Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 547
Здравейте,
Много нова съм в готвенето - творенията ми са само великото пиле "рокфор", една мусака и един огретен (открийте разликите, че у нас почти не я усетиха  Blush ) , но последните две нещо не ми се получават - баба ми казва, че е от подправките, но аз въобще не знам кои подправки за какъв тип продукти се използват. Баба ми препоръча за картофи джоджен  newsm78  малко ми е неудобно, но наистина, с изключение на копър (за таратор и картофи соте) , кимион (за пържоли от свинско) и магданоз (за салатки и зеленчукови ястия), не знам приложението на подправките  Blush

Моля за помощ   bye
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Кимион - кебабчета,прицеси с кайма,понякога слагам на боб(веднъж ме черпиха на планинска хижа с такъв - МНОГО вкусен беше)
Копър - таратор,грах,картофи(като запеканка),тиквички....
Джоджен - боб,картофена яхния,лозови сърми....
Чубрица - леща,мусака,картофи,кюфтета,яйца с червен  сос
Босилек - сосове за италианска кухня,салата с домати,пица....
Магданоз - салати,като завършек на ястия да се поръси....
Девесил - риба,рибена чорба,понякога слагам и на картофена яхния...


Ако искаш питай за нещо,че те подправките са безброй  Very Happy
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 459
http://totalbg.com/cook/dido08.htm

Препоръчвам горещо и тази книга, на мен ми върши страхотна работа!
http://www.bgold-books.com/viewbook?book_id=3623&group_id=24
Аз имам изданието от 1990 г., то е със син цвят, може да се намери при антикварните книги, ако няма по-ново издание.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 547
Не е лесно да питаш, като не знаеш какво  Blush Но пък вие доста ми помогнахте, благодаря  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.