Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 септ. 2008, 16:48 ч.
  • Преглеждания  1 758  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Не ми стана ясно колко вода се слага в компотеният буркан ... newsm78 Смятам тази година да направя от тях , предполагам , че стават хрупкави и вкусни  Wink

Реклама
# 1
  • Мнения: 13 132
Аз пък ще правя туршия в кофи от сирене.  Wink Wink

# 2
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Надявам се все някой да се включи , който си ги е приготвял за зимата ... newsm78

# 3
  • Мнения: 13 132
Може би, ако уточниш питаш ли нещо и какво по-конкретно, някой ще се включи?
А има и търсачка, все пак...  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.msg2374203#msg2374203

# 4
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аз никога не съм имала точни мерки за оцета в чушлетата. Слагам два пръста оцет или малко над долния пръстен на буркана, сол, захар, олио. Разбърквам и след това тъпкам чушлетата още горещи, между тях слагам чесън и зеленийки. Може и морковче. Бурканите трябва задължително да са добре подсушени.

# 5
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Може би, ако уточниш питаш ли нещо и какво по-конкретно, някой ще се включи?
А има и търсачка, все пак...  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.msg2374203#msg2374203
От село съм и не мога все още да се изразявам добре ... Изключително съм ти благодарна за инфото  bowuu
Надявам се , че ще опитаме и от твоите чушлета в кофи от сирене    Wink

# 6
  • Мнения: 13 132
Туршия, туршия.  Laughing

# 7
  • Мнения: 161
Аз знам само една рецепта за люти чушлета. Лесна и винаги стават.

Люти чушлета (без аспирин)
продукти:
Купувам около три кирограма чушлета - от всички видове които видя на пазара
- бели, шипка, мексикански, едни тумбести, абе общо около 3 кг.
1/2 кг. моркови - обелени и нарязани на кръгчета;
1 бр. целина;
1 глава обелен и скълцан чесън.

На горещ сач (някои му казват туч) се препичат измитите чушлета.
още горещи се слагат в конфитюрено бурканче.
След напълването на булканчето се слагат
по 1 равна ч.л. сол и захар.
Отгоре се слага малко морковчета, чесънчето и завиваме един стрък целина (като покривало)
Залива се с оцет до горе.
Затваря се с капачка и още горещо се обръща.
след един ден се свалят в мазето.

# 8
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Моята рецепта за люти чушлета е следната:
3 бутилки оцет "Кулинар"
3 ч. ч. вода
3 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. морска сол
Чашата ми е от 200мл
Чушките нареждам сурови, може и печени, аромати разбира се - кой каквито обича - аз винаги копър и чесънче и заливам със студена марината. Разбира се може за разтварянето малко да я позагрея, но чакам след това да изстине.

# 9
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Момичета , благодаря за чудните рецепти   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт