Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 септ. 2008, 14:17 ч.

А сега какво да направя?

 • 2 075
 • 11
 •   1
Отговори
 • Unated Forever
 • Мнения: 393
  Пак се съдим с бившия за режима на свиждане с детето и вече подадох жалба за пред ВКС. И вчера ,докато са били заедно,бащата взема сина и го води при адвокатката си.Провели са един разпит,само те тримата и сега той ми разказва какво са го питали.
  ЕЕЕЕЕЕ,МНОГО СЪМ БЯСНЯ!!!! Малкият е на 8 г.-как така ще го води ,без социален работник!Могат ли въобще да използват думите на дете под 10г?
Имам ли право аз да подам сигнал пред ОЗД и допуска ли се това да се отбележи пред съда?
 Ама,честно,искам да гооооо #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
обади се в отдела закрила на детето и пита можеш ли да го съдиш и да вадиш медицинско ако трялбва за морални щети нанесени на детето

# 2
 • На големия южен залив
 • Мнения: 903
Същото като catnadeen ще ти кажа - изобщо не се чуди, а подай сигнал в АЗД. В съд под 10годишна възраст дете не се изслушва.., смятам че това важи аналогично и за водене при адвокат...и е достатъчно основание да подадеш жалба, пък в "Закрила на детето" вече си знаят работата - какво и как да придприемат. Peace

# 3
 • Unated Forever
 • Мнения: 393
  Благодаря,момичета!!! Може би не беше за отделна тема,но много се ядосах-не само че го е завел на такава тайна среща,подкупил го е с нови неща(пазаруване в "Метро"),а и пак са почивни дни и както винаги,когато той нарушава правилата е неделя и не мога да направя нищо!А сега и утре е почивен ден,и  когато във вторник се явим(мисля да водя и детето,че досега от ОЗД винаги ми казват,че много се вживявам Shocked),те пак няма да предприемат нищо...
  А странното е,че веднага реагират на негови сигнали и дори без да проверят за какво става дума,или дори да ми се обадят-пишат разни докладни и оплаквания #2gunfire #2gunfire като ги видях на делото ми стана лошо-била съм си зарязала детето безпризорно,не съм го пускала на рожден ден на някой,който дори не познавам,учила съм го на лоши неща(затова е и пръв  в класа си...)
А и пак ме заплашва сега по телефона....Наистина не знам,така ми се иска да мога да го спра!!!

# 4
 • На големия южен залив
 • Мнения: 903
juleto18 , на неговите сигнали /на бившия ти/ предполагам реагират така безотказно, защото упражняването на родителските права е присъдено на теб, т.е. ти си тази която непосредствено отглежда и в ежедневието полага грижи за детето. - Поправи ме ако греша!  За да си сигурна, че ще се задействат според мен подай жалбата в писмен вид и искай входящ номер - така вече ще са принудени да й отделят внимание, пък и ти ще имаш черно на бяло доказателство, което евентуално може да ти послужи в съда.
        Не съм практикуващ юрист и се надявам да не те подвеждам със съвета си, но мисля че това е правилният начин на действие. Peace

# 5
 • Стара Загора
 • Мнения: 109
Изключително неприятна ситуация......

Може би отношенията ви са изострени,но опитай да поговориш с него спокойно и по възможност без детето да става свидетел на тези разговори.Защото в крайна сметка детето става като инструмент за отмъщение ту на единия ту на другия родител и в крайна сметка се уврежда психиката му.И колкото повече институции намесите във вашите отношения толкова по-зле ще става.

# 6
 • Unated Forever
 • Мнения: 393
  Уффффф....бях до социалните,ама защо ли:след телефонно обаждане,за да проверя къде е жената и обяснение защо я търся,тя ми отговори,че няма нищо лошо в това,след като бащата е преценил ooooh! ooooh! и това  си е негово право, а и може  би не е знаел,че не е хубаво да мъкне дете на 8г по адвокати и да го объркват с тъпи въпроси(да не говорим,че адвокатката се е представяла за моя позната и бивша съседка,явно с цел печелене на доверие).
  Леля в ОЗД се опита да ме убеди колко съм сбъркала в преценката си,как неправилно постъпвам да обжалвам и да искам поне 1 уикенд със сина ми и как това ще навреди на малкия,но аз не издържах и я нарязах;че не съм там да я слушам,а само да си подам сигнала и че в общи линии не е нейна работа как си подреждам живота.
 Защо непрестанно имам чувство,че те са на негова страна?Това обичайно ли е всеки път да ми пили  да намеря начин да се разбирам с бившия,да сме си говорили или преиграва?Наистина мисля,че работят в интерес на бащата,дали мога да прескачам този ОЗД и да се обаждам на следващо ниво-в Благоевград?

# 7
 • София
 • Мнения: 579
Извинявай,ама и аз смятам,че трябва да намерите начин да се разберете с БНД.Не си споделила някаква особена причина заради която искаш смяна на режима на свиждане(ако си казала някъде и не съм разбрала-моля за извинение).Защо тогава да не се виждат често? И аз навремето дивеех,ако имаше как-жив бих изкормила бившия,ама и през ум не ми е  минавало да ограничавам свижданията  с децата.Даже си спомням куриоз-когато показах на адвокатката ми споразумението,(първо подадох иск аз,после се разбрахме да се споразумеем)...Та като видя адвокатката ми на какъв режим се споразумяваме,едва ли не ми се накара-"ама ти много време за свиждане си му разрешила'.Ставаше дума за всеки вторник и четвъртък по 2 часа и през уикенд да ги взема при себе си.Знаеш ли какво и отговорих тогава-нека е много,стига да иска да прекарва толкова време с тях,че то докато бяхме женени той никога не беше прекарвал по толкова време с дечицата.А те си го обичат,за мен може да е разбойник,но за тях си е ТАТИ,това е...Сега даже сме  в още по-куриозна ситуация-родителските права са мои,от 2 години те живеят при него през седмицата(по-удобно им е за да не пътуват за училище,особено за малкия),аз съм мама от петък вечер до неделя вечер и всеки месец му давам разписка за получена издръжка,нищо,че се отказах от нея-някакси не ми се вижда нормално да му искам тия пари,след като децата са при него по цяла седмица.Така се разбрахме-никакви съдилища повече,никакви циркове,най-важното е децата да се чувстват добре.Съветвам те и теб малко да се "поукротиш" и всичко ще си дойде на мястото...

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 3 621
juleto18 Не мога да ти дам съвет.Искам само да ти пожелая много кураж и много късмет  Hug Hug Hug

# 9
 • Unated Forever
 • Мнения: 393
  Олимпия,би било чудесно(както всеки нормален човек,така и аз искам нормални отношения)да се разбираме,да взимаме решенията за малкия с Неговия Татко ,да не плюем един по друг.И този вариант му предложих,сега преди да подам жалбата до ВКС,но ми отказа...
 А де факто,той има свиждания от 17 часа на ВСЕКИ петък до 10 часа в НЕДЕЛЯ-ВСЕКИ УИКЕНД! Мисля,че е очевидно защо искам промяна-искам да имам поне седмица,когато сина ми ще е при мен,при сестра му(до скоро нея я нямаше),да правим нещата заедно,да пътуваме,без да искам разрешение за всяка минута...От миналата година е ученик,наистина му трябва време за подготовка на уроците,за допълнителна работа,а и все още много му се играе-та той  е само на 8!
 За това и се възмутих толкова от постъпката на бащата-аз се стремя да не го забърквам в нашите отношения,да не говоря пред него какво става,а той го води по адвокати!Разпитват го тайно ,лъжат детето и наистина си мисля,че ще изопачат думите му...
 Никога не съм отказавала  детето да иде да го види  ( и най вече бабата и дядото) и извън режима,във времето когато е с мен,не мисля и да го правя,но напоследък все по-трудно отива там.
  Просто искам малко време за "новото семейство" и малко спокойствие за детето.
А сега и другото-питах в консултации с адвокати,но да питам и вас,ако имате повече опит:съпруга ми има предложение за нова работа във Варна(на около 550км),Страхувам се,че може ,ако наруша режима да иска отнемане на правата.Какво може да стане?Дали е по-добре да забравим въобще за това предложение?(А и според мен там има по-добри училища и повече извънкласни занимания,полезни за децата-дали не бъркам?)

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 2 256
  А сега и другото-питах в консултации с адвокати,но да питам и вас,ако имате повече опит:съпруга ми има предложение за нова работа във Варна(на около 550км),Страхувам се,че може ,ако наруша режима да иска отнемане на правата.Какво може да стане?Дали е по-добре да забравим въобще за това предложение?(А и според мен там има по-добри училища и повече извънкласни занимания,полезни за децата-дали не бъркам?)
Ти не нарушаваш режима на свиждане. Не знам какво пише в решението за режима (или споразумението), но по принцип бащата трябва да взема детето "от дома на майката". Дори в повечето решения така е записано. Този дом може да е в Благоевград, Варна, Сандански, Долно нанагорнище - където майката реши. Бащата е длъжен да идва да си вижда детето там, където то живее.
Така че няма проблем според мен да се преместиш. А за да си вържеш гащите и бившия да не те преследва и плаши, можеш с едно писмо с обратна разписка да му посочиш къде ще е новия ти адрес. Така не би могъл да отиде в полицията и да каже: "тя отвлече детето и аз не знам къде е".

# 11
 • Unated Forever
 • Мнения: 393
Tintina ,благодаря!!!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт