Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 364 отговора


Мнения: 1 282
Здравейте момичета!
Заповядайте в новата Втора тема!
Нека да има повече радостни поводи, за да присъства питката на нашата трапеза, което за нас българите е традиция.
 
              Пожелавам ви да усетите  аромата на прясно изпечената питка!




« Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 22:23 от pepika »
Цитирай

Варна

Мнения: 565
Хайде да се запиша в новата тема!
Да ни върви по вода питкоправенето!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 970
Хоп и аз тук, а по-късно ще покажа какво сътворих днес  Wink
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
    Заради студеното време реших да поспря с питките,защото втасването на тези температури направо е мъка. Sad
Цитирай


Мнения: 1 705
Радвам се, че съм от първите и се надявам да имаме много поводи за вкусни питки   chef .
Днес успях да сваля снимките от питата, за направата на която много ми помогнахте  Hug
питката преди втасване
след втасване
намазана с жълтък
току що извадена от фурната
поглед отгоре (жълтъка малко прегоря  Embarassed )
минути преди да бъде изконсумирана
Това е първата ми питка и макар в сравнение с вашите да не е нщо особено, то аз много се гордея  Blush с нея.
Цитирай

Варна

Мнения: 185
От кога не бях правила питкааа... но днес и ние усетихме аромата на прясно изпечената питка  Very Happy

Ето го моето произведение



изпечена


Този път, понеже се опитах да направя по различно оформление, не можах да събера тестото в тавата  Embarassed и стана още една малка питка  Very Happy

Чудесни сте!!   bouquet

Цитирай

При любимите ми хора!

Мнения: 1 696
Питките ви са невероятни момичета. Яко съм се зарибила и аз.
Вчера имахме годишнина от сватбата и си спретнах една сладка питка, да ни е сладък семейният живот. 35 Ето я:



« Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 22:51 от mimes »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 970



Да се отчета и аз  Laughing Не стана на вид толкова хубава, но втория път ще е по-добра  Hug Иначе стана много вкусна. Благодаря за прекрасните рецепти   bouquet
Цитирай

при моите принцеси

Мнения: 1 225
Записчеееее.Пепика Love Love Love Love Love
Цитирай


Мнения: 2 800
Браво! Чудесни сте!   bouquet Дано покрай вас и аз се науча да меся и творя такива красоти.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
И аз само ше се запиша. Скоро не знам дали ще правя, но е голямо удволсвие човек да се наслаждава на вашите произведения  Smile
Цитирай


Мнения: 407
Записче Party
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Не върви само "запис", ама...
Обаче питките направо са върха - точно като за първа страница Peace! Браво, момичета  bouquet!
Цитирай

Bahrain

Мнения: 569
  Здравейте любителки и майсторки на питки!

  След като ви открих и известно време съзирцавах тези прелестни питки, реших че съм прочела и видяла достатъчно- от опита на най-добрите и се пробвах и аз .
  Ползвах рецептата на Таннита, за която много благодаря!
  Подробните обяснения и съвети на всички тук са безценни!
  Ето я и моята питка ,а после ще питам и няколко неща , които сигурно с опита се изясняват , но пък нали има кой да питам-за да не повтарям едни и същи грешки Hug

 


 Въпроса ми е- когато се остави питката да втасва след като вече е оформена (второто втасване)- това ли е приблизително бухването което ще има в завършен вид или трябва когато се пече да се надигне още доста? З-то при мен почти еднаква остана преди и след печенето? Трябваше ли да изчакам още?
 Ето така изглеждаше преди да я сложа да се пече:
 

Не , че не се надигна ,доволна съм от резултата , но вашите ми се виждат още по "високи". Тавата ми  е с диаметър 25 см.
Благодаря предварително и хубав ден на всички!
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Такааа и аз да се запиша  Mr. Green. От вчерашния ми консулт с Пепика, Пина и Марулка  Hug, все пак от фурната извадих питчица, ноооо имаше един голям недостатък и се надявам да ми помогнете да разбера къде ми е грешката. Питката стана вътре много мекичка, пухкава и видно на конци, но отвън беше с ужасна изгоряла и твърда кора отвсякъде  Sick. Това никак не ми хареса, защото аз си я представях с лек загар, а не с 5 милиметрова изгоряла кора  newsm78. Предполагам, че всичко е заради фурната ми и заради самото печене, но ще си кажа отначало какво направих. Първо малко прекалих със закваската, че сложих повечето от млякото за нея, ама пусто от мерак забравих, че се слагаше малко  Mr. Green. Чакам я аз тая закваска уж се надигна и докато ссложа другите продукти и поглеждам закваската спаднала  #Crazy. нямам идея защо, ама спадна. Чаках я  да се надигне прави балончета някакви, ама не се надигна и това е, а понеже бях сложила вече другите продукти реших да я мятам така както е пък каквото стане. Месих тестото 30 минути на ръка, голямо месене падна, но стана наистина мекичко пухкаво тесто. Раделих го на три топки и докато си пържа маслото ги оставих на страна. Видно почнаха да напухкавяват и почнах веднаха да разточвам. Тестото беше супер, разтегливо, много еластично и меко. Насладих се на резултата от дългото месене. Навих я както си е по рецептата и я  сложих  върху фурната да втасва, че там беше доста топло понеже готвех нещо в нея. За моя изненада питката стана двойна само за 25 минути и побързах да я метна във фурната . Беше мека нямаше коричка когато я сложих, изглеждаше страхотно. Пекох на 200 градуса След 20 минути беше се зачервила и реших да намаля фурната на 150 някъде. Пекох още 15-тина минутки и когато реших, че вече трябва да е готова извадих и като бучнах леко с пръст за мой ужас отвън беше вече изпечена за вадене а вътре сурова и то много  ooooh!. Включих само на долна фурна и пекох на ниски градуси още доста време минаха сигурно още 30 минути и когато вътре се изпече отвън беше доста позагоряла  Confused. Фурната ми е ужасна, от старите комунистически "Раховец"  Mr. Green. Пече добре, но няма никакви екстри като вентилатори и прочие. Сега се питам защо ми изгоря питката така отвън а вътре беше сурова. Мисля си ако бях пекла от самото начало на 150 градуса за по дългове време, дали нямаше да стане  newsm78. Вие как мислите? Някой от вас има ли подобна опитност като моята да ми сподели.
Иначе срам не срам ще ви покажа питчицата си след малко, само да кача снимките  Blush
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 364 отговора