Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 551
Такаа... Днес имам Рожден ден  bowuu ставам на 22 пък още не мога да си приготвя "Пиле Рокфор"  Crying or Very sad  Моля, ако някой знае рецептата за соса, да я напише... Пък ако до довечера никой не е написал нищо, аз ще ви разкажа как съм го приготвила... дано стане нещо  Praynig  Благодаря предварително   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 7 591
пиле рокфор ... от този форум..
п.п. честит рожден ден!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 551
Страшно много ти благодаря, abs,    bouquet  явно не съм се справила добре с търсачката... пък въобще не се сетих да напиша направо Пиле Рокфор    ooooh!  И съжалявам, че пускам тема, каквато вече съществува  Blush
Цитирай

София

Мнения: 7 591
принципно тя е в архива, така че не може да се пише по нея, но нищо. по-добре сготви, че да има смисъл от темата. Very Happy Razz
Цитирай


Мнения: 1 933
Обели си и малко картофки. Нарежи ги на колелца - объркай ги със соев сос, 1-2 супени лъжици мед, копър, олио, малко водичка и във фурната.
Чудна гарнитура /не помня къде я прочетох  Embarassed/ за този вид ястие  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Последно какво се търси - сос рокфор, сос сметанов или гарнитура?  Crazy
По заглавието - имам чудна рецепта за сметанов сос с орехи, ако те интересува - кажи   Hug

О, и чрд, всичко най  Smile
Цитирай

София

Мнения: 7 591
рецептата на соса на пиле рокфор, в който има и сметана... май.  Mr. Green
Цитирай

Пловдив

Мнения: 551
точно така Smile да ви се похваля - сготвих го  newsm44  стана много вкусно (не точно каквото съм яла на морето, но вкусно по свой си начин). Единственият проблем беше, че осолявах всичко поотделно и стана леко пресолено.

действах приблизително по рецептата от форума - 2 тарелки пилешко бон филе ги нарязах на кубчета и ги запържих в тиганче. После прецедих гъбките от малко бурканче мариновани гъби и ги пуснах в същата мазнина за около 3 минути. Сосчето го направих от 500мл течна сметана Президент, около една чаена лъжичка смлян черен пипер, една скилидка чесън, нарязана на ситно и около лъжица и половина брашно. Сипах го в същия тиган и го държах на котлона докато не ми хареса на гъстота. А да - сложих и сол, както вече казах  Crazy 

Приготвеното е достатъчно за 4 порции, преди да посипя със соса сложих и картофено пюре (Бела със сметана), после соса и отгоре настъргах синьото сирене (не беше Рокфор, но почти не усетих разликата... да не кажа хич)

Сега ще се опитам да се самообуча да поствам снимки и ако успея ще ви покажа и пилето, и тортата  bowuu





Благодаря ти Блонди   bouquet
И тортата беше вкусна, въпреки че не е така изпипана като другите във форума(но пък за сметка на това вътре е наблъскана с портокали и банани )  Wink
ПС: Чувствам се като факир... за пръв път днес прикачих снимка  Blush

« Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 22:53 от unchita »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 321
браво!!!

чудесно си се справила.
честит рожден ден Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 551
Благодаря ти  Hug На живо изглежда още по-вкусно, понеже има и аромат... жалко, че не мога да прикача и него   chef 

А много ми е любопитно на тортите тези листенца, розички и всякакви такива вие ли си ги правите или ги купувате от някъде  newsm78  Много нова съм в готварския свят... то ми и личи  Laughing Но съм се амбицирала да се науча - нали и мъж и деца ще гледам някога Smile
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
Чудесно е, че имаш желание.
Честит рожден ден и от мен!
А относно розите и листенцата - може би се продават някъде и готови (аз лично не съм виждала), но не е чак толкова трудно да си ги направиш и сама.  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 551
Благодаря и на теб, Веси, и поздрави на морето   grinning039
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.