Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 септ. 2008, 15:44 ч.
  • Преглеждания  10 958  Мнения  118  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 278
Здравейте момичета,
Днес правих хормонални изследвания, на трети ден от цикъла. Бих искала да разбера добри ли са или ...
Това са резултатите ми:
Prolactin 296.91 uIU/mL (90-523)
FSH 2.92 mIU/mL (фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3)
LH 11.07 mIU/mL (фол 1.9-8.0; овул 11.3-59.0)
Estradiol 0.340 nmol/L (фол 0.08-0.79; овул 0.7-2.1)

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 16:18 от zorika

Реклама
# 1
  • Мнения: 975
Дай референтни стойности.
Съотношението ЛХ  -ФСХ  Май е доста .Хубаво е да е 1 към 1.5.

# 2
  • Мнения: 278
Редактирах го. И аз видях, че е много, но какво означава?

# 3
  • Мнения: 975
Мисля че когато ЛХ е по високо от ФСХ може да означава поликистоза.

# 4
  • Мнения: 278
Благодаря ти.
От повече от две години обикалям по лекари, но така и никой не се сети, че може да е това.

# 5
  • софия
  • Мнения: 903
Много е високо ЛХ. Повтори изследването следващия месец. Може да е само случайност. Ако се повтаря - обърни се към репродуктивен специалист.
Късмет и не се отказвай.

# 6
  • София
  • Мнения: 7 718
Моят съвет е другия месец да изследваш пак ЛХ.  Peace
Това съотношение предполага поликистоза.

# 7
  • B HONDA CIVIC
  • Мнения: 2 423
Момичетата много правилно са ти отговорили.
Изследвай пак ЛХ.

# 8
  • Мнения: 278
В четвъртък съм на специалист.
Благодаря за отговорите   bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 7 718
Успех и пиши. Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 106
FSH 8.95
 mIU/ml Ф. 3,5 - 12,5 ; Ов. 4,7 - 21,5 ; Лут. 1,7- 7,7
 
 LH (Лутеинизиращ хормон) 3.88
 mIU/ml Ф. 2,4 - 12,6 ; Ов. 14,0 - 95,6 ; Лут. 1,0 - 11,4
 
 Естрадиол (E2) 122.1
 pmol/L Ф. 90,1 - 716 ; Ов. 243 - 1509 ; Лут. 147 - 958
 
 Тестостерон 0.309
 nmol/L м. 9,9 - 27,8 ; ж. 0,22 - 2,90

 Пролактин 200.7
 mkIU/ml м. 86 - 390 ; ж. 72 - 511
 Моля ви да ми кажете мойте изследвания как са?
правени са на 5тия ден от началото на менструацията

   

# 11
  • София
  • Мнения: 7 718
Ами нещата изглеждат като поизчерпан яйчников резерв. Трябва да се прегледаш първите дни на цикъла, за да се види дали има зараждащи се фоликули. От колко време опитвате? Трябва да изследваш инхибин и АМХ, ако лекарят прецени.

# 12
  • София
  • Мнения: 106
от 3месеца опитваме
аз съм на 23години не съм ли прекалено малка за такъв проблем
в кой ден трябва да си направя изследванията пак тези съм ги правила на 5тия ден - това не  е  ли в началото

# 13
  • София
  • Мнения: 7 718
Катето, изчакай да минат шест месеца /дано не се наложи да чакаш Peace/, после изследвай пак ФСХ, пак на петия ден. Добре е на петия ден.  Пиши, ще ти помагаме. Hug

# 14
  • София
  • Мнения: 106
ох много ме стресна
честно казано тези хормони си ги пуснах без никаква консултация с лекар.Просто така аз реших да ги пусна 1месец преди да почнем да опитваме за бебе.Като видях че резултатите са в референтните граници реших че всичко е ок но сега като минаха 3 месеца реших да си публикувам тук и това което ми каза доста ме притесни.
 Моля те обясни ми защо тези резултати ти говорят за изчерпан яйчников резерв.Колко точно трябва да е Фсх и нали е в реф граница?Не съм ли малка за такъв проблем.
Моля те обясни ми

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт