Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DE

Мнения: 4 604
Пилешко с гъби "пачи крак"


Продукти (за 4 порции):
Пилешки гърди - 600-800 грама
Гъби пачи крак пресни- 300-400 грама
Заквасена готварска сметана - 200 мл.
масло 100-150 грама
сол
босилек (или сух чесън, или черен пипер)

1. Измийте добре гъбите, големите нарежете на половинки. Нарежете месото на хапки. Посолете на вкус. Запържете ги заедно съвсем леко в масло и задушете под капак 20 минути или до готовност.

2. Добавете заквасената сметана, разбъркайте и оставете под капак още 2 минути. Ако соса ви се стори прекалено рядък, може да сгъстите с малко брашно. Подправки сложете много малко - черен пипер или босилек или сух чесън. Не всички наведнъж! Ястието търпи много малко подправки, гъбите си дават необходимия аромат.

3. Сервирайте веднага с гарнитура от картофено пюре, варени картофи, задушени картофи или варен ориз.
Това е - лесно, бързо и ужасно вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Лелееее,голяма вкусотия  ooooh! ooooh! ooooh!
Въпросът ми е откъде да си купя пачи крак,защото не съм виждала....
А дали ще стане с култивираната печурка?Или тя няма да даде толкова гъбен аромат на ястието?
Цитирай

Варна

Мнения: 255
На пазарите, някои от тези които продават култивирана печурка, продават и пачи крак Smile
Цитирай

DE

Мнения: 4 604
В Родопите тези гъбки се продават от изкупвачите на гъби. Никак не са скъпи - около 6 лева килограма, но те са много леки и половин килограм си е прилично количество.
Във Франция се продават в магазините за плодове и зеленчуци.

Правила съм го с култивирани гъби, можете да сложете повече подправки тогава. Пак става много вкусно, но с пачи крак е невероятно. Може да се направи и със смес от пачи крак и манатарка, или само с манатарки. Пак е много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Благодаря за информацията....Не съм виждала пачи крак тука в София мнооого отдавна....Преди все се вясваше по някой гъбар,а сега е зле положението..... Sad
Много ми хареса рецептата и искам да я направя,затова питам...Пък и с тия снимки...
Ох,окапах се... hahaha hahaha hahaha
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Пачи крак има в Била и в Кауфланд. А и на почти всеки пазар продават.  Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пачи крак има в Била и в Кауфланд. .  Wink
Hug Hug Hug Hug
Благодаря ти много! Не се сетих за там....
Цитирай

София

Мнения: 1 806
Да, и аз съм виждала в Кауфланд.
Аз пък си ги бера собственоръчно на едно местенце в Троянския балкан и после - айде във фризера.  Flutter
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Обожавам гъби - всякакъв вид и ще направя тази вкусотия.
А за сведение такива гъби има в сушен вид в Метро.
Като се потопят във вряла вода и набъбват.
С едно пликче се получава наистина прилично количество.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.