Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 септ. 2008, 14:41 ч.

мариновани месца и ... за грил

  • 671
  • 7
  •   1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 112
Здравейте, мами кулинарки!
Чета ви с голям интерес и съм сготвила много от вашите рецепти.Правите невероятни чудеса smile3501!
Вчера си закупих грил-тиган , та реших да ви попитам как приготвяте месцето , рибката , че и зеленчуци преди печене. Споделете своите маринати .

# 1
  • France
  • Мнения: 673
Имам грил-тиган,ама много пуши....
Маринованите мръвки стават за барбекю или скара. Аз слагам червен и черен пипер, чубрица, кимион, малко къри, зехтин, бяло вино, соев сос /по желание/, розмарин за пилешко...абе квото имаш... Grinning

# 2
  • Шумен
  • Мнения: 112
Снощи го пробвах с пилешко , сложих само сол и черен пипер- станаха вкусни мръвки.Децата бяха много доволни, дори метнахме и няколко кренвирша. Вярно , че пуши ама малко - при пуснат абсарбатор.

# 3
  • Мнения: 1 999
Марината с мед /за 1 кг. месо/:
5 скилидки нарязан чесън, 2 стръка нарязан пресен лук /може и стар 1/2-1 главичка/, сокът на един лимон и кората му настъргана, 2 с.л. оцет, 1/4 чаена чаша мед, 1/4 чаена чаша соев сос, 2с.л. вода.

Продуктите се кипват и с тази смес се залива месото. Правила съм я и за пилешко и за свинско. Държат се в хладилник 2-3 часа /но аз съм ги пекла и почти веднага - пак се получава/. Маринатата е изпробвана многократно и е много сполучлива.  Peace

# 4
  • Шумен
  • Мнения: 112
Бо , благодаря много. Още утре ще се пробва, имам кило пилешко месо . Звучи интересно и вкусно   bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 108
Имам грил-тиган,ама много пуши....
Маринованите мръвки стават за барбекю или скара. Аз слагам червен и черен пипер, чубрица, кимион, малко къри, зехтин, бяло вино, соев сос /по желание/, розмарин за пилешко...абе квото имаш... Grinning
Стават всякакви вариаций, соев сос и мед също с малко мащерка и черен пипер

# 6
  • Шумен
  • Мнения: 112
а какви зеленчуци сте пекли на грил-тиган и обработват ли се предварително - напр. картофки стават ли newsm78

# 7
  • Мнения: 1 999
а какви зеленчуци сте пекли на грил-тиган и обработват ли се предварително - напр. картофки стават ли newsm78

Тигана трябва да се обработи предварителто  Wink с някое и друго месце. Иначе всичко можеш да печеш /за картофи, не съм пробвала/ - чушки -разрязяни на две, без семки, карфиол, лук...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт