Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 септ. 2008, 16:29 ч.
  • Преглеждания  4 621  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Велико Търново
  • Мнения: 187
здравейте!тази година имаме много грозде и с тези дъждове само се разваля.дайте ми идея как мога даго приготвя или да го съхраня за по-дълго време (варианта за компоти отпада)
мерси предварително!

Реклама
# 1
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Аз се сещам за вкусния гроздов сок!

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
От мен предложение.

# 3
  • Мнения: 1 282

Това със сигурност ще е вкусно, щом го е пуснала Моренка Peace
Правих скячата с грозде, довечера ще кача снимките, а ето и рецептата.

http://
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?p=10738&sid=7ef2e … 2add78f760d54f90e
аз добавих и прясно мляко - топло/около 100 гр./ докато стана на топка, мека.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 10
Здравейте! Моето предложение е лесен сладкиш с грозде. Приготовлението му отнема около 1 час и излизат 24 порции (зависи от тавата).
Продукти: по 375гр. бяло и червено грозде, 375гр. брашно, 1 бакпулвер, 200гр. захар, 1 ванилия, щипка сол, 150мл. олио, 150мл. газирана вода, 3 яйца, 1 с.л. ром или само есенция ром;
Приготовление: Гроздето се измива и подсушава. Махат се ципите, зърната се режат на две и по-големите семки се отстраняват. Брашното се смесва с бакпулвера, захарта, солта, ванилията. Прибавят се олиото, водата, яйцата и рома. Всичко се разбърква с миксер до получаване на еднородна маса. Тестото се разстила в намазнена с олио тава и върху него се разпределя гроздето. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-40 минути.
Аз често съм махала само семките на гроздето, не съм си играла да махам ципите, но пак става вкусно. Също и вместо газирана съм слагала и обикновена вода. Този сезон още не съм го правила и затова не мога да ви покажа снимка.
Източник - немски кулинарен журнал.
Добър апетит! Simple Smile

# 5
  • Мнения: 1 382
Моята баба съхраняваше грозде до началото на декември, обаче си трябва място. Почистваше от наранени зърна гроздовете, и с помощта на връзка ги завързваше да висят на хоризонтално закрепена за нещо точилка без да за допират един до друг.

# 6
Моята баба съхраняваше грозде до началото на декември, обаче си трябва място. Почистваше от наранени зърна гроздовете, и с помощта на връзка ги завързваше да висят на хоризонтално закрепена за нещо точилка без да за допират един до друг.

Ние също така го съхраняваме - после слагаме на коледната трапеза

# 7
  • Мнения: 59
................. Моето предложение е лесен сладкиш с грозде...............
Благодаря ти, rrare!  bouquet
Вчера го направих, тъй като и аз се чудя как да наместя една касетка грозде...
Наистина е много лесен, и много вкусен. Изглежда страхотно, аз го поръсих и с пудра захар.
Сладкишите никога не са ми се получавали. Всяка година ме спохожда музата за правене на десерти еднократно, винаги е било провал и ....си отива. Този път се получи. Rolling Eyes Даже мъжът ми се впечатли и предложи да занеса в офиса!!!
п.п. Това, че не правя често двсерти да не ви заблуди, че не разбирам от такива  Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт