необходимо е да оправиш антителата -“ј“ и ћј“ преди забремен€ване.«а LUF-а аз минах фазата отча€ние ,действаме пък каквото стане.“е и докторите не са на€сно какво става с нас.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 257
Mihn то като че ли никой не е престар€л, всички с този синдром сме в репродуктивна възраст под 30 години. » се над€вам преди 35 годишнината ни всички да гушкаме по едно, а защо не и по две бебенца. Praynig —лед като Ћ”‘ синдрома е доказан, и не се получава с инсеминаци€, започнете и с инвитро. Ќе е толкова страшно, има и инвитро на полуспонтанен цикъл което е по-малко натоварващо с хормони както и финансово.
Ќе тр€бва да се отчайваш, възможно е да стане и по нормален начин. ¬ъзможно е от 12 ћ÷ през годината 1 да бъде без луф синдром и точно тогава да забременееш.
÷итирай


ћнени€: 37
«дравейте отново,днес пак б€х при док много разстроена да говорим какво може да се предприеме оттук нататък след тази диагноза Ћ”‘.—ега последни€ път ми биха ѕрегнил 5000 и аз го попитах дали по-висока доза н€ма да помогне,но според него и 15000 н€ма да подействат щом 5000 не е подействало за пукане на фоликула.ƒали е така наистина,много съм объркана,защото тук във форума четох,че при Ћ”‘ синдром се прилага поне ѕрегнил 10000.
 аза ми също,че може да пробваме със стимулаци€,при ко€то със сигурност щ€ло да има овулаци€ и да направим инсеменаци€.
» пак тук във форума четох ,че при Ћ”‘ не се прилага инсеменаци€...Ќаправо ужас.
јз б€х много разстроена и сега съжал€вам,че не го попитах каква е тази стимулаци€,за ко€то говори,а док е доказан специалист по стерилитет.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 257
 ак се казва лекар€т ти?
—поред мен е добре да пробваш с по-високи дози ѕрегнил. » ако се спука фоликула, веднага да се  направи инсеминаци€ защото н€ма време за спонтанно забремен€ване. Ќо преди да ти направи инсеминаци€ тр€бва да ти е направено изследването за проходимост на маточните тръби. ћоже би под стимулаци€ лекар€т ти разбира стимулаци€ за инсеминаци€ а не стимулаци€ за инвитро. ѕринципно това е почти еднаква стимулаци€, но с по-малка дозировка на медикаментите.
÷итирай


ћнени€: 37
Ћекар€т ми е доктор ƒаскалов от ѕловдив.»мам правена цветна снимка(при д-р «аимов пак в ѕловдив) - и двете тръби са проходими,но нагънати - според д-р ƒаскалов това,че са нагънати не е проблем,а според «аимов е проблем.
» двамата са добри лекари,къде е истината не знам.
ј за инсеминаци€та даже не съм сигурна дали д-р ƒаскалов € прави или ще ме праща в —офи€ - но това е само ако това стимулиране помогне.
»мам толкова много въпроси,но не усп€х нищо да го попитам - б€х се притеснила много.
ћожеш ли kene да ми об€сниш как протича инесеминаци€та и дали при стимулиране за инсеминаци€ ще се спука фоликула,при положение,че имам Ћ”‘ синдром.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 257
»нсеминаци€та се прилага само когато фоликулът е способен да се спука от самосебе си или му се помогне с ѕрегнил например. Ќо и по двата начина е задължително да има спукан фоликул.
Ќа ”« се вижда дали фоликулът се е спукал и тогава се вкарва със помоща на специален катетър материалът от мъжът.  ойто предварително е бил обработен от ембриолози. “е дават на сперматозоидите специални съставки които ги прав€т хипер подвижни и активни като ц€ло и така се увеличава успеваемостта от тази процедура.
«а съжаление не съм чувала нищо за твоите лекари. Ќо ако ще те праща в —офи€ лекар€т ти, това означава ли че той не работи в специализирана клиника по репродуктивна медицина? ѕравени ли са изследвани€ на мъжът ти дали всичко е наред при него със сперматозоидите?
ƒори и той да те стимулира в ѕловдив, после в —офи€ тр€бва да има подготвен ден и час за тебе за инсеминаци€та. —тава много дълго. «ащо не започнеш направо в —офи€ процедурите от началото до кра€? Ћекарите и ембриолозите са неразделни един от друг независимо дали ще е инсеминаци€ или инвитро.
÷итирай


ћнени€: 83
ћила Mihn, съгласна съм с kene! » аз мисл€ така. » още нещо да кажа, стимулаци€та е начин за по гол€ма успеваемост при исеминаци€та. ћо€т лекар ми каза, понеже аз питах за възможност от инсеминаци€ без предварителна стимулаци€, поради това че винаги прав€ гол€ма киста в десни€ €йчник,а той каза, че за началото на 2008г. е имал 4 инсеминации и всичките успешни но са били със стимулации. ј процента на забремен€ване при инсеминаци€ без стимулаци€ бил значително по-нисък!
«атова и аз мисл€, че ако ще има инсе, тр€бва и стимулаци€. «а докторите - аз съм от ѕлевен и не знам.
Ќо аз ход€ в  »–ћ.
≈дин съвет като ходиш при доктора, си подготв€й списъче с въпроси - аз така прав€, за да не пропусна нещо  newsm78, което ме вълнува.
 Hug
ј за себе си бих искала да сподел€, защото това е единствената обнадеждаваща новина от година насам: » аз вчера б€х на доктор и той вид€ лек излив в кухината зад матката, каза че най-веро€тно е имало киста, ко€то се е спукала, но за наша радост имаше доминантен фоликул в леви€ €йчник, а десни€ - нищо. Ќали по принцип десни€ е проблемен - с кисти и едва вчера вид€х първи€ си доминантен фоликул в леви€, и първи€ въобще.
“ака че тез дни ще се любим  luvbed и молим  Praynig

÷итирай

—офи€

ћнени€: 257
chip4e тво€та новина е една от най-хубавите напоследък в темата за Ћ”‘ синдрома и е доказателство че е възможно спонтанно забремен€ване макар и с този коварен синдром.  акто писах по-горе един от дванайсет ћ÷ да е успешен и правилен. —тискам палци за теб ! Praynig
÷итирай


ћнени€: 908
chip4e стискам палци и аз и при€тна любов  Hug
Mihn аз също правих една инсеминаци€.—амо дето дадохме 400 лева на в€търа.‘оликула не се спука и така пропаднаха надеждите за съответни€ месец. ѕробвайте с по-високи дози и ако се спука тогава следващи€ месец направете инсеминаци€ с по-високи дози.Ќе да даваш пари без да знаеш дали ти се пука с прегнил фоликула
ѕоздрави и късмет!
÷итирай


ћнени€: 37
Ѕлагодар€ ви много за съветите,които ми дадохте.¬ момента в главата ми е такава каша,не мога да си събера мислите-то толкова диагнози имам поставени-то не б€ха нагънати тръби,Ћ”‘,’ашимото отделно толкова ми е отслабена защитита на организма,че нон стоп хващам бактерии и гъбички...имам отрицателен резус фактор,двурога и обърната матка направо страх ме хваща само като ги избро€вам толкова са много!и спермограмата не е много блест€ща.€сно е че отново не съм попаднала на правилни€ лекар за мен а това вече е 14 лекар подред.—ъжал€вам ако ви звуча много песимистично,пожелавам ви от сърце скоро да забременеете и да се радвате на една прекрасна бременност!
÷итирай


ћнени€: 83
Mihn , иска ми се да ти вдъхна сили и да ти дам кураж от малкото който ми е останал!
«нам, че не е лесно, пък и като каза резус фактор се сетих случа€ , в който казах на доктора си че съм с отрицателен резус а съпругът ми е с положителен.
» докторът казва на мъжа ми "“и си си избрал ...... жена с най-неподход€щата кръвна група"  Very Happy Laughing
—ега ми е смешно, но тогава си мислех сащо като теб - операции, кисти, болки, отрицателни резус фактори и н€ма и н€ма бебенце ... и грижите не свършват но си казах, че ще се организирам и всичко ще си подред€, за да съм с една крачка пре ƒ€вола, ако е възможно
и така до сега не спирам да се бор€!
Ѕори се и ти и запомни, √оспод дава на човек толкова, колкото може да понесе!
ј за докторите - пожелавам ти да намериш скоро тво€т - този на когото да можеш да се довериш.
јз също съм се разочаровала пон€кога от лекари, но тези, които са ме спас€вали, помагали и продължават да го прав€т винаги ще съм им Ѕлагодарна(ƒоц.“анчев, д-р ѕоповски и доц.—тойков).,

 Hug мила Mihn и на вас всички, които се чуствате несигурни!

÷итирай

—офи€

ћнени€: 407
«дравейте мили момичета. Love Ќаложи ми се и на мен да се запиша във вашата тема. ћоже ли да ме посъветвате - тъй като търсих за инфо в интернет - не намерих особено - интересува ме дали сте чували или приемали медикамента Nolvadex.
ќказва се че при мен не се пукат фоликулите и тр€бва да предприемем нещо...
Ѕлагодар€ ви момичета!!! Hug Hug Hug
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 598 отговора