Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 септ. 2008, 23:35 ч.
  • Преглеждания  6 987  Мнения  32  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 19
Споделете опит за това как прибирате печения пипер във фризера.На нас ще ни е за първи път и не знам как ще  е по-добре дали да е осолен , дали да е в плик или в кутия...Simple Smile

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 496
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug

# 2
  • някъде там
  • Мнения: 1 430
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug
и аз така, а може също и нарязан на парченца за манджички

# 3
може просто да го опечеш, да го сложиш в пликчета и да го замразиш
после като ти трябва, вадиш пликче и размразяваш
много лесно се белят като се размръзнат, с едно дърпане и всичко пада

# 4
  • Мнения: 198
може просто да го опечеш, да го сложиш в пликчета и да го замразиш
после като ти трябва, вадиш пликче и размразяваш
много лесно се белят като се размръзнат, с едно дърпане и всичко пада
и аз процедирам така.беленето става бързо и сока от чушките не изтича,когато не са обелени,а остава в тях Peace

# 5
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз имам и фризер отделно и фризер към хладилника.
Едно количество примерно 10 чушки ги изчиствам от дръжките и ги измивам.
Тях ги слагам в плик и в хладилника - те са за пълнене с кайма.
Отделно си пека ,беля и пак по 10 в плик - те са за чушки с доматен сос,пълнене с яйца и сирене.
Трети ги режа на дребно и в плик - те са за боб,гювеч или други яденета.
Нито едни обаче не соля,да не се горчат после.

# 6
Аз пека, беля, слагам в пликчета по десетина без сол и замразявам, докато сестра ми не ги бели - така повече й харесвали повече миришело на печена чушка /въпрос на вкус/, а чушките за пълнене ги запичам лекичко колкото да омекне чушката и пак слагам в пликчета по десетина за едно готвене пак без сол и замразявам /така заемат по-малко място във фризера /  Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 407
Печен и небелен. Няма много значение в какво ще го сложиш. В пликчета за фризер се получават много компактни пакетчета.

# 8
  • Мнения: 2 869
Аз го пека, обелвам и в торбички  Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 559
онзи ден правих за 1 път такива чушки за зимата. Една част измих, изтърбуших и сложих в пликчета. Другата изпекох и с обелките в една кутия-и във фризера!Предстои ми още ведниж тази процедура,че много малко ми се сториха Thinking

# 10
  • София
  • Мнения: 4 291
Пека, задушавам в тенджера и като изтинат в плик (бройки според желанието) и във фризера, така необелен нито осолено.
После като извадя пакета се белят супер лесно  Peace
В плик не заемат толкова място, в кутия ми струва че ще по-обемисто.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 535
Миналата седмица така небелени ги бухнах във фризера. Ами цял ден с това се занимавахме на село, свеки прави буркани. Но останаха още доста и аз за да и спестя малко работа взех една тенджера. Само че ми беше писнало да беля и ги прибрах така. Майка ми замразяваше белени и небелени - все са хубави. Даже когато решах, че ми трябват 2-3 чушки просто си изръчквах от пакета или с остър нож си режех парче колкото ми трябва и другото обратно във фризера.

# 12
  • varna
  • Мнения: 676
Пека и без да ги беля ги слагам в пликчета.Ако са обелени,стават кашкави.А ако не-много лесно се маха ципата след като се размразят.

# 13
  • Мнения: 1 981
До сега - изтърбушени, печени, белени в пликче. Ама като ви чета, може да не ги беля тази година.  Mr. Green

Отделно си замразявам сурови и изтърбушени /за да се съберат повече/ - за пълнене.

За манджи - една пиперка легнала в края на пликчето, навивам веднъж като рулце /ако някой ме разбере, ще го поздравя  Laughing/ още една, навивам пак и така докато свърши пликчето. Това го правя за да се разделят една от друга чушките и да си изкарвам по една за яденето. Полуразмразена много лесно се нарязва.  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Имам въпросче...

Като прибирате печените чушки необелени,махате ли семките или директно с тях и после като размразявате ги махате?

Аз досега съм замразявала само печени и обелени ,както и сурови за пълнене....

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт