ДА СПАСИМ ЕДИ!

Петгодишната Едита е с костен тумор и се нуждае от Вашата помощ!

Писмо
Казвам се Рени Цвяткова и съм една разтревожена и тъжна майка. Имам петгодишна дъщеричка – Едита Ивайлова Цвяткова, която от ноември 2007 година се оплаква от силни болки, прераснали по-късно в кризи в шийната област. По професия съм медицинска сестра, работя във ВеликоТърново в кардиологичното отделение, поради което имам и доста връзки с медицински лица. Получих различни съвети и изпробвах всичко възможно. Водих я на прегледи във Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен, Габрово и София многократно, всеки път с надеждата, че ще ú бъде поставена диагноза. Лекарите бяха на различни мнения и предписваха различни методи на лечение, но без да поставят ясна диагноза. Бях посъветвана дори да заведа детето си на психиатър, защото може би симулира болка. Междувременно състоянието на Еди започна да се влошава и на поредния преглед с ядрено-магнитен резонанс на 15 август 2008 г., десет месеца след като бяха започнали оплакванията ú, беше открита туморна формация. В последствие разбрахме, че още на първия скенер, който направихме през януари, тумора се вижда, но нито един от лекарите не го е разчел правилно и туморът е останал незабелязан. Не са били разчетени и останалите четири скенера и ядрено-магнитни резонанси, правени по-рано, на които тумора се вижда съвсем ясно от самото начало. Когато последният ядрено-магнитен резонанс беше разчетен и тумора беше разкрит, той вече беше обхванал вертебралната артерия, кръвоснабдяваща мозъка.
Еди беше оперирана по спешност от професор Габровски в „Пирогов”. Тумора бе отстранен частично, а поставената диагнозата се оказа по-страшна отколкото бяхме подготвени да чуем – остеосарком, костен тумор. В нежеланието си да повярвам се консултирах с още петима патоанатоми в София. За съжаление или не, парадоксът е, че всички те са на различно становище относно диагнозата за произхода на тумора – злокачествен или доброкачествен...
А остатъкът от него продължава да расте и кризите започнаха отново. Нито един от лекарите в България не е склонен да я оперира наново, за да отстрани целия тумор, тъй като апаратурата не е на съответното ниво и рискът да се оперира в непосредствена близост до вертебралната артерия е много голям. Поради деликатното място, на което е разположен тумора, ни препоръчват повторната операция да се извърши в специализирана клиника в чужбина.
Обръщам се към всички Вас с молба за помощ и съдействие. Сумата, нужна ни за операцията е непосилна за семейството ни.

 прочети ощe>
 www.edita2008.hit.bg
www.geocities.com/edita_tzvyatkova

Тази целувка е за всички Нас. Нека я запазим!

Дарителска сметка:
"Societe Generale Expressbank"
клон Горна Оряховица
BG50TTBB 94005523807658   BGN
BG39TTBB 94005523807662   EUR
BIC: TTBBBG22


Можете да помогнете и Вие като
разпространите прикачената уеб
страница на Еди - например да
помолите да я качат като банер
към страниците на местните медии
или направете каквото можете
друго.