Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора
Цък!  Лесно и  вкусно гювече !!!
Приготовление 30 минутки!




Продуктите   които използвах  за 4 гювечета бяха:



4 броя големи гъби печурки
2  зелени чушки
 4 малки домата
бабек или  луканка нарязана на тънки парчета. Правила съм го с  пиле, кремвиршиили  и с друг колбас...но с луканка или бабек става много по- вкусно! Wink
4 яйца
 малко масло
Подправки каквито желаете.  Hug Аз сложих:

червен пипер, чубрица, сол, чер пипер,чесън на прах, джоджен или гьозум, и магданоз/ може и сух/


 Нарязвам гъбите, доматите и  чушките на парчета и ги  слагам в  една голяма купа. Заливам ги с малко олио и след това прибвям всички подправки и разбървкам всичко добре. Осолявам на вкус.

В гювечетата сипвам малко вода ,колкото  да покрие дъното и по една  малка бучка масло във всяко гювече. След това с голяма лъжица загребвам от купата с омесените с подправки зеленчуци и почвам  пълня гювечетата.

С лъжицата правя леко кладенче в средата на вяко гювече и чуквам  отгоре  по едно сурово яйце.  Най-отгоре върху яйцето украсявам с парчетата луканка или бабек. Поръсвам с магданоз и малко червен пипер, слагам капака и слагам гювечетата да се пекат.

За любителите на лютивко, сложете в купата със зеленчиците натрошено чили!
 
Както знаете предполагам,  гювечетата  е желателно винаги да се слагат в студена фурна,  а не предварително загрята...за да не се пукнат  Wink

И така включвам печката на  180 градуса с вентилатор и пека около  20 минути...после отварям капака и пека още от 3 до 5 минутки, да се запече луканката отгоре.

П.П По идея на една от мамите  тука във форума...може да се настърже  отгоре кашкавалче, когато махнете капачетата на гювечетата и ги  запичате за няколко минутки... Peace  Луканка с кашкавалче ще е супер комбинацийка Love


Приятен апетит! bouquet



 Hug
« Последна редакция: Съб., 27 Септ. 2008, 02:57 от ЧервеноВинце »
Цитирай


Ммммммммммм, Винце, огладнях! chef
Цитирай


Благодаря за рецептата. Ще изпробвам.  Hug

 bouquet
Цитирай


Ето и моето гювече за 30мн.
Печени чушки-нарязани
малотраен колбас-нарязан
стерилизирани гъби
сирене
кашкавал
масло
яйца
подправки-чубрица и черен пипер


На дъното на гювечето слагам масло,нарязана чушка,сирене, гъби,колбас,кашкавал,подправките и отгоре слагам по едно яйце.Запичам във фурната до забулване на яйцата.
Цитирай


 Mr. Green
Аз пък правя гювечетата точно за 5 мин  Mr. Green Party
В микровълновата!  Peace
Вкуса е същия, спечеленото време- в пъти Crossing Arms, което оползотворявам за нещо друго  Mr. Green
Технологията на приготвяне е същата, вкуса- идентичен Peace
Цитирай


Mr. Green
Аз пък правя гювечетата точно за 5 мин  Mr. Green Party
В микровълновата!  Peace
Вкуса е същия, спечеленото време- в пъти Crossing Arms, което оползотворявам за нещо друго  Mr. Green
Технологията на приготвяне е същата, вкуса- идентичен Peace

И аз така  Peace
Цитирай


Аз също знам за микровълновата печка, че става по-бързо... но не съм и фен, заради облъчването.Четох някъде преди време,че не било  особено здравословно да се готви в нея, но това е друга тема.

 Предпочитам  си печката... Peace
Цитирай


Аз също знам за микровълновата печка, че става по-бързо... но не съм и фен, заради облъчването.Четох някъде преди време,че не било  особено здравословно да се готви в нея, но това е друга тема.

 Предпочитам  си печката... Peace

Peace Peace Peace Peace Peace Peace
И аз така.....
Цитирай


Благодаря  bouquet Супер е
Цитирай


ЧервеноВинце, супер! Къде се загуби, липсваше ми!!!  Hug
Цитирай


Аз също знам за микровълновата печка, че става по-бързо... но не съм и фен, заради облъчването.Четох някъде преди време,че не било  особено здравословно да се готви в нея, но това е друга тема.

 Предпочитам  си печката... Peace


И аз така. Към микровълновата прибягвам само тогава, когато много бързам и трябва нещо да претопля или размразя.
Цитирай


в нас сме любители на гюведжетата, така че -запис  Peace
Цитирай


ЧервеноВинце, супер! Къде се загуби, липсваше ми!!!  Hug
Тук съм мила. Hug  Само дето не съм в най-високия си подем за готвене. Обикновено подема  ме хваща есента и зимата  35
Цитирай


Ау още една супер рецепта. Вкусна и бърза като гледам 
Благодаря Винце Love
Цитирай


Много добро предложение. Гювечета правя и във фурната /предпочитам така/, и в микровълновата- стават малко като варени Sad. Комбинирам всякакви продукти и винаги са сполучливи, може би заради съдчето.
Цитирай


1-14 от 33 отговора