Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 341
Тази годината започва със 7000 първолаци по-малко,
През миналата от училище са отпаднали 14 457 ученици...

http://dnes.dir.bg/2008/09/15/news3378465.html

Да идва девойката със "свежарската" тема за фанфарната и учебниците в амбалажна хартия - да се посмеем заедно.

# 1
 • София
 • Мнения: 902
Не виждам какво се притесняваш?
След три години ще има двойно повече първокласници, но дотогава няма да има нито учители, нито училища. Радвай се, че поне за тези сега може и да се намерят някои оцелели ентусиасти да ги обучават.

Това не е проблемът изобщо.

# 2
 • Мнения: 4 554
12 незаети места за учители в Разград, 400 деца от тая година ще учат при родителите си в странство. Това, което не дадоха на учителите по време на стачката, ще го дадат с лихвите, да ги върнат в училище.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 268
Не знам къде са тези 7000 първолаци по-малко,но в София трябва да имаш супер връзки ,за да си запишеш детето в квартално сносно училище.От сега се притеснявам за другата година дали ще се вредим в училището,където навремето учеше синът ми и ме молеха да го запиша,че нямаха деца.

# 4
 • Мнения: 2 771
...Това, което не дадоха на учителите по време на стачката, ще го дадат с лихвите, да ги върнат в училище...
                      Ще поживеем, ще видим....

# 5
 • Мнения: 2 814
Съгласна съм със Занда - проблемът ще "блесне" в цялата си същност след няколко години, когато първолаците ще бъдат страшно много, но няма да има нито учители (защото ще са отишли да гледат деца в чужбина), нито достатъчна материална база. За спортни бази в училищата да не говорим. Децата ми са в ясленска възраст, отдега се тревожа на какъв хал ще е образованието след 4-5 години.

# 6
 • Мнения: 4 554
Разбира се, ако 600 лева примерно са достатъчни да задържиш учител в училище,
те не са достатъчни да върнеш учител в училище, който вече си е намерил работа за 600.
12 свободни места в РЗ са много. В Софето незаетите в ДГ места за възпитателки и помощник възпитателки са към 400.
Не случайно министърчето сега флиртува с пенсионираните учители.

# 7
 • Мнения: 2 614
Хаха, как няма да флиртува. Закриха училището на майка ми и за наше щастие, вместо да я пратят на борсата я пенсионираха предсрочно. В рамките на 1 м. си намери 2 работни места, на които ще взима двойно по-голяма заплата от тази, която взимаше в у-щето,но ще работи само с по 1 дете. А кажете сега, дали би се върне в училище, където 30-те децата, "изтървани" от вечно заетите си в общия случай родители, ще и бъдат  поверени? Аз не бих. Предполагам, че и други преподаватели няма да го направят. Не искам и да помислям за разходите, които всяка община ще трябва да направи, за да вкара в ред занемарените и закрити училища. Зор, зор ще има само след 2-3 г.

# 8
 • Мнения: 68
Не виждам какво се притесняваш?
След три години ще има двойно повече първокласници, но дотогава няма да има нито учители, нито училища. Радвай се, че поне за тези сега може и да се намерят някои оцелели ентусиасти да ги обучават.

Това не е проблемът изобщо.


Гладът за учители ще се увеличава все повече ,но вече няма да могат да бъдат върнати в училищата ,колкото и голям ентусиаст да си ,ентусиазмът ти ще се срине.

# 9
 • Мнения: 341
... но вече няма да могат да бъдат върнати в училищата...

Не виждам кой ще иска да ги връща.

# 10
 • Мнения: 68
http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=66823,а  като че ли прогнозата за сериозния недостиг на учители вече започва да се сбъдва на някои места
http://www.dnes.bg/article.php?id=54214

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 18:02 от Дjuliv

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт