Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 юли 2005, 00:35 ч.

Къде греша?

  • 1 213
  • 15
  •   1
Отговори
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Напоследък често пека разни сладкиши/не бях пекла доста време поради липса на време/...Преди ставаха много добре. Последните няколко пъти обаче се дъня...тоест докато са във фурната и им се радвам през стъклото са невероятни. Едни такива бухнали, дебели абе супер...и в момента в който ги извадя от фурната и спадат наполовина. Къде греша? Защо преди не съм имала този проблем? Нещо не разбирам? Как така започнаха да спадат? Явно нещо пропускам но не се сещам какво... newsm78..Помагайте МОЛЯЯЯЯЯ... Praynig

# 1
  • Мнения: 200
Спадането може да се дължи и на рязката промяна на температурата, може би трябва да ги оставяш да отдъхват за малко във фурната след изпичането.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 911
Вероятно ги вадиш преди да са се изпекли напълно. Ако печеш на висока температура, коричките се препичат и сладкиша изглежда готов, но вътре си е тесто и като го извадиш се спихва по описания начин.

Друга причина може да е брашното, но все пак печенето ми се струва най-вероятния проблем.

# 3
  • Мнения: 1 396
Прави темпериране. Като е готов сладкиша първо остави вратичката на фурната леко отворена, за да се изравнят постепенно външната температува и тази от нея.

# 4
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Ми направих както ме посъветвахте...и пак леко се сплеска newsm78. То и така е вкусно ама иначе пухкаво е по вкусно Naughty

# 5
Ми направих както ме посъветвахте...и пак леко се сплеска newsm78. То и така е вкусно ама иначе пухкаво е по вкусно Naughty
Какво се мъчиш да направиш, че спада? Embarassed Simple Smile

# 6
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Ми направих както ме посъветвахте...и пак леко се сплеска newsm78. То и така е вкусно ама иначе пухкаво е по вкусно Naughty
Какво се мъчиш да направиш, че спада? Embarassed Simple Smile
Ми напоследък каквото и да се мъча да направя - спада...Кекс, мързеливата баница на Ренци, сладкиши разни и все се надуват и като спра да ги пека и се посплескват. А не са глетави отвътре newsm78. Последно вчера правих мързелива баница и беше се надула...само изключих фурната и излязох на работа. Не са я пипали поне час след това з да се темперира както ме посъветваха и пак се беше посплескала. Не че ня я изядохме..напротив. Тази сутрин вече нямаше от нея, но не е в това въпросът. А интересното е, че преди време преди да се роди малкия много правех такива неща и проблем нямах. След това около 6 месеца не бях пипвала нищичко да направя...и сега нещо...забравила ли съм, кво ли????? #Crazy

# 7
Мале, то при тебе наистина фантомно положението newsm78

В предварително загрята фурна ли ги слагаш. Аз пък си мисля, че не е хубаво нещата да стоят във фурната след като се опекат. Специално мързеливата баница на Ренци аз след като я извадя от фурната я покривам с кърпа.

Бременността явно е виновна  Laughing Laughing

# 8
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Обикновенно включвам фурната 10 мин. преди да сложа нещото за печене...
Обаче си мисля дали фУРНАТА НЕщО НЕ МИ ВЪРТИ НОМЕРА???
Преди си печах на старата Раховец на свеки, а сега след като се преместихме си купих хубава печка/индезит/, ама май нещо не и разбирам. Сега пека на въздух/вентилатор/ на около 200 градуса. Рядко на по силна температура. То има и опция за нормална фурна отгоре и отдолу ама нали уж на въздух не загаряли нещата и се пече равномерно???? newsm78
А за мързеливата баница вчера, преди да изляза и метнах отгоре една кърпа както си беше във фурната Rolling Eyes

# 9
А фурната ти освен опция "вентилатор" има ли и положения долен и горен реонтан?!. Това мисля, че ти е проблема. Аз мнооого рядко ползвам само вентиралатора, защото стават точно тия "издънки".

# 10
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Може би наистина е от печенето само на вентилатор newsm78 И при мен веднъж се получи такова нещо Embarassed А последният сладкиш стана мнооого вкусен, но абослютно спихнат - проблемът се оказа в бакпулвера Naughty Ти какъв ползваш?

# 11
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Имам всички комбиациии за които се сещате...Отгоре, отдолу, заедно отгоре и отдолу, с вентилатор, с грил, само вентилатор....абеееее всякакви комбинации
Бакпулвер ползвам обикновенно на "биосет" ама последния беше на д-р Йоткер...

# 12
  • karlovo
  • Мнения: 88
mila, problemane e v tebe,a vnovata gotvarska pechka.kazvam ti go ot opit.parvo trabva da i hvanesh chalama koga kak peche .nai dobre ako imash poznata  koiato ima takava pechka da ti dade niakolko saveta che pri men taka stana,ama ne pitai kolko sladkisha sam izhvarlila zashtoto kato gi izvadeh ot furnata  te stavaha na podmetka.taka che spoko.

# 13
  • София
  • Мнения: 709
Лили, ако печката ти е същата като моята /а останах с впечатление че е такава - Индезит с керамичен плот и много функции на фурната/ то има специална опция за баници, сладкиши и т.н. Ти нея ли ползваш?
Аз за съжаление не мога да ти помогна с много опит, защото аз пък правя само баници/, но майка ми като дойде се развихря и стават чудесни нещата - надуват се много добре. newsm78

Поздрави

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 2 265
Моята печка е Индесит с много функции и преполагам е подобна на твоята, ако не е и същата - имам фурна за сладкиши и пека само на нея - стават чудни нещата, въпросната фурна е с вентилатор, но и запича - малко по-силно отдолу и по-слабо отгоре.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт