Не мога да разбера защо у нас има война между хомеопатите от старото и новото поколение?
Защото старата школа хомеопати отрича комплексната хомеопатия?
Просто всяко течение в тази наука си има своето достойно място и следва да бъде уважавано!
От известно време аз живея в Москва, където са на светлинни години напред в тази наука в сравнение у нас!
Тук не стига че няма качествени специалисти, ами и се плюят едни други!
Трябвало само едно лекарство да се дава!
Това е т.нар. "уницистки" подход и се практикува от старата генерация хомеопати. Но те самите също предписват и комплексни препарати, когато става въпрос например за остра патология.
Другият подход е "комплексен" - прилага се за потискане на симптомите и се използува предимно именно при спешни състояния, так може да се използуват няколко монолекарства или едновременна комбинация.
И третият, най-често прилаган метод е комбинираният, т.е. назначава се едно конституционално лекарство за теренното лечение,  а останалите просто са симптоматични.
Така че "уницисткият" подход, пропангадиран от вас, се използува все по-малко и по-малко.
Ако добре вникнете в "Органон на лечебното изкуство" и самият ХАНЕМАН към края на живата си е ЗАПОЧНАЛ ДА УПОТРЕБЯВА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО ЛЕКАРСТВО ЕДНОВРЕМЕННО!
Така че това, че вие тук сте привърженици на едно течение само "уницисткото" съвсем не значи, че то е най-правилното и трябва да го пропагандирате като единствено възможно, това е просто упорит, безсмислен и неоправдан фанатизъм.
О моя опит в Москва виждам че там е на почит и уважение всяко едно от трите течения и между колегите не съществува враждуване, както такова има в България, а да не говорим че у нас досега въобще не съм срещнал качествен хомеопат.
Извинявам се за горчивата истина, но правейки сравнение между хомеотерапията у нас и там - просто ние сме далеч далеч в класацията назад.
ХОМЕОПАТИЯТА В РУСИЯ СЕ ПРАКТИКУВА В ДЪРЖАВНА ХОМЕОПАТИЧНА КЛИНИКА И ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОЛИТИКА!
А У НАС - ОТ ОТДЕЛНИ ЛЕКАРИ В ОТДЕЛНИ ЧАСТНИ КАБИНЕТИ!
ПОСОЧЕТЕ МИ В БЪЛГАРИЯ ПОНЕ ЕДИН ХОМЕОПАТ. ЦЕНТЪР, ИЗПОЛЗУВАЩ МЕТОДА НА ФОЛ ИЛИ ВЕГЕТАТИВНО-РЕЗОНАНСЕН ТЕСТ И ПОНЕ ЕДНА ДЪРЖАВНА ПОЛИКЛИНИКА ПО ХОМЕОПАТИЯ?