Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора
Някой минал ли е през тази процедура..аз категорично на този етап отказвам за 3-ти път да се занимавам със стимулации и дори смятам това си решение ЗА ГОЛЯМА ГРЕШКА предвид че имам естесвено забременяване и проблемът освен, че станах на 36 години е малко антиспермални антитела на мъжа ми.
вчера разговарях с друг лекар, защото пътуването до София и висенето в чакалнята май ме изтормози повече от самата процедура и той ми отсече, че можел да ми помогне САМО С ИНВИТРО..идеята ми беше /аз вече съм пускала тема за това извинете, че се повтарям/ да правя опити с инсета на естествен цикъл, защото някой ми каза че обработването на спермата измивало антиспермалните антитела и да си чакам - все за 4-5 месеца ще се оцели една хубава яйцеклетка, но докторът каза, че с такива глупости нямало да се занимава
сега чета едни статии за инвитро с минимална стимулация и на това може да се навия.
някой правил ли е това?
кажете ми точно как става...аз си го представям с минимална стимулация да се образуват 3-4 яйцеклетки и те да се оплодят.
с какви лекарства и как точно се вземат /питам за подробности, защото не искам да ми кажат пак да пия противозачатъчни един месец , после хормони и пак дълга и широка
и каква е цената му?
някъде четох за някакви 1400лв, ако е така още повече се навивам
Цитирай


Аз пробвах едно такова на напълно естествен цикъл, единственото лекарство беше прегнил.
Няколко прегледа да се проследи фоликула, веднъж изследваха 2 хормона Е2 и LH, после пункция, извадиха яйцеклетката и приключихме дотам.
Цената е различна в различните клиники, аз си платих само пункцията и хормоните.
Цитирай


и аз съм правила на естествен цикъл-без никаква стимулация-един фоликул-един ембрион.противозачатъчни не съм пила.само един прегнил преди пункцията.цената е около 300-400 лв.за пункцията и около 600-700 лв. за трансфера/зависи от клиниката/.сега мисля пак да опитам така.
а за лека стимулация-лекаря решава с какви лекарства да е-същите са като при инвитро,но в по малки дози.
успех  Hug
Цитирай


Аз правих ИКСИ на леко стимулиран цикъл и то си беше почти както при обикновенно икси . Поне при мен беше така, защото съм на възраст и с ИЯР. Бях на преглед на петия, седмия и деветия ден, когато ми пуснаха кръвни /обичайните/ и започнах стимулация със 2 гонала и 1 цитротайд на ден, после през ден ходих да ми следят естрадиола, и така до 13 ден, отново правих спин, васерман, хепатит С, съпругът ми също, въпреки, че два месеца преди това правихме икси в същата клиника и съответно същите изследвания, пълна кръвна картина и т.н. Самата процедура беще 1500 лв., стимулацията ми излезе около 1000 лева,изследванията около 300 лв. Резултатът -1фоликул=1 ембрион /за мен чудесен/, но за съжаление без две чертички. Пожелавам ти от все сърце успех.
PS: отново пих противозачатъчни преди икси-то.
Цитирай


Илиана,здравей!Правила съм 3 инсеминации без никаква стимулация и една след лека стимулация,която обаче не беше успешна и имах само един фоликл и инвитрото премина в инсеминация.Стимулацията беше три инжекции мерионал през ден по 150 мл. от 3 ден на цикъла.На следващия месец трябваше да направя същата стимулация,но аптеките не можаха да ми доставят лекарството до 3-я ден и лекарката мзи назначи клостилбегитпо 2 таблетки /сутрин и вечер по 1/ 5 дни от 3-я.В резултат имах 4 фоликула,но не бяха еднакви по размер и тъй като пункцията ми не беше добре таймирана двата са се пукнали пред очите на лекарката без да може да извади яйцеклетките.Правих инвитрото с двете яйцеклетки.Оплодиха се и на третия ден ми върнаха 2 чудесни според лекарката ембриона.При класическо инвитро връщат 2 или 3 и замразяват останалите,така че имах не по-малък шанс,но инвитрото беше неуспешно.Забременях на втория цикъл след инвитрото по естествен път,но това е друга тема.От сърце ти желая успех! Hug
Цитирай


И аз съм правила 2 опита за ИКСИ на естествен цикъл. Единственото лекарство е бил прегнила за таймиране, първия път фоликула се спука по-рано, вторият път стигнахме до пункция, но яйце уви нямаше, то беше и почти ясно предвид ниските нива на естрадиола.
Прегледите и взимането на кръв за изследване на хормони ми бяха по-чести от колкото при другите две стимулирани ИКСИ-та, които имах.

Може да се направи и процедура с лека стимулация, без блокаж, с ниски дози, но всичко това трябва да го решите ти и лекаря ти, а колкото до противозачатъчните преди това, пак зависи от практиката на твоя лекар Peace.
Шанса е по-малък при АРТ на естествен цикъл, логично е, разчита се на по-малка бройка, но пък може да се прави повече пъти. Ти и твоят лекар трябва да решите за вашият случай кой вариант е най-удачен.

Успех Hug
Цитирай


благодаря ви за подробните отговори...аз също не съм с най-чудния яйчников резерв и затова си реших, че за мен е по-добре с малко стимулация..варинта на Dji-djo ми хареса,  и за мен си представям нещо подобно ще говоря с лекарите да видя и тяхното мнение тук попаднах на една тема, която твърди, че и със стимулация и без стимулация броя на качествените яйцеклетки бил еднакав - ето я мисля, че е интересна
http://www.health.bg/lang_bg/listtopics.php?id=79&atype=6&aid=671
Цитирай


Извинявам се ,че се вмъквам в чужда тема, но имам въпрос, свързан с инвитрото на естествен цикъл. Всички ли сте пили противозачатачни преди да започнете опит?
Цитирай


Извинявам се ,че се вмъквам в чужда тема, но имам въпрос, свързан с инвитрото на естествен цикъл. Всички ли сте пили противозачатачни преди да започнете опит?
аз не
Цитирай


iliana01,тази тема и мен живо ме интересува.Ние сме с мъжки фактор-и лекаря ни предложи инсеменация или ИКСИ.Но каза и в двата случая ще има стимулация . На мен идеята за инсеменация не ми допада много-ниска е успеваемостта.  Ще следя темата и отговорите по нея,тъй като месец-два трябва да стартираме .Успех!
Цитирай


Марианик,лично мое мнение е че си струва поне 2-3 пъти да опитате с инсеминация.Значително по-лека процедура е,а все пак има деца заченати по този начин.Аз знам за 5 бебета родени след инсеминация.Момченца близначета и едно момиченце са родени от момичета които пишат в този форум.Ако не се лъжа първото детенце на една от майките която сега чака близначета от инвитро също е заченато след инсеминация.Щади организма си.Когато успееш /защото няма начин да не успееш щом искаш дете и се бориш за него/ ще имаш нужда от много чисто физически сили да износиш бременността,а след това да отгледаш детето/децата.
Цитирай


Dji-djo  bouquet Благодаря ти,мила за топлите думи!
Цитирай


аз по принцип исках да правя инсета на СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕН ЦИКЪЛ, но се оказа че лекарите нямат намерение да си правят труда за  300-400лв., другото което се оказа че нямам голям избор от медицински центрове /предвид мястото където живея/ - все пак такава процедура изисква ежедневни прегледи.
сега "преговаряме" с лекар от Плевен, в смисъл трябва да му представя всички изследвания и той да прецени какви са ми шансовете за инсе. той твърдо иска да си прави инвитро...единственото на което мога да се навия е с малка стимулация, без противозачатъчни в преден цикъл...той ми спомена за Мерионал /май беше/ че било хубаво за стимулации
Цитирай


ето цитат от темата за намален яйчников резерв и стимулации
  Яйчников резерв 

Нещо повече, яйцеклетките, произведени от яйчници с намален резерв, изглеждат доста крехки. Средствата, които използваме, особено HMG и IVF, често пъти представляват твърде голям стрес за тези крехки яйцеклетки. Много от тях не успяват изобщо да узреят, много от тях твърде бързо преминават от незряло в презряло състояние (нещо като прегаряне) и малкото, които издържат на оплождането извън тялото, бързо се разтварят на многобройни фрагменти, тъй като способността на получения ембрион да поддържа дори клетъчно делене е компрометирана. Организмът, оставен сам на себе си, все пак може нежно да отгледа някои от тези крехки яйца до зрялост, по един ефикасен начин, и бременността все още е възможна (макар и не толкова често, колкото би ни се искало).

Когато ние бомбардираме тези същите яйцеклетки с FSH или FSH и Lupron, или пък се опитваме да ги отглеждаме в епруветка, те се справят много лошо.

При тези обстоятелства, ние можем да предложим на пациентите два противоположни варианта: или да опитват сами и да се надяват, че ще настъпи една от редките естествени бременности, или да направим ин-витро с донорски яйцеклетки
 
Цитирай


1-13 от 13 отговора