Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Цък!  Лесно и  вкусно гювече !!!
Приготовление 30 минутки!




Продуктите   които използвах  за 4 гювечета бяха:



4 броя големи гъби печурки
2  зелени чушки
 4 малки домата
бабек или  луканка нарязана на тънки парчета. Правила съм го с  пиле, кремвиршиили  и с друг колбас...но с луканка или бабек става много по- вкусно! Wink
4 яйца
 малко масло
Подправки каквито желаете.  Hug Аз сложих:

червен пипер, чубрица, сол, чер пипер,чесън на прах, джоджен или гьозум, и магданоз/ може и сух/


 Нарязвам гъбите, доматите и  чушките на парчета и ги  слагам в  една голяма купа. Заливам ги с малко олио и след това прибвям всички подправки и разбървкам всичко добре. Осолявам на вкус.

В гювечетата сипвам малко вода ,колкото  да покрие дъното и по една  малка бучка масло във всяко гювече. След това с голяма лъжица загребвам от купата с омесените с подправки зеленчуци и почвам  пълня гювечетата.

С лъжицата правя леко кладенче в средата на вяко гювече и чуквам  отгоре  по едно сурово яйце.  Най-отгоре върху яйцето украсявам с парчетата луканка или бабек. Поръсвам с магданоз и малко червен пипер, слагам капака и слагам гювечетата да се пекат.

За любителите на лютивко, сложете в купата със зеленчиците натрошено чили!
 
Както знаете предполагам,  гювечетата  е желателно винаги да се слагат в студена фурна,  а не предварително загрята...за да не се пукнат  Wink

И така включвам печката на  180 градуса с вентилатор и пека около  20 минути...после отварям капака и пека още от 3 до 5 минутки, да се запече луканката отгоре.

П.П По идея на една от мамите  тука във форума...може да се настърже  отгоре кашкавалче, когато махнете капачетата на гювечетата и ги  запичате за няколко минутки... Peace  Луканка с кашкавалче ще е супер комбинацийка Love


Приятен апетит! bouquet



 Hug
« Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 02:57 от ЧервеноВинце »
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Ммммммммммм, Винце, огладнях! chef
Цитирай


Мнения: 2 798
Благодаря за рецептата. Ще изпробвам.  Hug

 bouquet
Цитирай

Под звездите

Мнения: 334
Ето и моето гювече за 30мн.
Печени чушки-нарязани
малотраен колбас-нарязан
стерилизирани гъби
сирене
кашкавал
масло
яйца
подправки-чубрица и черен пипер


На дъното на гювечето слагам масло,нарязана чушка,сирене, гъби,колбас,кашкавал,подправките и отгоре слагам по едно яйце.Запичам във фурната до забулване на яйцата.
Цитирай

София

Мнения: 3 621
 Mr. Green
Аз пък правя гювечетата точно за 5 мин  Mr. Green Party
В микровълновата!  Peace
Вкуса е същия, спечеленото време- в пъти Crossing Arms, което оползотворявам за нещо друго  Mr. Green
Технологията на приготвяне е същата, вкуса- идентичен Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 158
Mr. Green
Аз пък правя гювечетата точно за 5 мин  Mr. Green Party
В микровълновата!  Peace
Вкуса е същия, спечеленото време- в пъти Crossing Arms, което оползотворявам за нещо друго  Mr. Green
Технологията на приготвяне е същата, вкуса- идентичен Peace

И аз така  Peace
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Аз също знам за микровълновата печка, че става по-бързо... но не съм и фен, заради облъчването.Четох някъде преди време,че не било  особено здравословно да се готви в нея, но това е друга тема.

 Предпочитам  си печката... Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Аз също знам за микровълновата печка, че става по-бързо... но не съм и фен, заради облъчването.Четох някъде преди време,че не било  особено здравословно да се готви в нея, но това е друга тема.

 Предпочитам  си печката... Peace

Peace Peace Peace Peace Peace Peace
И аз така.....
Цитирай


Мнения: 111
Благодаря  bouquet Супер е
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 281
ЧервеноВинце, супер! Къде се загуби, липсваше ми!!!  Hug
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Аз също знам за микровълновата печка, че става по-бързо... но не съм и фен, заради облъчването.Четох някъде преди време,че не било  особено здравословно да се готви в нея, но това е друга тема.

 Предпочитам  си печката... Peace


И аз така. Към микровълновата прибягвам само тогава, когато много бързам и трябва нещо да претопля или размразя.
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
в нас сме любители на гюведжетата, така че -запис  Peace
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
ЧервеноВинце, супер! Къде се загуби, липсваше ми!!!  Hug
Тук съм мила. Hug  Само дето не съм в най-високия си подем за готвене. Обикновено подема  ме хваща есента и зимата  35
Цитирай


Мнения: 951
Ау още една супер рецепта. Вкусна и бърза като гледам 
Благодаря Винце Love
Цитирай


Мнения: 863
Много добро предложение. Гювечета правя и във фурната /предпочитам така/, и в микровълновата- стават малко като варени Sad. Комбинирам всякакви продукти и винаги са сполучливи, може би заради съдчето.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора