Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 септ. 2008, 19:00 ч.

95 млн. лева е дала държавата за подслушване

 • 1 193
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 395
Цитат
95 млн. лева е дала държавата за подслушване

10 септември 2008 / News.dir.bg


94,8 млн. лева са били изразходвани за специални разузнавателни средства от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2007 г.
Това съобщи председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов от НДСВ, цитира от Фокус.
Информацията за разходите за СРС-та е получена от МВР след запитване до вътрешния министър Михаил Миков. Спасов определи сумата като „изненадваща” и „впечатляваща”. "Жълтият" депутат настоя за по-пълна разбивка на разходите. Част от тези пари са отишли за амортизационни разходи и други.
Минчо Спасов предложи Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред да инициира мерки, които да редуцират използването на СРС. Това ще е в полза както на демокрацията, така и на бюджета, смята той.
Минчо Спасов обяви, че депутатите от вътрешната комисия ще провеждат закритите си заседания без GSM-и. Вече в залата, където заседава комисията, е инсталирана метална каса със заглушително устройство, в която всеки депутат ще оставя GSM-а, когато заседанията са закрити.

http://dnes.dir.bg/2008/09/10/news3367453.html
Проблемът следва да се схване в неговата цялост- подслушване, шпиониране, маркиране..
В тази връзка:
Нови паспорти до шест месецаИ още една тема, в която става ясно, доколко ни пука, дали живеем в BIG BROTHER.На две основни неща трябва да обърна внимание:

1.  Всичко това се прави уж за нашата сигурност! Whistling
2.  И не, не е нужно да съм престъпничка или да  "газя лука" по някакъв начин, за да се притеснявам от "аквариума", в който се оказва, че живеем. Това в отговор на онези, които ще кажат: "Ама какво ти пука?! Нали си "чиста"?  ooooh!


Става дума за това, какви са тенденциите, как това става нормално, за навлизането в личното пространство и все такива лъскави фрази..

Какво мислите вие?

# 1
 • whiskey bar
 • Мнения: 679
С нетърпение чакаме Холограма тук, да.

# 2
 • Мнения: 3 424

Тенденциите навярно са каквото е
наредено, да се спазва, предполагам.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 8 769
Става дума за това, какви са тенденциите, как това става нормално, за навлизането в личното пространство и все такива лъскави фрази..

Какво мислите вие?
Нали си гледала "Гатака", "Специален доклад" и прочие подобни? Ами нататък вървим, все под измислените аргументи за нашата сигурност и предпазване...преди се пазехме от фашизма и капитализма, а запада се пазеше от нас; и двата лагера правеха бомби и оръжия. Сега вече се пазим от друг, общ враг, много по-лош и коварен - терористите. С напредването на технологиите и врагът се изменя. Само целта остава една - тотален контрол.

Преди седмица ми се наложи за пръв път да пътувам вътрешен полет в Англия. Е, верно, полицейщината им ми дойде в повече. Навсякъде те записват, снимат, проверяват, като че си пръв терорист. ПРедполагам, че следващия път като отида на Хийтроу вече ще ми вземат и пръстови отпечатъци.

# 4
 • Мнения: 4 395
Чудесно е, Доня Туфиня, че си забелязала темата, защото аз вече си помислих, че на мен ми има нещо.  Confused

Видях, че само Сопранич, но той е от ДС/ДиС ( това по аналогия с неговата култова фраза "бан, но и БАН все пак" Laughing/ ) и понемчената Лиска, която така или иначе не плаща данъци в България,  са писали и реших, че работата хич не е наред.

В една съседна тема пък ни уверяват, че няма нищо страшно да те наблюдават на работното място, защото го правели за "нашата сигурност". От КОГО ни пазят всъщност? Ако прочетете темата, ще видите, че никакво пазене няма, само шпиониране.

Точно така. Работата е да свикнем дотолкова с тази мисъл, че да го сметнем за най- нормалното нещо на света. И да не ни пука даже, когато ни заврат камерата в задника.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 601
На кого му пука аз какво правя.
Подслушват се един друг, за да си вадят компромати по време на избори.
Ей това правят.Пак парите не са ползвани за моята сигурност, а за тяхната.

# 6
 • при ОП
 • Мнения: 5 500
Новият световен ред
...той и без друго ще настъпи.
Новия световен ред ще навлезе чрез изкуствено създаден тероризъм. На печата на Шотландския масонски ритуал пише “ordo ab chao”, което значи “ред от хаоса”. Илюминатите създват хаос чрез отмяна на държавни граници, разрешават бракове м/у хомосексуалисти, огрубяване на децата, както и на обществото с насилие и секс от телевизията, видео-игрите и Интернет, разрушаване на семейните ценности, на традициите, на брака чрез перверзии, наркотици...Резултата са безредици, хората се чувстват несигурни и започват да искат “по-твърда ръка”. И правителството се намесва с паспортен, персонален контрол...
Всичко това е много страшно, но още по-страшно е да разберем какво очаква “безполезните лапачи”. Така са наричани страните в Африка, защото не са послушали “съветите” да решат проблема с раждаемостта. Е, тогава, според един американски илюминат, ще се погрижат те, с готово разработено “етническо оръжие”, което отключва генетични проблеми и улеснява премахването на определени раси. Ето защо в техите очи народите от Африка са само “безполезни лапачи”, които само вземат, а не произвеждат нищо и при това продължават да се размножават, като зайци.
Страшно е, че гледат на масите като на животни, тъй като поведението им било такова. А, какво се прави с добитъка? Маркира се! Именно за това в бъдеще хората ще носят подкожен чип.
Освен това има и други елементи в цялата история, а именно голямото въздействие на интелигентни форми на живот извън Слънчевата система, които не оставят избор на самите илюминати. Ако нормалните граждани знаеха какво се случва действително на Земята щяха да гледат на нещата по съвършено различен начин. Фантастичните филми на Холивуд просто ни подготвят бавно да свикнем с реалността.Джордж Буш старши официално е заявил през 1990 г настъпването на Новия световен ред. Той идва и не може да бъде спрян, това звучи страшно!
Илюминатите са сключили договор с извенземните цивилизации, те се нуждаят от нещо на нашата планета, имат свободата да го вземат, а в замяна дават технологии. Ха, хората се чудят, че от 50те години насам започнала техническата революция! Това, обаче не може да се заяви пред обществото, поне все още не. Още през 50-те години е имало членове на извенземни цивилизации дори в Пентагона, които са помагали за постигането на новото световно правителство чрез ООН. Средствата, които използват нямат значение, ще ще постигнат целите си с цената на всичко, а който се противопостави ще бъде унищожен. Бъдещето на хората е в космоса, а с народите от космическото пространство ще може да се комуникира само ако сме един свят.
Илюминатите обявяват това решение пред всички световни правителства, който не се съгласи доброволно, ще бъде принуден. На тези страни ще им бъде обявена война и ще бъдат съсипани икономически.
По същия начин стои въпроса и с различните религии, тъй като посетителите от чуждите светове имат по-различна представа за Бога от земните жители. Уважават нашата, но ако нечия вяра е такава, че изолира или дори ги смята за врагове няма бъдеще на този свят. Различните клонове на вярата няма доброволно да бъдат променени, затова ще бъдат подкопани!
Друг важен аспект са децата, които медиите умишлено примитивизират, на въпроса защо, илюмината отговаря, че всеки може да избира сам коя програма да гледа. От тях идват не само порно-каналите, които изяждат духа, но и тези за театри и концерти. Те не гледат talk-show, тъй като подобни неща са за ной-долните от долните. Занимават народната сган, за да не прави глупости и тъй като след няколко години всички ще имат чип под кожата си повече няма да могат да правят бели. Техните деца не се развиват със същите средства както останалите младежи. Техните са спретнати и елегантни, посещават елитни училища, говорят няколко езика и разсъждават глобално, според него това са истинските водачи. Виждате как изглежда днешното поколение, някои дори не се поглеждат в очите, камо ли да си стиснат ръцете и да проведат разумен разговор. Той признава, че те сами ги объркват. Но всеки сам решава дали ще се остави да бъде объркан и сам ще носи отговорност за това.Илюмината продължава:
...Който търси, намира! Но повечето хора не искат изобщо да търсят. Ето за това ние не ги различаваме от животните, защото те също нищо не търсят! Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й! Знанието е пред очите ни! То е навсякъде. Който не иска да види, не вижда нищо.
Вие уловихте едва върха на айсберга – или малко повече. Аз обаче зная неща, които ако Ви бяха известни, дори Вие бихте променили мнението си за Новия световен ред. Неща, които сякаш са почерпени от филма Матрицата. Съществува тълпа – и тя е повече то 95% - която няма представа от абсолютно нищо. После идват останалите 5% - не знам дали са и толкова, които се чувстват като хора от бъдещето и живеят принудително в настоящето. Ние разполагаме с технология, която днес вече е достигнала нивото показвано във фантастичните филми. Връщане назад няма.
Ще бъдат отменени парите в брой, когато бъдат налице други фактори. Ще има нови терористични удари, за да можем да сломим масите. Хората ще ни молят да направим света по-сигурен – и ние ще го направим: чрез технологията, която отдавна е налице. Парите в брой ще изчезнат, но това ще стане успоредно с друго събитие, което за съжаление не мога да съобщя, иначе няма да можете да си тръгнете от тук.
Свободната енергия я използваме от няколко десетилетия предимно в подземните си съоръжения. Космическия ни транспортьор лети с един от разработените варианти.
Свободната енергия идва, но само под наш контрол.
Из "Не пипай тази книга" на Ян Ван Хелсинг.


# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 727
Всички поголовно са третирани като престъпници #Cussing out. Подслушване, снемане на пръстови и ирисови отпечатъци... Какво ли е следващото? Има ли начин да откажем взимането на биометрични данни?

# 8
 • whiskey bar
 • Мнения: 679
Малко залитна тази тема. Масони, ириси...Тук говорим за 100 млн. лева за две години за подслушване.
Как, къде и защо са изразходвани. И какви са резултатите.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 984
Никога никой нищо няма да разбере от това кой кога и как е изразходвал НАШИТЕ пари. Tired

# 10
 • whiskey bar
 • Мнения: 679
За подслушване и проследяване – електронно и физическо - са предвидени 88.5 милиона долара и допълнителни 145 щатни бройки... Това предвижда бюджетът на ФБР в САЩ за 2009 г.


Веднага умножаваме сумата от 88.5 по 1.33 и получаваме сумата от 117 милиона 705 хиляди лева за една година.
Веднага разделяме нашата сума на две, понеже е за две години и какво получаваме - 47.5 милиона за година.

117 към 45, значи е ФБР към МВР.
300 към   7, обаче е населението.
0.39 към 6.43 е простата сметка за изхарчен лев на глава от населението.

И без да се впускам в лирически отклонения, за това какви драми с тероризма и престъпността има САЩ, разликата е фрапираща.
Коментара си го спестявам.

# 11
 • in the boulevard of broken dreams
 • Мнения: 1 517
Да беше дала половината за оборудване на линейките с кислород поне  Rolling Eyes

# 12
 • София
 • Мнения: 743
За подслушване и проследяване – електронно и физическо - са предвидени 88.5 милиона долара и допълнителни 145 щатни бройки... Това предвижда бюджетът на ФБР в САЩ за 2009 г.


Веднага умножаваме сумата от 88.5 по 1.33 и получаваме сумата от 117 милиона 705 хиляди лева за една година.
Веднага разделяме нашата сума на две, понеже е за две години и какво получаваме - 47.5 милиона за година.

117 към 45, значи е ФБР към МВР.
300 към   7, обаче е населението.
0.39 към 6.43 е простата сметка за изхарчен лев на глава от населението.

И без да се впускам в лирически отклонения, за това какви драми с тероризма и престъпността има САЩ, разликата е фрапираща.
Коментара си го спестявам.


Сопрано, впечатлена съм. Браво!

# 13
 • Мнения: 4 395
Е, хайде сега, с американците ще се сравняваме. Те си имат "тероризъм" все пак. Confused

И защо трябва да се сравняваме с някого въобще?

Можеха да бъдат много по- разумно употребени парите на данъкоплатеца.

# 14
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 058
Човекът се напъна да ви го сметне, вие не се напъвате да го разберете. 6.43 е българската сметка. За какво?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт