Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 320
Моето дете е в първи клас. Днес отидох да го взема от занималня и понеже децата играеха на двора, влязох в класната стая да взема чантата й. Пред мен в същата стая нахълта момче около 5-6 клас, което започна да преравя джобовете на якетата на закачалката. Чантите на хлапетата определено вече бяха претарашени от някой друг, защото се търкаляха по земята отворени. Явно търсят мобилни телефони и пари.  Thinking И сега аз се чудя дали да лиша детето от мобилен телефон и да нямам никаква връзка с него, защото докато имат физическо е ясно, че тел. не може да е у нея, а в стаята им си влиза и излиза който свари. Ако го носи на врата си пък не е проблем просто да й го свалят.

# 1
 • София
 • Мнения: 7 601
Купуваш евтин тел. за да се свързваш с нея. Парите - в джобовете и малка  сума - ден за ден.
Най-важното - учиш детето да не се съпротивлява, ако искат да му вземат нещо. Да не се кара и опитва да се бие с по-големите заради глупавия тел.  Важното е да е живо и здраво.
Имам опит като майка на завършила вече ученичка. Беше с тел. в себе си от ерата на тухлите на Мобифон.

# 2
 • Мнения: 14 971
Уведоми ли учителката? Ръководството на училището?
Със сина си нямах такъв проблем, стаята им се заключваше в тяхно отсъствие и ключът стоеше в учителката им. Нищо ценно не му е изчезвало.

# 3
 • Мнения: 4 320
Те казаха, че не носят отговорност за изчезнали пари и телефони. Tired

# 4
 • София
 • Мнения: 7 601
Така ще кажат, нали не искат неприятности. Затова си научи детето да оцелява в джунглата - българско у-ще.  Друго - в началото на първи клас учителката е с тях, после ще ги изоставя и ще е в учителската на клюки. Нали сами трябва да се пазят. Говори, учи го, не купувайте скъпи неща за у-ще. - фирмени раници, луксозни химикалки и моливи, скъпи якета. Просто изчезват докато си остави чантата някъде. Да не говорим за прословутата кабинетна система - търчане от 1 до 3 етаж и обратно за 1 междучасие. Само защото в кабинета има пльосната 1 карта.   След като моето слабичко, дребно момиченце оцеля до 12 кл. - ще се справите. Просто не разчитай на закони, разговори и т.н. - учителите само формално са там/поне в София/ - след разговорите ти ще станеш лошата майка, отношението ще се прехвърли на детето ти. Съжелявам, че пиша това, но така беше при нас. Сега започвате, имате някакви представи, но учителите не са това, което беше преди години - което си спомняш от твоето учене. Другите, по-големи ученици също. Говори постоянно с детето и го тренирай за оцеляване. Отделно министъра иска да забрани включени тел. в час - дали малчовците ще се сетят да ги включат след часа за да ги чуеш. Колко сме се карали с директорката за телефона на дъшеря ми - сериал мога да напиша, а трябваше да имаме връзка - парализирани баба и дядо. Чети каквот пиша, мисли и питай.

# 5
 • Мнения: 14 971
Те казаха, че не носят отговорност за изчезнали пари и телефони. Tired

Ами нека не носят, но първо да предложат безопасна среда поне за най-малките. Заключваща се брава на вратата не струва милиони, може и от родителите да се съберат парите, ако те са проблем.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 2 465
Айша е права  за доста неща. Моя син също е инструктиран, че най-важното е да прави всичко, на този етап, за да не го наранят. По-големите ученици, ако решат ще намерят начин да притиснат първокласник в ъгъла и да го претарашат, колкото и учителката да е предпазлива и да ги следи няма 20 очи: едно дете в тоалетната, друго му се пие вода, мамината свършила, отишло да си налее, трето си мие ръцете, че се омазало с нещо си...Пълен хаос.
При нас телефоните трябва да са изключени в час, както чета и при повечето от вас е така. Сина ми няма телефон, но дори и да има, нито ще ми се обади, нито ще вдигне ако го търся. При него комуникирането е въпрос на настроение.
На племенника ми, 6 клас му изчезна телефон, часовник и яке от съблекалните във физкултурния салон. Така че аз мисля, че подобни помещения трябва да са снабдени с камери. Както и коридорите. Когато един ученик знае, че всичко се следи, надали ще посмее да влезе в кабинет, в който не му е мястото.

# 7
 • Бургас ,до езерата.
 • Мнения: 135
Настанаха трудни времена за малките. Раница 4кг, изнервени учители / за което грам не ги упреквам / и сблъсък с по- силните и по- наглите. Моят син винаги съм му казвала, че в стена се блъскат само глупците, да не се изживява като герой. Когато му се случи нещо да разкаже на класната си, а после ние с баща му ще се разправяме. Крали са му телефон, маратонки и учебници, но най- важното за мен е било той да не се почуства "смотан", че са го обрали. Вече е 7клас и се старая да го убедя, че трябва да защитава по- слабите, да уважава по- възрастните и отдавна знае, че парите и благата се добиват с труд. Иде ми да зашлевя човек , който твърди, че с честен труд не се забогатява. Аман от турски и сръбски нрави.

# 8
 • във фантазиите на някои хора
 • Мнения: 698
Не може така "Не носим отговорност" и толкова. Това е почти поощряване на кражбата. Не казвам, че училището трябва да възстанови откраднатите телефони и якета, откъде бюджет, но не може и нещата да се оставят безнаказани. Трябва да се търсят виновните, не да се оставят да им се размине ей така просто, като нещо нормално. Кое дете би уважавало правилата, ако политиката на училището е "Не носим отговорност". Добре, без телефон би могъл човек да си пусне детето на училище, но без яке? Не могат да оставят всичко на родителите. Ние можем и сме длъжни да възпитаваме собствените си деца, но чуждите? Как да направим този свят по-човешки, ако повечето хора, които са в досег с децата целодневно, просто не носят отговорност.

# 9
 • Мнения: 4 320
А каква е ситуацията в частните училища?  Rolling Eyes

# 10
 • в страната на абсурдите
 • Мнения: 1 208
така е,по-лесно е да не носят отговорност!нас също ни предупредиха миналата година/първи клас/,че не носят отговорност за откраднати телефони и пари.аз не знам те за какво носят отговорност въобще!ако има проблем в клас/например се сбили двама първокласници в междучасието/ госпожата няма време а се занимава с тях и ги праща при психолог,вместо за 5 минути да разясни пред целия клас какво е редно и какво не!и ако много започнеш да се зъбиш ,прехвърлят си негативното отношение към детето ти!

# 11
 • София
 • Мнения: 337
Те казаха, че не носят отговорност за изчезнали пари и телефони. Tired
#Crazy А за какво носят отговорност???  Става въпрос за първокласници и то в класната им стая ! Според мен някой не си гледа работата и трябва да поставиш въпроса по-нагоре !

# 12
 • Мнения: 4 320
Ами казаха, че отговарят само за образованието на децата. Аз обаче се притеснявам цял ден какво се случва, защото е в училище от 8.20 до 17. Столът не работи, лафката също, щъкат в междучасията напред-назад по коридорите, а са в една смяна и с по-големи ученици.  Thinking

# 13
 • Мнения: 460
А з също си задавам въпроса  - за кое отговарят и за кое не нашите учители!?
При условие, че на 3 ден детето ми се прибира с липсващ несесер, в който е сложено всичко необходимо за всичко - от четки, пръчици по математика, линии и т н ножица,  вносни моливи, фулмастри, лепило  и там каквото се сетите, аз от кого да търся отговорност.
Не мисля да купувам нови..... учителката от занималнята му купила нов несесер, там няма и полвината от нещата които имаше в нашия.
Скарх се на сина ми ,че го е взел и във вторник ще и го върна.
И все пак - само детето ми ли е виновно, че му няма вещите?

# 14
 • Бургас ,до езерата.
 • Мнения: 135
А з също си задавам въпроса  - за кое отговарят и за кое не нашите учители!?
При условие, че на 3 ден детето ми се прибира с липсващ несесер, в който е сложено всичко необходимо за всичко - от четки, пръчици по математика, линии и т н ножица,  вносни моливи, фулмастри, лепило  и там каквото се сетите, аз от кого да търся отговорност.
Не мисля да купувам нови..... учителката от занималнята му купила нов несесер, там няма и полвината от нещата които имаше в нашия.
Скарх се на сина ми ,че го е взел и във вторник ще и го върна.
И все пак - само детето ми ли е виновно, че му няма вещите?
Не знам...когато човек получава около 400лв заплата, за колко неща трябва да отговаря. Чест и прави на учителката, вероятно е решила все пак детето да има с какво да си служи до като получи нови. В училището на синът ми има родителски комитет и всяка година избираме кои да са членовете и отговорниците в него. Прави ми впечатление, че никой от родителите не се отнася несериозно към това, много е полезен и се осъществява по- лесна комуникация с директорката, която и без това е достатъчно отзивчива. Аз в началото не погледнах сериозно на това. Уважавам учителите на детето ми и дори когато сме имали разногласия комуникацията е била по- лесна щом покажа уважението си. По темата:- надписвам или слагам някакъв знак на всичко. От учебниците до маратонките и тела.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт