Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора

там някъде

Мнения: 320
Питането ми е след като вече сте уточнили менюто и знаете че гостите ще дойдат да речем към 7 часа кога правите салатките, ордьоврите, основното  Thinking Да речем, че основното ще е /както в моя случай довечера  Laughing/ пилешки пържолки и кюфтенца на скара кога е най-добре да ги направя, то вярно, че е най-добре на момента ама някак май не е удобно да ги приготвям пред тях  newsm78, та вие как мислите и как си организирате времето, кога правите салатките и ордьоврите?
Благодаря предварително за отговорите   bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Правя си ги малко преди да дойдат и в 7 да е сервирано. Ако правя нещо на скара - метвам ги като се ориентират към приключване с предястията.  Peace Ако не ти е удобно или гостите са по-официални, избери нещо на фурна, щом не ти е удобно пред тях.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Старая се предястията и салатите да са готови и сервирани точно преди идването на гостите. Основното ястие приготвям или по-рано, или докато ядем предястията (зависи от ястието).
Избирам десерт, който също може да се приготви предварително.

В твоя случай, щом ще се приготвят на скара, най-добре е това да стане точно преди сервирането. За скара на открито става дума, предполагам. Тогава приготвянето си е част от общото забавление. Ако ситуацията не позволява готвене в присъствието на гостите, направи както Блонди те е посъветвала - метни мръвките във фурната.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Десерта и основното меню ги правя предварително (не готвя месо това е улеснение). Салатите малко преди уговорения час или при идването им. Освен ако не изисква по-специална украса, в този случай час преди идването. Като дойдат гостите претоплям основното в микровълновата да съм сигурна, че ще е топло.
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Ами иначе снощи си направих десерта - сладка баница, сега направих салатка от зеле с моркови, която не съм овкусила още мисля тя да е за гарнитурка заедно с ориз с гъбки, който сега мисля да приготвя  Whistling
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Специално салатата със зеле и моркови можеш да овкусиш и по-рано. Дори става по-вкусна, когато престои.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами иначе снощи си направих десерта - сладка баница, сега направих салатка от зеле с моркови, която не съм овкусила още мисля тя да е за гарнитурка заедно с ориз с гъбки, който сега мисля да приготвя  Whistling
Ми екстра си го замислила....Слатката я покрий с найлоново фолио и я сложи в хладилника,за да остане свежа.После само ще я овкусиш....
Ако имаш мезета,нарежи ги и ги нареди в платата.После пак с фолио и в хладилника.

Докато хапвате мезенца и салатки,скарате ще стане и сервираш.  Peace
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
И май към 6 ще е най-добре да приготвя шопските салатки и ордьоврите, а за микровълновата не се бях сетила, може би ще стане да изпека пържолките и кюфтенцата предварително, да ги сложа в йенското тенджерче и когато дойде момента за вечеря да ги стопля малко в микровълновата ааа newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
може би ще стане да изпека пържолките и кюфтенцата предварително, да ги сложа в йенското тенджерче и когато дойде момента за вечеря да ги стопля малко в микровълновата ааа newsm78
Това не ми харесва,защото изпеченото месо ще си пусне соковете(веднага се сещам за кебабчетата и кюфтетата дето ги пекат и ги съхраняват в йенски съдини върху скарат,та да са топли....и отдолу 2-3 пръста сос  Sick ).Е,верно не е болка а умиране,може и така,но няма да е току-що приготвеното .....
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Е, послушах Янита и овкусих салатката от зеле, покрих с фолио и метнах в хладилника, ориза с гъбките е почти готов, а защо не ми дадете някоя идея за ордьоврите, украса и въобще каквото се сетите  Praynig
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
може би ще стане да изпека пържолките и кюфтенцата предварително, да ги сложа в йенското тенджерче и когато дойде момента за вечеря да ги стопля малко в микровълновата ааа newsm78
Това не ми харесва,защото изпеченото месо ще си пусне соковете(веднага се сещам за кебабчетата и кюфтетата дето ги пекат и ги съхраняват в йенски съдини върху скарат,та да са топли....и отдолу 2-3 пръста сос  Sick ).Е,верно не е болка а умиране,може и така,но няма да е току-що приготвеното .....
За това не се бях сетила, наистина ще си пусне сокчето и после .... сухичко  ooooh!
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
А какво ще кажете в оризчето освен гъби да сложа ли и маслини  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 108
Пазарувам обилно. Винаги гледам всичко да съм приготвила предварително и после притоплям Naughty Избягвам да готвя пред гостите и с тея мойте деца много е сложно.......
Затова ордьоври , салати , студени мезета са готови най-рано и чакащи в хладилника. Основното чака в печката, ако смогна за десерт добре иначе готов Sick Аз бих се спряла в твоя случай на руло   bouquetСтефани и ориз със зеленчуци или твоя със маслини, може за по-лесно и картофено пюре.... bowuu
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Чешки рулца,фаршировани яйца....Бързо стават и са ефектни
Плато с луканка,суджук,сирена...
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Чешки рулца,фаршировани яйца....Бързо стават и са ефектни
Плато с луканка,суджук,сирена...
Моля те кажи какви са тези чешки рулца и фаршировани яйца  Praynig
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора