Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 11
 Smile Laughing Wink Здравейте всички,
кажете рецепта за гофрети в гофретник. Опитахме с рецепта за палачинка и беше страхотно весело.
Тестото стана като голяма възглавница а самата гофретка тръгна да излиза по плота.  Като отворихме капака тя се свива, като затворим пак се надува.
  chef
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 461
125gr.маргарин или масло,150гр Брашно,половин чаена лъжичка бакпулвер 3 яйца,75гр течна сметана,щипка сол и 50 гр захар Peace Да видим дали ще ти допадне рецептата Wink
Цитирай


Мнения: 951
Ето какво открих с търсачката. Дано ти е от полза.  Peace

Хрупкави белгийски вафли и Waffeln Немски Гофрети и хрупкави гофрети и пак и тук и още Рецепти за гофрети   Гофрети без захар на Бордовски
Хрупкави гофрети на Бордовски
Цитирай


Мнения: 243
Ralfieta  - Благодаря  ти   bouquet има доста интересни неща 
Цитирай

София

Мнения: 276
Всички рецепти за Гофрети са мн. сложни......включително и в книжката към гофретника.

Скоро открих, че стандартната рецепта за палачинки + захар и олио( масло) + сода( бакплулер) върши същата работа....

И по този начин- забърквам палачинкова смес от която правя за нас, и с добавката за гофрети- правя гофрети за детето....с един удар- два заека Smile
Цитирай


Мнения: 747
Имам рецептата от момче продавало гофрети по морето,преди години.Дано ти хареса,защото вкъщи всички много ги харесваме.Стават хрупкави,а за мен това е най-важно за гофретите.Значи забъркваш следната смес-1л.прясно мляко,3яйца,половин кубче мая,половин чаена лъж.бакпулвер,ципка сол,чаена лъж.захар и брашно,до получаването на тесто с гъстотата на боза.Държи се няколко часа в хладилник и след това се приготвят гофретите.Самата смес издържа няколко дни в хладилник.
Цитирай

София

Мнения: 11
МММ, колко вкусно звучат рецептите за гофрети. Много благодаря за отговорите. Непременно  ще ги пробвам.
Цитирай

Шумен

Мнения: 458
Днес  видях в кварталния магазин  смес за гофрети/ във вид на прах/ на фирма Биосет.
Цитирай


Мнения: 484
Имам рецептата от момче продавало гофрети по морето,преди години.Дано ти хареса,защото вкъщи всички много ги харесваме.Стават хрупкави,а за мен това е най-важно за гофретите.Значи забъркваш следната смес-1л.прясно мляко,3яйца,половин кубче мая,половин чаена лъж.бакпулвер,ципка сол,чаена лъж.захар и брашно,до получаването на тесто с гъстотата на боза.Държи се няколко часа в хладилник и след това се приготвят гофретите.Самата смес издържа няколко дни в хладилник.

А брашното горе долу колко е като количество? newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.