Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кубрат/ Пишурка

Мнения: 1 524
 
  Някой може ли да ми каже как се прави Ашуре? PraynigБлагодаря ви предварително.
« Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 21:27 от Erica »
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
Майка ми го прави като вари жито /от това което се продава в църквите/ като слага също и стафиди, и сушени ябълки и круши, нарязани на малки парченца, и орехи. Ние не го обичаме много сладко затова слага съвсем малко захар
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
    Wink отговорчета:
    1.http://gotvarstvo.georgievi.net/a/ashure
    2.http://kitchenbg.com/view.php?rec=311
    3.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145597.msg4163980
Цитирай

Сливен

Мнения: 235
Eто и от мен - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6063737#msg6063737
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,417.0.html
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg42449.html#msg42449
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Янчеее  Hug Hug Hug Hug Hug Hug


Ето моя вариант:

Ашуре.
Накисваш от вечерта 1 ч.ч жито.На другия ден го слагаш да се вари с водичка.Като се свари житото(то се разпуква и става мекичко),може да добавиш още вода,колкото искаш да ти е количеството на този десерт.Подслаждаш със захар на вкус и добавяш,стафиди,нарязани орехи и размито във вода нишесте "Ванилия".При сипването на нишестето бъркаш непрекъснато,за да стане гладко.После сипваш в купички и като се охлади.....ммммммм.Хитроста при този десерт е да не стане много житено(гъсто),нека да има и от нишестето кремче. 
 
Цитирай

Кубрат/ Пишурка

Мнения: 1 524

 Благодаря на всички за рецептите.Непременно ще ги изпробвам.

                                           chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.