Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 септ. 2008, 12:31 ч.

лепене гранитогрес - цени

 • 14 167
 • 12
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 448
Чета форумите ви много отдавна и много ги харесвам, защото за разлика от другите форуми няма злобни и цинични изказвания, а наистина си помагате и давате съвети. Днес реших да се регистрирам, защото ми се плаче и няма на кого да се оплача и да попитам за мнение. Реших да направя малък ремонт - лепене на гранитогрес в кухнята, коридора и една ниша в коридора-1х1м. Препоръчаха ми майстор (май са цяла бригада). Уж приятел ми го препоръча, няколко пъти питах за цената, а той ми казва - Абе колкото струват плочките, толкова ще ти излезе ремонта. Чета в Интернет, навсякъде се говори за около 25 лв. кв.м. Дойде майсторът, питам кое колко ще ми излезе, той не знаел точно, зависело от незнам си какво. Налепиха плочките, става въпрос за обща площ по-малко от 15 кв.м (кухня, коридор и ниша) и след като ми каза цената за ремонта, щях да припадна. Иска ми 970 лв (гранитогреса аз си го купих). И ми дава разбивка на парите - материали каквито иска и колкото иска (аз реално не знам дали всичко това е вложено и колко струва в магазина); труд за всевъзможни допълнителни операции (като отлепване на стария балатум от кухнята 9 кв.м - 50 лв, къртене цокъл в коридора - 30 лв. и др. такива. Общото удоволствие ми струва 970 лв. за 15 м.кв. Споделете - това реални цени ли са, да се боря ли за намаляване на тази сума или навсякъде е така? Чудя се, като се говори за цени на лепене на гранитогрес 25 лв кв.м.,защо не се уточнява, че всъщност в края на краищата сумата набъбва многократно след заплащане на материали и допълнителни манипулации. След като поспорих малко с моя майстор, разбрах, че в тази сума 25 лв. влиза само слагането на плочката върху лепилото и рязането, ако е необходимо. Моля, помогнете ми със съвети! Все още не съм платила и дори моят познат, който ми го доведе казва, че ми иска много и че трябва да се пазаря. Знам, че съм виновна, че не си уточних цените предварително и се предоверих. Направо не съм на себе си от яд.

# 1
 • Мнения: 927
Аз не разбрах, ти дава ли допълнителни пари за материали или това е общата сума материали + труд?

# 2
 • София
 • Мнения: 448
Аз си купих само плочките - гранитогрес. Тези 970 лв. са за всичко останало - труд и материали за 15 кв.м.

# 3
 • София
 • Мнения: 804
След като не си платила, а работата е свършена, си в по-изгодна позиция. Колкото му дадеш толкова. Пък за следващият път ще си знаеш. Wink

# 4
 • София
 • Мнения: 4 882
Ами щом имаш разбивка провери това което са ти казали .. би трябвало да има разходна норма. Провери си цени, сметни и им кажи: Толкова!
Пример: ние, когато слагахме коркови плочи и трябваше да купим лепило ни казаха, че 2 л. ще ни стигнат, ако сме лепили(на самта кутия пишеше за колко квадрата е). Отиде ни почти 2 пъти повече - 3,5 л.

# 5
 • Толбухин
 • Мнения: 2 497
Аз неразбрах от кой град си,защото колкото и да не ти се вярва във всеки град е различно.
Ние строим къща и предната седмица излязоха фаянсаджиите-взеха ми 15 лв. на кв.м. за труд. Като това е тавана за нашия град.

# 6
 • София
 • Мнения: 448
От София съм.
Що се отнася до това, че не съм платила още, аз не искам да бъда груба или некоректна към майстора, ако наистина тази сума е реална, а аз просто не съм добре информирана. Но ако иска нереална сума, ще се разправям с него. Това искам да разбера - той ли е кожодер или всички взимат по толкова.

# 7
 • Мнения: 927
В София лепенето на фаянс, гранитогрес и т.н. върви между 20 и 30 лв. за кв. м. само за труд.
Ако вземем средно 25 лв. х 15 кв. м = 375 лв. труд за лепене.
Имаш и труд за допълнителни операции - 80 лв., поне така разбрах от първия пост, значи 455 лв. общо за труд.
Остават 515 лв. за материали, провери в магазин посочените количества материали за колко квадрата са и на каква цена. Така ще разбереш с колко са те излъгали и дали въобще са те излъгали. Ако те меткат с много поговорете с майстора и ти си прецени дали да им ги даваш. Успех!

# 8
 • София
 • Мнения: 448
В допълнителните манипулации майсторът ми е вписъл:
-къртене цокъл 30 лв. Никъде не намирам такава дейност и колко струва. Освен това ме съмнява, че наистина това е извършено. Ще проверя допълнително, защото аз не живея в ремонтираното жилище.
- сваляне лепен балатум-50 лв. Според човека, под балатума имало излята една бака лепило и се утрепали, докато го отлепят. Такава услуга също не намирам в цените за ремонти. Казах му, че за 50 лв аз щях сама да го отлепя, но той мислел, че нямам време да свърша това?!?
 - шприц - 45 лв. Това не знам какво е, но в цените на фирмите за ремонт пише шприц -от1 лв.до 1.50 лв. за 1 м.кв. А той ми е сметнал по 3 лв, а такава цена просто няма.
- материали 140 лв + 2 туби бетон контакт за 28 лв., общо 168 лв. Аз как да разбера какви материали е използвал и какво количество? Ужас!
Искам да попитам pavletutka: Колко всъщност ви излезе квадратният метър - крайната цена, която сте платили за квадратен метър(труд + материали)? Аз ще взема в предвид, че трудът е по 15 лв и искам да разбера колко е останалата сума.

# 9
 • София
 • Мнения: 9 147
В София лепенето на фаянс, гранитогрес и т.н. върви между 20 и 30 лв. за кв. м. само за труд.

Peace Другото го провери докъдето можеш по количествата или представи сметката на някой друг майстор,да даде мнение.Аз мисля,че този бетон-контакт е много пари за 15 кв.

# 10
 • Мнения: 161
не е редно да даваме съвети по този начин, едно е пода да е бил що годе равен, съвсем друго е да се е налагало да пълни на места - тогава за 15 кв. метра могат не 3 ами 10 торби лепило ще трябват, особено ако се води по нивото на останалите подове.
И на мен ми се види много, но по принцип малките работи обикновено така стават - той човека си има негласна норма на час, това че е отлепял балатуми, къртил цокли и пр. той пак си слага много защото си казва - ей тук изгубих време като за 2 бани и можех да изкарам еди колко си пари.
Разбирам че боли, щото и аз в такава ситуация съм попадал, но кадърен съвет може да ти даде много близък, който може на место да предвиди какво е трябвало да се прави че горе-долу да се ориентира в ситуацията.

# 11
 • Мнения: 9 006
В София цената за лепене на плочки /без материали/ е около 30 лева. Може и малко повече. За труд майсторът добре ти е взел. За материали - трябвало е предварително да попиташ, но обикновено стойността им е около цената за труда, т.е. той ти иска 65 лв. на кв. м. - 30 лева за лепенето и 35 лева за материали и други дейности. Мисля, че е нормално. Не е най-евтината оферта, но пазарът е такъв.

# 12
 • Толбухин
 • Мнения: 2 497
Мелина идея си нямам.Защото ние слагахме фаянс на 2 бани от две различни места от второто място и гранитогреса. Пред мен е бележката но колко отива в квадрат ? А като я гледам по внимателно ,лепилото сме го взели от трето място.
Та квадрата на гранитогреса е 29,95 лв ,за 65 кв.са взели 10 кг.фуга по 3,40.за лепило незнам какви пари сме дали.
Това е много относително,има фаянс за 10 лв както и за 35 лв кв.м..
Ще питам моя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт