Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

Sofia

Мнения: 7 141
    Много лесни за изпълнение,няма втасване,няма чакане....Резултата е много вкусен!Децата ги обичат особено много.
    Пълнежа може да  варира,а аз този път сложи розов конфитюр + разни други нещица....
    Кифличките се получават много на брой.Ако решите,можете ,като за начало, да направите само половин порция.
 
     Тестото:
    1 голям(450 г) пакет маргарин Белла
    1 кофичка кисело мляко
    1 бакпулвер
    2 пакетчета ванилена захар
    брашно на око за много меко тесто(дали съм сложила 1 кг  newsm78)
     
    Пълнежа:
    розов (или друг) конфитюр 230-250 г
    стафиди 200 г (предварително се накисват във вряла вода)
    кокосови стърготини 45 г (едно пакетче от жълтите)
    орехови ядки около 80 г
    канела
    (в една купа се смесват отцедените стафиди,конфитюра и кокосовите стърготини,пълнежа е готов,орехите и канелата се добавят по-късно)

     Целия този пълнеж може  съвсем успешно да се замени с най-елементарен мармалад, от каквото и да е,без да се добавят всякакви други екстри,резултата пак ще е много хубав!

    Замесва се тестото,трябва да е меко и леко лепнещо(внимавайте да не стане твърдо Naughty )
    Разделя се на 4 топки.Паралелно и пълнежът се разделя на 4 части.
    Всяка топка се разточва на кръг с диаметър,горе -долу,като голяма емайлирана тава.И се поръсва с канела.
    Всеки кръг се реже като торта на 16 триъгълника.
    В широката основа на всеки триъгълник се слага по малко от пълнежа.Така разпределяте 1-та част(от 4-те части) на пълнежа върху 16-те триъгълника.Освен това,към всяка купчинка от пълнежа добавяте и по четвъртинка орехова ядка.
    Завивате всеки триъгълник от широката му част към тясната,като залепвате краищата на тестото отстрани,за да не излезе конфитюра при печенето.
    Нареждате получените кифлички в намазана с олио тава и ги печете в загрята 180г фурна докато станат румени.
    След като ги извадите,поръсвате обилно с пудра захар и малко канела.
    Да ви е сладко! Love


   
   
   
« Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 21:34 от Селма »
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
a ako стане малко по твърдо  newsm78,4е не оби4ам да работя с лепкаво тесто
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
    Тестото не трябва да е чак толкова лепкаво,че да ти е неприятно да работиш с него.Все пак ще го разточваш,нали?
    Ако прекалиш с брашното,ще ядеш кифличките с чук. Mr. Green Шегувам се,разбира се. Laughing Но наистина има риск, да се получат прекалено твърди.
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
мерси ,схванах идеята   bouquet
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Селма, и тук да кажа - кифличките изглеждат прекрасно! Много ти благодаря за рецептата  bouquet Веднага си я съхраних.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 323
аууу Селма, толкова изкушаваща снимка Crazy

за рецептата не мога да кажа същото... само като видя количеството маргарин и ми става лошо...
аз и без това не го ям и го заменям с масло, но това количество ми се струва доста!!!
ние изяждаме толкова масло за 3 - 4 месеца  Shocked

явно ще остана на кифлички с мая Crossing Arms
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
аууу Селма, толкова изкушаваща снимка Crazy

...................
И аз това си помислих!  Peace
Цитирай


Мнения: 878
Изглеждат - невероятни!  chef
Правила ли си ги с масло!? Не ядем вкъщи маргарин и се чудя ако ги направя с масло - колко грама трябва да сложа!? newsm78
Цитирай


Мнения: 689
Хубава рецепта,благодаря!
Мразя да чакам втасване,тези ще ги опитам скоро  Smile     
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 323
Изглеждат - невероятни!  chef
Правила ли си ги с масло!? Не ядем вкъщи маргарин и се чудя ако ги направя с масло - колко грама трябва да сложа!? newsm78

Силви, аз скоро правих по тази рецепта, която е подобна, но част от мазнината се заменя с кисело мляко и не стават толкова тежки....

излизат 16 кифлички, много са вкусни. Peace

Цитирай


Мнения: 2 800
Запис.  chef
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
   Разбира се,не е никакъв проблем  да се сложи масло вместо маргарин!Малко по-скъпо ще ви излезе рецептата само...А кифличките ще станат още по-хрупкави. Wink
   
 
   
за рецептата не мога да кажа същото... само като видя количеството маргарин и ми става лошо...

      Става въпрос за 64 кифлички,все пак!
      Можеш,да ги направиш само 16,със 112 г маргарин. Peace
     
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141

Силви, аз скоро правих по тази рецепта, която е подобна

    Сигурна съм,че не нямаше предвид това,но някой да не вземе,да възприеме твоя постинг,като обвинение в плагиатство от моята страна,искам да дам линк към една моя рецепта,която пак е подобна и е пусната още миналата година. Smile Peace
     Пирожките от нея бяха опитани наживо от цяла компания форумки от нашата отчетна тема,всички са ги харесали мноооого! Very Happy
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Записвам за да ги пробвам  Peace
Цитирай


Мнения: 8 606
Селма, фантастично изглеждат кифличките!   bouquet  Снощи ги видях, сега пак ги гледах...........Записах си рецептата, но ще видим кога ще ги спретна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора