Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 септ. 2008, 20:46 ч.
  • Преглеждания  2 203  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 2 042
 
  Някой може ли да ми каже как се прави Ашуре? PraynigБлагодаря ви предварително.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 21:27 от Erica

Реклама
# 1
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
Майка ми го прави като вари жито /от това което се продава в църквите/ като слага също и стафиди, и сушени ябълки и круши, нарязани на малки парченца, и орехи. Ние не го обичаме много сладко затова слага съвсем малко захар

# 2
# 3
# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Янчеее  Hug Hug Hug Hug Hug Hug


Ето моя вариант:

Ашуре.
Накисваш от вечерта 1 ч.ч жито.На другия ден го слагаш да се вари с водичка.Като се свари житото(то се разпуква и става мекичко),може да добавиш още вода,колкото искаш да ти е количеството на този десерт.Подслаждаш със захар на вкус и добавяш,стафиди,нарязани орехи и размито във вода нишесте "Ванилия".При сипването на нишестето бъркаш непрекъснато,за да стане гладко.После сипваш в купички и като се охлади.....ммммммм.Хитроста при този десерт е да не стане много житено(гъсто),нека да има и от нишестето кремче. 
 

# 5
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 2 042

 Благодаря на всички за рецептите.Непременно ще ги изпробвам.

                                           chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт