Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

Берковица

Мнения: 1 858
Търсих рецепти за бланширан ориз но търсачката нищо не ми показа. Аз го правя така:
В тефлнов тиган сипвам ориза, моркови на кубчета, грах (понякога), олио, сол, черен пипер.
Всичко това се вари докато остане без капка вода.
Надали това е единствения начин. Сигурна съм, че има и по-добри рецепти и се надявам вие да знаете.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Всичко това дето го опсваш го правя с най-обикновенният ориз...Бланширан така и не се научих да харесвам....Хич не ми допада вкуса.Много ми е "умит",ако мога така да се изразя....
Бланширания не се слепва,защото е обработен вече един път и му няма нишестето....
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Много рядко ползвам бланширан ориз. Но имам тази рецепта и винаги се получава страхотно. Малко е връткаво, но си струва Peace Ето и снимка:

Цитирай

Pomorie

Мнения: 170
Оптах тази рецепта - страхотна е. Всички си облизаха пръститееее!!! Бравоооо, много е добра!!!
Цитирай

София

Мнения: 337
Аз използвам бланиширания ориз за бърза гарнитурка: слагам в микровълновата в пропорция 1:3 заедно с някакво булъонче и след 20 мин оризчето е готово. Често го смесвам и с каквито зеленчуци са налични, царевица или грах от консерва, морковчета, гъбки ...
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Оптах тази рецепта - страхотна е. Всички си облизаха пръститееее!!! Бравоооо, много е добра!!!

Ако става дума за моята рецепта, приемам благодарностите Laughing  bouquet
Цитирай

Pomorie

Мнения: 170
Точно за твоята рецепта става дума. Много е добра!! Разгледах ти рецептите и ми направи впечатление картофената запеканка, мисля да я направя. Какви са ти отзивите за нея, вкусна ли е???
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
paraskeva , на нас много ни харесва запеканката така. Става много вкусна bowuu
Ще чакам и твоите отзиви  chef
Цитирай


Мнения: 4 279
Всичко това дето го опсваш го правя с най-обикновенният ориз...Бланширан така и не се научих да харесвам....Хич не ми допада вкуса.Много ми е "умит",ако мога така да се изразя....
Бланширания не се слепва,защото е обработен вече един път и му няма нишестето....

Peace Даже бях пуснала преди тема
Хич не го харесвам аз
Цитирай

Варна

Мнения: 929
Аз ще следя темата и за други предложения, че моичкия ми докара 4кг ориз и то само бланширан  smile3516
Цитирай


Мнения: 847
Aз пък само бланширан ориз ям Peace Другият ми е много кишав Sick.
В тефлонов тиган запържвам една глава лук, добавям на ситно нарязани моркови, тиквички и патладжани и 1 чаша ориз, всичко това се запържва за около 30 секунди и после добавям 1 чаша вода, чакам да изври и цялата смес я изсипвам в тава, добавям пилешки бутчета,запичам я на 200 гр.  Става СУПЕР!
Цитирай

Pomorie

Мнения: 170
а колко вода слагаш в тавата
Цитирай


Мнения: 4 279
Аз ще следя темата и за други предложения, че моичкия ми докара 4кг ориз и то само бланширан  smile3516
Laughing не ти завиждам
Цитирай

София

Мнения: 2 580
Идеален е за китайско  Peace
Цитирай


Мнения: 847
а колко вода слагаш в тавата

Допълвам още 3 чаши, но  и наглеждам ориза от време на време. Някой път ми се налага да долея малко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора