Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 септ. 2008, 22:09 ч.

Хрупкави,нежни кифлички.

  • 5 217
  • 33
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 7 178
    Много лесни за изпълнение,няма втасване,няма чакане....Резултата е много вкусен!Децата ги обичат особено много.
    Пълнежа може да  варира,а аз този път сложи розов конфитюр + разни други нещица....
    Кифличките се получават много на брой.Ако решите,можете ,като за начало, да направите само половин порция.
 
     Тестото:
    1 голям(450 г) пакет маргарин Белла
    1 кофичка кисело мляко
    1 бакпулвер
    2 пакетчета ванилена захар
    брашно на око за много меко тесто(дали съм сложила 1 кг  newsm78)
     
    Пълнежа:
    розов (или друг) конфитюр 230-250 г
    стафиди 200 г (предварително се накисват във вряла вода)
    кокосови стърготини 45 г (едно пакетче от жълтите)
    орехови ядки около 80 г
    канела
    (в една купа се смесват отцедените стафиди,конфитюра и кокосовите стърготини,пълнежа е готов,орехите и канелата се добавят по-късно)

     Целия този пълнеж може  съвсем успешно да се замени с най-елементарен мармалад, от каквото и да е,без да се добавят всякакви други екстри,резултата пак ще е много хубав!

    Замесва се тестото,трябва да е меко и леко лепнещо(внимавайте да не стане твърдо Naughty )
    Разделя се на 4 топки.Паралелно и пълнежът се разделя на 4 части.
    Всяка топка се разточва на кръг с диаметър,горе -долу,като голяма емайлирана тава.И се поръсва с канела.
    Всеки кръг се реже като торта на 16 триъгълника.
    В широката основа на всеки триъгълник се слага по малко от пълнежа.Така разпределяте 1-та част(от 4-те части) на пълнежа върху 16-те триъгълника.Освен това,към всяка купчинка от пълнежа добавяте и по четвъртинка орехова ядка.
    Завивате всеки триъгълник от широката му част към тясната,като залепвате краищата на тестото отстрани,за да не излезе конфитюра при печенето.
    Нареждате получените кифлички в намазана с олио тава и ги печете в загрята 180г фурна докато станат румени.
    След като ги извадите,поръсвате обилно с пудра захар и малко канела.
    Да ви е сладко! Heart Eyes


   
   
   

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 21:34 от Селма

# 1
  • Мнения: 3 804
a ako стане малко по твърдо  newsm78,4е не оби4ам да работя с лепкаво тесто

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 7 178
    Тестото не трябва да е чак толкова лепкаво,че да ти е неприятно да работиш с него.Все пак ще го разточваш,нали?
    Ако прекалиш с брашното,ще ядеш кифличките с чук. Mr. Green Шегувам се,разбира се. Laughing Но наистина има риск, да се получат прекалено твърди.

# 3
  • Мнения: 3 804
мерси ,схванах идеята   bouquet

# 4
  • сред люляците
  • Мнения: 732
Селма, и тук да кажа - кифличките изглеждат прекрасно! Много ти благодаря за рецептата  bouquet Веднага си я съхраних.

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 527
аууу Селма, толкова изкушаваща снимка Crazy

за рецептата не мога да кажа същото... само като видя количеството маргарин и ми става лошо...
аз и без това не го ям и го заменям с масло, но това количество ми се струва доста!!!
ние изяждаме толкова масло за 3 - 4 месеца  Shocked

явно ще остана на кифлички с мая Crossing Arms

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
аууу Селма, толкова изкушаваща снимка Crazy

...................
И аз това си помислих!  Peace

# 7
  • Мнения: 957
Изглеждат - невероятни!  chef
Правила ли си ги с масло!? Не ядем вкъщи маргарин и се чудя ако ги направя с масло - колко грама трябва да сложа!? newsm78

# 8
  • Мнения: 689
Хубава рецепта,благодаря!
Мразя да чакам втасване,тези ще ги опитам скоро  Simple Smile     

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 527
Изглеждат - невероятни!  chef
Правила ли си ги с масло!? Не ядем вкъщи маргарин и се чудя ако ги направя с масло - колко грама трябва да сложа!? newsm78

Силви, аз скоро правих по тази рецепта, която е подобна, но част от мазнината се заменя с кисело мляко и не стават толкова тежки....

излизат 16 кифлички, много са вкусни. Peace

# 10
  • Мнения: 2 805
Запис.  chef

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 7 178
   Разбира се,не е никакъв проблем  да се сложи масло вместо маргарин!Малко по-скъпо ще ви излезе рецептата само...А кифличките ще станат още по-хрупкави. Wink
   
 
   
за рецептата не мога да кажа същото... само като видя количеството маргарин и ми става лошо...

      Става въпрос за 64 кифлички,все пак!
      Можеш,да ги направиш само 16,със 112 г маргарин. Peace
     

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 7 178

Силви, аз скоро правих по тази рецепта, която е подобна

    Сигурна съм,че не нямаше предвид това,но някой да не вземе,да възприеме твоя постинг,като обвинение в плагиатство от моята страна,искам да дам линк към една моя рецепта,която пак е подобна и е пусната още миналата година. Simple Smile Peace
     Пирожките от нея бяха опитани наживо от цяла компания форумки от нашата отчетна тема,всички са ги харесали мноооого! Grinning

# 13
  • Мнения: 3 623
Записвам за да ги пробвам  Peace

# 14
  • Мнения: 11 367
Селма, фантастично изглеждат кифличките!   bouquet  Снощи ги видях, сега пак ги гледах...........Записах си рецептата, но ще видим кога ще ги спретна.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт