Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Царска туршия

  • 18 септ. 2008, 15:53 ч.
  • Преглеждания  17 063  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 28
Моля за помощ!  Търся вкусна и сполучлива рецепта.  Във форума виждам , че има страхотни кулинарки и се надявам някой да ми помогне. Hug

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Дозировката е за компотен буркан:
2 аспирина,2 с.л. захар,1 с.л. с връх морска сол,8 с.л. оцет.

В бурканите на дъното се слагат аспирина,захарта,солта,оцета.После се натъпкват колкото може по-плътно,камби(нарязани без семките),моркови,карфиол,обелени скилидки чесън,листа целина.
СЛга се да заври вода и се налива през фуния(зада не се спука стъклото),затварясе с капачката и се обръща.За 24ч. се обръщат веднъж с капачката нагоре,веднъж надолу.Това се прави 1 седмица.После се прибират на хладно и това е.
 Туршията е трайна и остава хрупкава.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 19:20 от TheNMaster

# 2
  • там някъде
  • Мнения: 320
Аз правя следната много вкусна туршийка  Laughing

10 кг. зеленчуци по избор /аз слагам 4 кг. карфиол, 3 кг. зеле, 2 и 1/2 кг. чушки и 1/2 маркови/
1 кг. + 1 ч.ч. оцет
1/2 кг. захар
250 гр. сол
2 ч. ч. олио
10 счукани асперина

Всичко завира и заливаш надробения зеленчук, бъркаш и оставяш да престои 24 часа. След това пълниш в буркани. Не се изварява.  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 28
Много ви благодаря, ще направя и по двата начина.

# 4
  • Мнения: 38
Аз я правя с варене.Нарязвам моркови,камби и карфиол.В буркана слагам 100мл.оцет,1с.л. сол,100гр. захар и зрънце бахар.Вари се колкото да заври водата,за да остане хрупкава.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 2 158
Аз я правя с варене.Нарязвам моркови,камби и карфиол.В буркана слагам 100мл.оцет,1с.л. сол,100гр. захар и зрънце бахар.Вари се колкото да заври водата,за да остане хрупкава.


Тук няма Аспирин и много ме устройва  Peace

# 6
  • Мнения: 161
Nmaster, каква е дозиравката за буркан от 3 литра.
Ще ти бъда благодарна ако споделиш,
колко аспирина следва да сложа и т.н.

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Ми аз слагам само в компотени буркани,защото се страхувам да не "изхабя материала"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А така съм сигурна,че резултата е винаги един и същ.СТРАХОТЕН!
Миналата зима като ми дойдоха мама и тате на гости и отворих един буркан,татко го омаха целия ей така без нищо...Викам"Чакай поне една ракийка да ти сипя" Той:"Не! Така ми е вкуууусно!"  hahaha hahaha hahaha hahaha


Иначе и аз съм се замислила по този въпрос за 3 литров буркан,че повече побира,ама ще трябва да се изчислява.... Laughing Laughing Laughing Май пак ще сложа в компотени буркани...

# 8
  • Мнения: 577
Мастерче, здравей. Hug Драго ми е да те срещна и тук. Heart Eyes
Сега по въпроса:Само 24 часа го връткам буркана -така ли?Тъпо е да попитам-но все пак   Embarassed-------   през  3-4 часа ли да го обръщам или по-често?

# 9
  • София
  • Мнения: 5 001
Мастерче, здравей. Hug Драго ми е да те срещна и тук. Heart Eyes
Сега по въпроса:Само 24 часа го връткам буркана -така ли?Тъпо е да попитам-но все пак   Embarassed-------   през  3-4 часа ли да го обръщам или по-често?

Здрасти Жуженце  Hug Hug Hug Hug
Тука най-често ще ме намериш  Laughing Laughing Laughing Laughing
Да,бурканите се обръщат на 24 часа.Няма нужда да е по начесто.
Ако днес вечерта си затворила и обърнала,значи утре вечер ще ги завъртиш обратно...И така
1 седмица... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Това съм забравила да го напиша в рецептата.Сега ще я поправя....

# 10
  • Мнения: 577
Благодаря мноооооооогооооо   love001
Тези дни  ще  направя.На пазара до нас има всичко-и най-вече  любимия ми карфиол.
Да взема и само карфиол да си направя няколко буркана.Да зарадвам душичката си в студените зимни дни?Дали ще стане?

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Благодаря мноооооооогооооо   love001
Тези дни  ще  направя.На пазара до нас има всичко-и най-вече  любимия ми карфиол.
Да взема и само карфиол да си направя няколко буркана.Да зарадвам душичката си в студените зимни дни?Дали ще стане?
И на мен  карфиола ми е любим  Crazy Crazy Crazy
Ще стане разбира се! Става с всякакви зеленчуци.Аз например затворих люти чушки - рибки,леко опукани и после със същите съставки и горещата вода....Станаха супер!

# 12
  • варна
  • Мнения: 220
 Peace

# 13
  • Мнения: 270
Аз я правя с варене.Нарязвам моркови,камби и карфиол.В буркана слагам 100мл.оцет,1с.л. сол,100гр. захар и зрънце бахар.Вари се колкото да заври водата,за да остане хрупкава.
това за буркан от 1 л. ли е или от 3 л.
 newsm78а целина слагаш ли?  newsm78
леле, колко съм зле с туршиите Twisted Evil

# 14
  • София
  • Мнения: 3 414
TheNMaster , направих туршия по твоята рецепта, днес ще ходя за още продукти, понеже ми се малее.  Laughing Нали олио не слагаш, поне не видях да е написано в рецептата? Thinking

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт