«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора


ћнени€: 306
Ќ€кой минал ли е през тази процедура..аз категорично на този етап отказвам за 3-ти път да се занимавам със стимулации и дори см€там това си решение «ј √ќЋяћј √–≈Ў ј предвид че имам естесвено забремен€ване и проблемът освен, че станах на 36 години е малко антиспермални антитела на мъжа ми.
вчера разговар€х с друг лекар, защото пътуването до —офи€ и висенето в чакалн€та май ме изтормози повече от самата процедура и той ми отсече, че можел да ми помогне —јћќ — »Ќ¬»“–ќ..иде€та ми беше /аз вече съм пускала тема за това извинете, че се повтар€м/ да прав€ опити с инсета на естествен цикъл, защото н€кой ми каза че обработването на спермата измивало антиспермалните антитела и да си чакам - все за 4-5 месеца ще се оцели една хубава €йцеклетка, но докторът каза, че с такива глупости н€мало да се занимава
сега чета едни статии за инвитро с минимална стимулаци€ и на това може да се нави€.
н€кой правил ли е това?
кажете ми точно как става...аз си го представ€м с минимална стимулаци€ да се образуват 3-4 €йцеклетки и те да се оплод€т.
с какви лекарства и как точно се вземат /питам за подробности, защото не искам да ми кажат пак да пи€ противозачатъчни един месец , после хормони и пак дълга и широка
и каква е цената му?
н€къде четох за н€какви 1400лв, ако е така още повече се навивам
÷итирай

от село

ћнени€: 12 948
јз пробвах едно такова на напълно естествен цикъл, единственото лекарство беше прегнил.
Ќ€колко прегледа да се проследи фоликула, веднъж изследваха 2 хормона ≈2 и LH, после пункци€, извадиха €йцеклетката и приключихме дотам.
÷ената е различна в различните клиники, аз си платих само пункци€та и хормоните.
÷итирай


ћнени€: 297
и аз съм правила на естествен цикъл-без никаква стимулаци€-един фоликул-един ембрион.противозачатъчни не съм пила.само един прегнил преди пункци€та.цената е около 300-400 лв.за пункци€та и около 600-700 лв. за трансфера/зависи от клиниката/.сега мисл€ пак да опитам така.
а за лека стимулаци€-лекар€ решава с какви лекарства да е-същите са като при инвитро,но в по малки дози.
успех  Hug
÷итирай

Plovdiv

ћнени€: 51
јз правих » —» на леко стимулиран цикъл и то си беше почти както при обикновенно икси . ѕоне при мен беше така, защото съм на възраст и с »я–. Ѕ€х на преглед на пети€, седми€ и девети€ ден, когато ми пуснаха кръвни /обичайните/ и започнах стимулаци€ със 2 гонала и 1 цитротайд на ден, после през ден ходих да ми след€т естрадиола, и така до 13 ден, отново правих спин, васерман, хепатит —, съпругът ми също, въпреки, че два месеца преди това правихме икси в същата клиника и съответно същите изследвани€, пълна кръвна картина и т.н. —амата процедура беще 1500 лв., стимулаци€та ми излезе около 1000 лева,изследвани€та около 300 лв. –езултатът -1фоликул=1 ембрион /за мен чудесен/, но за съжаление без две чертички. ѕожелавам ти от все сърце успех.
PS: отново пих противозачатъчни преди икси-то.
÷итирай

Burgas

ћнени€: 548
»лиана,здравей!ѕравила съм 3 инсеминации без никаква стимулаци€ и една след лека стимулаци€,ко€то обаче не беше успешна и имах само един фоликл и инвитрото премина в инсеминаци€.—тимулаци€та беше три инжекции мерионал през ден по 150 мл. от 3 ден на цикъла.Ќа следващи€ месец тр€бваше да направ€ същата стимулаци€,но аптеките не можаха да ми достав€т лекарството до 3-€ ден и лекарката мзи назначи клостилбегитпо 2 таблетки /сутрин и вечер по 1/ 5 дни от 3-€.¬ резултат имах 4 фоликула,но не б€ха еднакви по размер и тъй като пункци€та ми не беше добре таймирана двата са се пукнали пред очите на лекарката без да може да извади €йцеклетките.ѕравих инвитрото с двете €йцеклетки.ќплодиха се и на трети€ ден ми върнаха 2 чудесни според лекарката ембриона.ѕри класическо инвитро връщат 2 или 3 и замраз€ват останалите,така че имах не по-малък шанс,но инвитрото беше неуспешно.«абремен€х на втори€ цикъл след инвитрото по естествен път,но това е друга тема.ќт сърце ти жела€ успех! Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 950
» аз съм правила 2 опита за » —» на естествен цикъл. ≈динственото лекарство е бил прегнила за таймиране, първи€ път фоликула се спука по-рано, втори€т път стигнахме до пункци€, но €йце уви н€маше, то беше и почти €сно предвид ниските нива на естрадиола.
ѕрегледите и взимането на кръв за изследване на хормони ми б€ха по-чести от колкото при другите две стимулирани » —»-та, които имах.

ћоже да се направи и процедура с лека стимулаци€, без блокаж, с ниски дози, но всичко това тр€бва да го решите ти и лекар€ ти, а колкото до противозачатъчните преди това, пак зависи от практиката на тво€ лекар Peace.
Ўанса е по-малък при ј–“ на естествен цикъл, логично е, разчита се на по-малка бройка, но пък може да се прави повече пъти. “и и тво€т лекар тр€бва да решите за ваши€т случай кой вариант е най-удачен.

”спех Hug
÷итирай


ћнени€: 306
благодар€ ви за подробните отговори...аз също не съм с най-чудни€ €йчников резерв и затова си реших, че за мен е по-добре с малко стимулаци€..варинта на Dji-djo ми хареса,  и за мен си представ€м нещо подобно ще говор€ с лекарите да вид€ и т€хното мнение тук попаднах на една тема, ко€то твърди, че и със стимулаци€ и без стимулаци€ бро€ на качествените €йцеклетки бил еднакав - ето € мисл€, че е интересна
http://www.health.bg/lang_bg/listtopics.php?id=79&atype=6&aid=671
÷итирай


ћнени€: 172
»звин€вам се ,че се вмъквам в чужда тема, но имам въпрос, свързан с инвитрото на естествен цикъл. ¬сички ли сте пили противозачатачни преди да започнете опит?
÷итирай

от село

ћнени€: 12 948
»звин€вам се ,че се вмъквам в чужда тема, но имам въпрос, свързан с инвитрото на естествен цикъл. ¬сички ли сте пили противозачатачни преди да започнете опит?
аз не
÷итирай

гр.¬арна

ћнени€: 945
iliana01,тази тема и мен живо ме интересува.Ќие сме с мъжки фактор-и лекар€ ни предложи инсеменаци€ или » —».Ќо каза и в двата случа€ ще има стимулаци€ . Ќа мен иде€та за инсеменаци€ не ми допада много-ниска е успеваемостта.  ўе след€ темата и отговорите по не€,тъй като месец-два тр€бва да стартираме .”спех!
÷итирай

Burgas

ћнени€: 548
ћарианик,лично мое мнение е че си струва поне 2-3 пъти да опитате с инсеминаци€.«начително по-лека процедура е,а все пак има деца заченати по този начин.јз знам за 5 бебета родени след инсеминаци€.ћомченца близначета и едно момиченце са родени от момичета които пишат в този форум.јко не се лъжа първото детенце на една от майките ко€то сега чака близначета от инвитро също е заченато след инсеминаци€.ўади организма си. огато успееш /защото н€ма начин да не успееш щом искаш дете и се бориш за него/ ще имаш нужда от много чисто физически сили да износиш бременността,а след това да отгледаш детето/децата.
÷итирай

гр.¬арна

ћнени€: 945
Dji-djo  bouquet Ѕлагодар€ ти,мила за топлите думи!
÷итирай


ћнени€: 306
аз по принцип исках да прав€ инсета на —Џ¬—≈ћ ≈—“≈—“¬≈Ќ ÷» ЏЋ, но се оказа че лекарите н€мат намерение да си прав€т труда за  300-400лв., другото което се оказа че н€мам гол€м избор от медицински центрове /предвид м€стото където живе€/ - все пак такава процедура изисква ежедневни прегледи.
сега "преговар€ме" с лекар от ѕлевен, в смисъл тр€бва да му представ€ всички изследвани€ и той да прецени какви са ми шансовете за инсе. той твърдо иска да си прави инвитро...единственото на което мога да се нави€ е с малка стимулаци€, без противозачатъчни в преден цикъл...той ми спомена за ћерионал /май беше/ че било хубаво за стимулации
÷итирай


ћнени€: 306
ето цитат от темата за намален €йчников резерв и стимулации
  яйчников резерв 

Ќещо повече, €йцеклетките, произведени от €йчници с намален резерв, изглеждат доста крехки. —редствата, които използваме, особено HMG и IVF, често пъти представл€ват твърде гол€м стрес за тези крехки €йцеклетки. ћного от т€х не усп€ват изобщо да узре€т, много от т€х твърде бързо преминават от незр€ло в презр€ло състо€ние (нещо като прегар€не) и малкото, които издържат на оплождането извън т€лото, бързо се разтвар€т на многобройни фрагменти, тъй като способността на получени€ ембрион да поддържа дори клетъчно делене е компрометирана. ќрганизмът, оставен сам на себе си, все пак може нежно да отгледа н€кои от тези крехки €йца до зр€лост, по един ефикасен начин, и бременността все още е възможна (макар и не толкова често, колкото би ни се искало).

 огато ние бомбардираме тези същите €йцеклетки с FSH или FSH и Lupron, или пък се опитваме да ги отглеждаме в епруветка, те се справ€т много лошо.

ѕри тези обсто€телства, ние можем да предложим на пациентите два противоположни варианта: или да опитват сами и да се над€ват, че ще настъпи една от редките естествени бременности, или да направим ин-витро с донорски €йцеклетки
 
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора