Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 352
Майка ми живее в малко село в Габровско. Преди седмица е получила писмо от Е.ОN, които претендират, че има неплатена сметка за електроенергия и заплашват със спиране на тока. В писмото не е посочен периодът, за който се дължи сумата. Днес по мейла от Е.ОN ми пратиха копие от фактура за м. април 2007 г. Оказа се, че майка ми пази оригинала от същата фактура – получила го е, когато, естествено, си е платила тока. Такава е практиката по селата – дават фактурата, като си платиш. Ако не платиш, след десет дена спират тока. Касова бележка не е получила, тогава месеци наред не са давани касови бележки.
Разбрахме, че и другите живеещи в селото са получили напоследък писма с претенции за суми от минали години. Някои са предпочели да платят, тъй като не пазят фактури и касови бележки. Майка ми обаче реши да протестира, макар че сумата е малка.  Според имейла от Е.ОN тя трябва да отиде до Габрово, за да докаже, че не им дължи пари  Crazy
Посъветвайте ни какво да предприемем.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 22:58 от Чикита

# 1
Да отиде до Габрово,щом си пази фактурата от миналата година.За касова бележка си знаете защо няма явно.В Пловдив фактурата си беше като касова бележка преди,сега наред с фактурата дават и касовата бележка.
И аз съм имала подобно известие,но за минал месец. Измиха си ръцете с проблеми с комп. системи и не знам какво,но не се наложи втори път да плащам  за миналия месец.Все едно де,дано и и при вас се окаже малка грешка от нечие недоглеждане.

# 2
 • Мнения: 341
Федерацията на потребителите?

Тия явно са решили да ошушкат хората от селцата, щото нито ще се дигнат до някъде си на 30-40 км., нито могат да си позволят да останат без ток в селото си. Много от тези хора не могат да оставят къщите си без човек там дори за ден, какво остава да дават по 10-ина лева напред-назад по междуградски автобуси, които при това са по веднъж-два пъти на ден.

Пиша всичко това, защото и мои познати ми се оплакаха от абсолютно същия случай.

Разчитат, че за сметка, която е под разходите за разправии с тези чужди трътки, хората няма да се дигнат да се разправят. Но хиляди сметки по 20-30 лв. ...

Тези същите  чужди честни частници имат мераци и за топлофикациите.
Явно електроразпределителните ни дружества са им допаднали и не са изтощили "инвеститорските" им портфейли.

# 3
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
И ако ми отговорите, защо в случая не се намесва държавата ще съм ви много благодарна. За такива излъгани хорица по селата се говори от две, май толкова беше, седмици.

# 4
 • Мнения: 2 771
И ако ми отговорите, защо в случая не се намесва държавата...
                       В момента, в който уточниш кой/кого/какво визираш под 'държавата' ще опитам да ти обясня.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 1 726
Онзи ден даваха по БТВ една жена с абсолютно същия случай. При нея даже беше по-завъртяно. Дължала сума за един месец от 2005г. Тя платила, но и издали фактура с дата от 2007г.

# 6
 • Мнения: 184
Явно имат някакъв проблем с билинга на клиентите си, които плащат в пощенска станция. Интересното е, че в репортажите за подобни случаи, се изкарваха прави.
Съветът ми е писмо до ДКЕВР -
София 1000
Дондуков 8-10
тел.: 988 87 30
факс: 988 87 82
dker@dker.bg

Но първо те ще препратят писмото до Е.ОН, те ще му отговарят, Комисията ще ти препраща отговора... няма да стане бързо, остава опасността от спиране на тока.
На първо време по- ефикасният метод би бил хората от селото да ангажират кмета си, който да отиде в офиса на Е.ОН в Габрово, там да разговаря, да подаде сигнал писмено, да се срещне с началника на Регионалния център, не просто да се разправя с касиери.

# 7
 • Мнения: 341
... На първо време по- ефикасният метод би бил хората от селото да ангажират кмета си...

Наглеците, на които ни продадоха като крепостни като им подариха електрорабзпределението ни, хич не се стряскат от кмет.


ЕТО ГИ ТУКА ДРУГИТЕ "честни инвесктитори" - ЧЕЗ
,
напазарували държавата ни наедро :

ЧЕЗ ДЪРПА ШАЛТЕРА И ЗА НАДПИСАН ТОК/ 13 Септември 2008
Кметът на врачанското село Нефела Радослав Котов извади сметка с надписани повече от 1000 киловата. Въпреки това енергоразпределителното дружество ЧЕЗ дръпнало шалтера на абоната си, който не е платил за неупотребения ток.
На фактурата пише, че старото показание на електромера е 15490, а новото 16490. Всъщност след прекъсването уредът показва само 15477. Според документа клиентът трябва да брои 177 лева на компанията за неизразходваната от него енергия и още 40 лева за ново включване.
Този драстичен гаф е само част от стотиците, които провокираха атаката на врачани срещу чешката компания. Тя най-сетне склони на среща в града, за която настояваха кметът Тотьо Младенов и ДКЕВР.
Петимата представители на ЧЕЗ бяха засипани вчера с факти за некоректно отношение към потребителите, за пречките пред бизнеса, когато трябва да се включват в мрежата нови обекти, за новите електромери, които отчитат грешно консумацията на ток, но в полза на компанията.
Според ЧЕЗ мудното отстраняване на авариите също било в нормите.
Колкото до грешките, те били по 2-3000 на месец и като процент са нищожни, като се вземе предвид, че компанията има 1 900 000 абонати в България.
"Вие искате да кажете, че булката е честна, когато аз съм я пробвал", репликира кметът на Нефела, като видя, че от ЧЕЗ няма да легнат по гръб. ...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-13&article=247931ЕЙ ГИ ТУКА ПЪК ТРЕТИТЕ - EVN:
Държавата ще връща близо 24 млн. лева на австрийската компания EVN
http://www.chambersz.com/index.php/content/view/9956/112/
...подписаха... в Несебър спогодбата по международното арбитражно дело, заведено от австрийската компания във връзка с изпълнението на приватизационния договор за продажбата електроразпределенията в Пловдив и Стара Загора.
...Искът  (на чужденците) срещу държавата (нашата) бе за 37.298 млн. евро с лихвите... на едната везна... била заплахата държавата да трябва да плати на EVN над 70 млн. лв., на другата - да се съгласи да вземе с 23 млн. лв. по-малко от приватизационния договор...

Позицията на държавата в спора била доста неизгодна и стратегията била за минимални щети на бюджета според родните ни държавници.
Никой не знае кой е виновен за абсурдната ситуация ЕРП-то да се продава за над 20 млн. лв., а неустойката да е 27 млн. евро.
При подписването на договора за ЕРП-ата в Пловдив и Стара Загора са разглеждани над 100 страници с клаузи и винаги било имало опасност от "грешки"
Не много отдавна същите чужденци придобили и "Топлофикация - Пловдив".

ТИЯ, ДЕТО РАЗПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ЗА КОМИСИОННИ СА ВЛЕЗЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА. СЕГА ОТ ТЯХ ЧАКАМЕ ДА НИ "ЗАЩИТАВАТ".

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 10:18 от Холограма

# 8
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
И ако ми отговорите, защо в случая не се намесва държавата...
                       В момента, в който уточниш кой/кого/какво визираш под 'държавата' ще опитам да ти обясня.
Комисия за защита на потребителите, ДКЕВР......

# 9
 • Мнения: 184
Холограма, така е, но все пак има проблем, който трябва да се реши тук и сега.

# 10
 • Мнения: 341
Аз все пак си мисля, че адвокатите от Федерациата на потребителите могат да свършат работата, вместо човек сам да се лута на кого да се жали.

Може би да звънне там един телефон.
Аз ще поискам от моите познати повече подробности за техния случай, копия на разписки и покани за повторно плащане и ще се обадя там, поне за съвет.

Нищо не пречи да направи и това, което я съветваш ти. Даже е добре, каквото и друго да предприеме.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт