Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Пускам темата,защото едната ни баба изпадна в ужас.Бяха много доволни всички,че ще имат малки бурканчета.Но майка ми правила сироп в шишетата от сок на Хип,капачките се раздули от топлото и всичко било отворено след това.Опитала с бурканчетата и се получил същият резултат. SadЗа това искам да попитам дали стават за консервиране,или не?Има около 300 бурканчета и ще е жалко да ги изхвърлим Confused
Цитирай


Мнения: 6 142
не, не стават
капачките не се затварят добре и няма да се получи никаква стерилизация. В краен случай можеш да замразяваш в тях. За баба си приготви буркани от пюрета Ганчев (стария модел с едрата резба) и Ам - ам .
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
не, не стават
капачките не се затварят добре и няма да се получи никаква стерилизация. В краен случай можеш да замразяваш в тях. За баба си приготви буркани от пюрета Ганчев (стария модел с едрата резба) и Ам - ам .
Оле,сега бабата ще изпадне в консервена депресия WinkЖалко наистина,че ще отидат в кофата.Много благодаря за отговора !!!!
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Направени са за еднократна употреба, може би точно, за да не може да се развихрят амбициозните домакини като нас Mr. Green
А пропо, от около 2 години пюретата на Ганчев също са с подобни капачки и нарези. Т. е. и те не могат вече да се употребяват в домашното консервиране.
Цитирай


Мнения: 205
Старите бурканчета на Ганчев стават, но новите ми изглеждат, че не хващат.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Стават!Всичките варианти с невинтови капачки стават за повторна гореща стерилизация.Прави се така - Вари се въпросното нещо (най-добре става със сладка и конфитюри,с разни солено-кисели не съм пробвала).През това време капачките на бурканчетата се накисват за поне 15 минути във вряла вода.Врялото сладко се изсипва в бурканчетата и горещата капачка се натиска отгоре (не се върти!натиска се с леко кръгово движение да прилепне плътно и да не се движи).После се обръща и се оставя така обърнато да изстине.
Това е технологията - имаше я в някакъв календар на д-р Йоткер и съм я пробвала неведнъж.Но в интерес на истината,доста е голям процентът на не особено успешно вакуумиралите бурканчета - затова само за сладко ги ползвам,че все пак има лимонтозу вътре и бързо се изяждат Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 142
Но в интерес на истината,доста е голям процентът на не особено успешно вакуумиралите бурканчета
така е, точно затова не е  добра идея изобщо да се пробва бабата с тях - иначе язък и за труда, и за материала... И аз съм слагала сладко в такива буркани, защото е с консервант и не ме е страх и да не хване, но ако разчиташ само на вакуума, много е голям риска. Моят метод е друг - бурканите ги слагам във фурната на 100 градуса, а после сипвам горещото сладко в тях и като затворя - обръщам. Естествено - с кухненски ръкавици, че бая пари  Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 360
Не стават. И аз съм опитвала но само изхабихме сладкото.От тези българските съм  много доволна(на Ганчев). Затова пък в другите  си слагам подправки и други неща.
Цитирай

София

Мнения: 2 650
Една съседка ме помоли да не ги хвърлям, а да и ги давам. Ставали за сладко, както Хедра е казала. Доколкото разбрах тя ги натиска отгоре докато хлътне капачето.
Цитирай

София

Мнения: 29 957
при мен не се получаваше. Опитвала съм се като сготвя нещо на Дияна да го затворя, но при варенето капачките изплуваха отгоре. Ставаше с бурканчетата на Ганчев. Новите на Ганчев не ги знам какви са, не съм купувала пюрета отдавна Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 233
...Новите на Ганчев не ги знам какви са...
Псилютишен същите, като на Хип.
Цитирай
Вярно, не всичко може да се консервира, обаче си има начин:
Бурканчетата напълнени с N-ския продукт се подреждат в съд и заливат с вода до или малко под нивото на капачката
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.