«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

ѕод звездите

ћнени€: 341
«дравейте момичета,дайте ми иде€ за торта с бишкоти,но да не е тирамису.
Ѕлагодар€ предварително.
÷итирай


ћнени€: 1 324
ѕравила съм следната торта, но вместо захаросани сложих пресни плодове:

 “орта с бишкоти ::.

 
 
 Ќеобходими продукти: 2 пакета бишкоти, 8 малки целувки, 1/2 л. пр€сно мл€ко, 1 с.л. ром или кон€к, 2 €йца, 9 с.л. пудра захар, 200 гр. краве масло, 1 с.л. какао, 1/2 водна чаша счукани орехови €дки, 50 гр. захаросани плодове.
 
 Ќачин на приготв€не: —варете мл€кото и го оставете да изстине. ѕодсладете го с 3 супени лъжици захар и ароматизирайте с рома. ѕотопете в него за секунда вс€ка една бишкота и ги оставете в наклонен съд да се отцед€т. ѕригответе крема, като с помощта на миксер разбиете до побел€ване омекналото масло с останалата захар. ѕрибавете €йцата и какаото, като продължавате да разбивате сместа, докато получите бледокаф€в гладък крем. Ќаредете половината бишкоти в чини€ за торта. Ќамажете ги с 1/3 от приготвени€ крем. Ќаръсете отгоре половината от нар€заните на дребни парченца захаросани плодове и едро натрошените целувки. –азстелете отгоре още 1/3 от крема и го наръсете с останалите захаросани плодове. Ќаредете отгоре пласт от бишкотите и намажете ц€лата торта отгоре и отстрани с останалата третина от крема. Ќаръсете ц€лата повърхност на тортата със счуканите орехови €дки. ќставете € в хладилника да престои н€колко часа, след което т€ е готова за консумаци€
÷итирай

¬арна

ћнени€: 270
Eто и моето предложение.

Ѕишкотена торта

Ќеобходими продукти:
4 пакета бишкоти /от мекичките български/;
за крема: 1 л. пр€сно мл€ко, 1 пакетче краве масло, 10 средноголеми супени лъжици брашно, 1ч. ч. захар, настърганата на ситно кора от един лимон, 4 €йца, ванили€; смлени орехи за поръсване

ћл€кото се свар€ва, свал€ се от огън€ и в него се разтоп€ва маслото. –азбиват се €йцата със захарта и се прибав€ брашното. √орещото, но не вр€що /!/ мл€ко с маслото се излива при разбитите €йца, захар и брашно на тънка струйка при посто€нно бъркане. ¬ари се отново, като се бърка отново посто€нно /иначе загар€!/ до сгъст€ване. Ќакра€ към готови€ крем се прибав€т ванили€та и настърганата лимонова кора. јз слагам и по малко ромова есенци€ за разкош.
Ќареждат се като блат бишкотите и се заливат с горещи€ крем, после пак бишкоти и пак крем. ћоже да топвате бишкотите в мл€ко или плодов сок преди да ги покриете с крема, така тортата ще омекне по-бързо.
√отовата торта е хубаво да постои поне 12ч. на хладно за да попие крема в бишкотите и да се смес€т всички аромати. Ќакра€ тортата се посипва с фино смлени орехови €дки и може да се гарнира с плодове - пресни или от компот и сладко, но и само с орехи е много вкусно.


Ќад€вам се да ти хареса!
÷итирай

√аброво

ћнени€: 3 036
» аз ще ти дам рецепта за  крем за торта с бишкоти.
Ќа слаб огън се разбиват 4 €йца с 1 чаена чаша пудра захар,да се сгъсти до толкова че да пада на ленти.
ƒобав€ се 50 гр. какао,ром и крокант(прав€ го като слагам захар в съд и като се разтопи прибав€м една чаша орехи,после изсипвам върху намазана с масло чини€ и разстилам върху маслото,по лесно се отлеп€ после,слагам в мелничката за кафе и смилам) добав€м и ром.
—вал€ се от котлона и се бърка,докато изстине.
ќтделно се разбива 200 грама масло с 3 с.л.пудра захар.
ѕрибав€ се едини€ крем към други€,като се прибав€ €йчени€ към маслени€ при непрекъснато бъркане.
–едиш ред бишкоти,ред от крема.
”крас€ваш с шоколадови пръчици и друго по желание.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 544
и аз ти давам една мо€ любима торта с бишкоти.  азва се ћонбланд, защото по рецепта се прави в правоъгълна чини€ и се реди конусовидно, но аз € прав€ както ми е удобно.

250гр масло се разбиват с 250гр пудра захар на п€на. —вар€ват се 2 с.л какао нагъсто и се изсипват в крема. ѕрави се карамел от 1/2 ч.ч захар. »зсипва се в намазнен съд, като изстине се начуква на дребно и се слага в крема заедно 1/2 ч.ч счукани орехи.
300гр бишкоти се топ€т в портокалов сок и се ред€т, ред бишкоти, ред крем. ћожеш да гарнираш с настърган шоколад или бадеми.
÷итирай


ћнени€: 5 771
—вар€ват се 2 с.л какао нагъсто и се изсипват в крема.

 ак се свар€ва какаото? newsm78
ћерси предварително!

’аресаха ми рецептите ви, ще спретна и аз една тортичка ти€ дни chef
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 544
—вар€ват се 2 с.л какао нагъсто и се изсипват в крема.

 ак се свар€ва какаото? newsm78
ћерси предварително!

’аресаха ми рецептите ви, ще спретна и аз една тортичка ти€ дни chef
јми с малко вода на котлона на умерена температура, докато стане като каша.
÷итирай


ћнени€: 5 771
 doh Blush
ћерси, ѕет€! Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 544
препоръчвам също бишкотите да се напо€т хубаво(не до разпадене разбира се) с портокалов сок, защото кремът става доста сладък, но и вкусен  Wink
÷итирай

ѕод звездите

ћнени€: 341
Ѕлагодар€ на всички.
÷итирай

в Ѕургас

ћнени€: 3 251
≈то едно предложение и от мен, придружено със снимков ма'триал  Very Happy
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 132
ћол€ майсторките да не се сме€т Embarassed
“ова измайсторих.»мам питане.»сках да намажа бишкотите от външна страна,обаче нищо не се получи.¬ъв микровълновата разтопих половин шоколад и масло,обаче не се разнас€.
÷итирай

Torino,IT

ћнени€: 1 812
 ики Ќик, супер ти е станала тортата, браво bouquet
≈то една торта на Ѕлонди с котешки езичета, ко€то би могла да се изпробва и с бишкоти chef

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg7472567#msg7472567
Ѕлонди, фен съм ти какво да прав€ Laughing Embarassed Love
÷итирай

√аброво / но е чистокръвна старозагорка/

ћнени€: 178

     “ова е моето предложение:

     2 пакета бишкоти /от българските/
     кората на един лимон /ако обичате лимонови€ аромат може и на два /
     2 кофички кисело мл€ко
     захар на вкус

     ¬ киселото мл€ко слагате захар по ваш вкус, настърганата кора на лимона. ¬ тортена форма нареждате  ред бишкоти, заливате  със сместта от мл€ко, захар и лимон, пак бишкоти, смес и така докато свършат бишкотите. «авършвате с мл€ко. ѕрибирате в хладилник , но покрийте с нещо /например фолио/ за да не поема миризма от другите продукти в него. ѕравила съм и във форма от кекс /старите правоъгълни/, но покривам с фолио и тогава ред€, за да мога след като стегне по-лесно да извад€ от формата. “огава има продълговата форма.
  ќтгоре покривате с кавото пожелаете. јз прав€ крем от белтъци / 2 бр./ и захар, но когато не ми се занимава посипвам със  смлени орехи на ситно.
   »ма много свеж вкус, при€тен аромат и е много подход€щ сладкиш за топлото време, макар че ние си го правим през всички сезони. –ецептата € имам от една колежка и съм си го кръстила сладкиша на ћери. Ќа снимката отгоре н€ма крем, а това е мл€кото с което завършвам сладкиша и съм поръсила с  Nesquik cereals /зърнена закуска/.

÷итирай

—офи€

ћнени€: 718
≈то още една много лесна и вкусна  Love:
ѕродукти: бишкоти (1 пакет от големите —аво€рди), малка кути€ сладкарска сметана, маскарпоне 250 -300 гр., 1 крем ванили€ без варене пакетче, б€л шоколад, филирани бадеми, пр€сно мл€ко

Ѕишкотите се топ€т в мл€ко и се ред€т, отгоре се намазва с крема ванили€, после пак ред бишкоти. Ќай-отгоре се покрива с разбитата сметана, разбъркана с маскарпонето. Ѕели€т шоколад се разтоп€ва на водна бан€ и се поръсва отгоре. ѕоследно - бадемите. ѕресто€ва 24 часа и става божествена. ћоже да се гарнира с €годи Love

÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора