Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора
Здравейте момичета,дайте ми идея за торта с бишкоти,но да не е тирамису.
Благодаря предварително.
Цитирай


Правила съм следната торта, но вместо захаросани сложих пресни плодове:

 Торта с бишкоти ::.

 
 
 Необходими продукти: 2 пакета бишкоти, 8 малки целувки, 1/2 л. прясно мляко, 1 с.л. ром или коняк, 2 яйца, 9 с.л. пудра захар, 200 гр. краве масло, 1 с.л. какао, 1/2 водна чаша счукани орехови ядки, 50 гр. захаросани плодове.
 
 Начин на приготвяне: Сварете млякото и го оставете да изстине. Подсладете го с 3 супени лъжици захар и ароматизирайте с рома. Потопете в него за секунда всяка една бишкота и ги оставете в наклонен съд да се отцедят. Пригответе крема, като с помощта на миксер разбиете до побеляване омекналото масло с останалата захар. Прибавете яйцата и какаото, като продължавате да разбивате сместа, докато получите бледокафяв гладък крем. Наредете половината бишкоти в чиния за торта. Намажете ги с 1/3 от приготвения крем. Наръсете отгоре половината от нарязаните на дребни парченца захаросани плодове и едро натрошените целувки. Разстелете отгоре още 1/3 от крема и го наръсете с останалите захаросани плодове. Наредете отгоре пласт от бишкотите и намажете цялата торта отгоре и отстрани с останалата третина от крема. Наръсете цялата повърхност на тортата със счуканите орехови ядки. Оставете я в хладилника да престои няколко часа, след което тя е готова за консумация
Цитирай


Eто и моето предложение.

Бишкотена торта

Необходими продукти:
4 пакета бишкоти /от мекичките български/;
за крема: 1 л. прясно мляко, 1 пакетче краве масло, 10 средноголеми супени лъжици брашно, 1ч. ч. захар, настърганата на ситно кора от един лимон, 4 яйца, ванилия; смлени орехи за поръсване

Млякото се сварява, сваля се от огъня и в него се разтопява маслото. Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя брашното. Горещото, но не врящо /!/ мляко с маслото се излива при разбитите яйца, захар и брашно на тънка струйка при постоянно бъркане. Вари се отново, като се бърка отново постоянно /иначе загаря!/ до сгъстяване. Накрая към готовия крем се прибавят ванилията и настърганата лимонова кора. Аз слагам и по малко ромова есенция за разкош.
Нареждат се като блат бишкотите и се заливат с горещия крем, после пак бишкоти и пак крем. Може да топвате бишкотите в мляко или плодов сок преди да ги покриете с крема, така тортата ще омекне по-бързо.
Готовата торта е хубаво да постои поне 12ч. на хладно за да попие крема в бишкотите и да се смесят всички аромати. Накрая тортата се посипва с фино смлени орехови ядки и може да се гарнира с плодове - пресни или от компот и сладко, но и само с орехи е много вкусно.


Надявам се да ти хареса!
Цитирай


И аз ще ти дам рецепта за  крем за торта с бишкоти.
На слаб огън се разбиват 4 яйца с 1 чаена чаша пудра захар,да се сгъсти до толкова че да пада на ленти.
Добавя се 50 гр. какао,ром и крокант(правя го като слагам захар в съд и като се разтопи прибавям една чаша орехи,после изсипвам върху намазана с масло чиния и разстилам върху маслото,по лесно се отлепя после,слагам в мелничката за кафе и смилам) добавям и ром.
Сваля се от котлона и се бърка,докато изстине.
Отделно се разбива 200 грама масло с 3 с.л.пудра захар.
Прибавя се единия крем към другия,като се прибавя яйчения към масления при непрекъснато бъркане.
Редиш ред бишкоти,ред от крема.
Украсяваш с шоколадови пръчици и друго по желание.
Цитирай


и аз ти давам една моя любима торта с бишкоти. Казва се Монбланд, защото по рецепта се прави в правоъгълна чиния и се реди конусовидно, но аз я правя както ми е удобно.

250гр масло се разбиват с 250гр пудра захар на пяна. Сваряват се 2 с.л какао нагъсто и се изсипват в крема. Прави се карамел от 1/2 ч.ч захар. Изсипва се в намазнен съд, като изстине се начуква на дребно и се слага в крема заедно 1/2 ч.ч счукани орехи.
300гр бишкоти се топят в портокалов сок и се редят, ред бишкоти, ред крем. Можеш да гарнираш с настърган шоколад или бадеми.
Цитирай


Сваряват се 2 с.л какао нагъсто и се изсипват в крема.

Как се сварява какаото? newsm78
Мерси предварително!

Харесаха ми рецептите ви, ще спретна и аз една тортичка тия дни chef
Цитирай


Сваряват се 2 с.л какао нагъсто и се изсипват в крема.

Как се сварява какаото? newsm78
Мерси предварително!

Харесаха ми рецептите ви, ще спретна и аз една тортичка тия дни chef
Ами с малко вода на котлона на умерена температура, докато стане като каша.
Цитирай


 doh Blush
Мерси, Петя! Hug
Цитирай


препоръчвам също бишкотите да се напоят хубаво(не до разпадене разбира се) с портокалов сок, защото кремът става доста сладък, но и вкусен  Wink
Цитирай


Благодаря на всички.
Цитирай


Ето едно предложение и от мен, придружено със снимков ма'триал  Very Happy
Цитирай


Моля майсторките да не се смеят Embarassed
Това измайсторих.Имам питане.Исках да намажа бишкотите от външна страна,обаче нищо не се получи.Във микровълновата разтопих половин шоколад и масло,обаче не се разнася.
Цитирай


Кики Ник, супер ти е станала тортата, браво bouquet
Ето една торта на Блонди с котешки езичета, която би могла да се изпробва и с бишкоти chef

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg7472567#msg7472567
Блонди, фен съм ти какво да правя Laughing Embarassed Love
Цитирай



     Това е моето предложение:

     2 пакета бишкоти /от българските/
     кората на един лимон /ако обичате лимоновия аромат може и на два /
     2 кофички кисело мляко
     захар на вкус

     В киселото мляко слагате захар по ваш вкус, настърганата кора на лимона. В тортена форма нареждате  ред бишкоти, заливате  със сместта от мляко, захар и лимон, пак бишкоти, смес и така докато свършат бишкотите. Завършвате с мляко. Прибирате в хладилник , но покрийте с нещо /например фолио/ за да не поема миризма от другите продукти в него. Правила съм и във форма от кекс /старите правоъгълни/, но покривам с фолио и тогава редя, за да мога след като стегне по-лесно да извадя от формата. Тогава има продълговата форма.
  Отгоре покривате с кавото пожелаете. Аз правя крем от белтъци / 2 бр./ и захар, но когато не ми се занимава посипвам със  смлени орехи на ситно.
   Има много свеж вкус, приятен аромат и е много подходящ сладкиш за топлото време, макар че ние си го правим през всички сезони. Рецептата я имам от една колежка и съм си го кръстила сладкиша на Мери. На снимката отгоре няма крем, а това е млякото с което завършвам сладкиша и съм поръсила с  Nesquik cereals /зърнена закуска/.

Цитирай


Ето още една много лесна и вкусна  Love:
Продукти: бишкоти (1 пакет от големите Савоярди), малка кутия сладкарска сметана, маскарпоне 250 -300 гр., 1 крем ванилия без варене пакетче, бял шоколад, филирани бадеми, прясно мляко

Бишкотите се топят в мляко и се редят, отгоре се намазва с крема ванилия, после пак ред бишкоти. Най-отгоре се покрива с разбитата сметана, разбъркана с маскарпонето. Белият шоколад се разтопява на водна баня и се поръсва отгоре. Последно - бадемите. Престоява 24 часа и става божествена. Може да се гарнира с ягоди Love

Цитирай


1-14 от 16 отговора