Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 805
моля за рецепта
Цитирай

Под звездите

Мнения: 513
Ето как правя аз сладкото:слагам в тенжера 1кг захар и 1ч.ч вода,сварявам до по-гъстак сироп и прибавям боровинките.След като се сгъсти(разбирам кога е готов,когато капна от сладкото и капката не ми се разлее)слагам лимонтозу и изчаквам да поври 1-2мин.Още докато е горещо сипвам в бурканчета запечатвам и обръщам надолу с капачката.Седат така докато не изтинат.
Цитирай


Мнения: 282
Използвам фикса за сладко на доктор Йоткер.
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Да кажа и аз как го правя: Поръсвам боровинките със захарта и оставям да престои едно денонощие /това не е задължително/, ако не са пуснали сокче слагам ама съвсем мъничко вода колкото да не загори захарта и варя до сгъстяването, лимонтузо не слагам, още вряло пълна в сухи буркани, запечатвам и обръщам това е  Wink
Цитирай


Мнения: 506
изчиствам боровинките от онези малки твърди топчета,които приличат на боровинки,но си остават твърди и после Wink
слагам ги със захарта да врат,бъркам и чакам да стане малко по-рядко от желаната гъстота,защото като изстине се сгъстяват още и няколко пъти съм правила сладка,което трябваше да разреждам.
горещо го изсипвам в бурканчето и обръщам  chef
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Аз не обичам да варя сладкото докато загуби цвят, меки плодове варя само 10-15 мин. Първо слагам 6 чаши захар и половин чаша вода на котлона да станат на гъст сироп, после хвърлям 6 чаши боровинки и варя 10-15 мин. Слагам 1 лъжица пектин, понякога и малко ягоди за киселина Smile. Изсипвам топло и запечатвам, без да обръщам бурканите, моите пристигнаха с упътване Smile, пише че не трябва.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.