Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

до езерото

Мнения: 327
Момичета,всяка седмица едем риба ,но смятам  да я мариновам в някаква марина,
ще ви бъда благодарна ако помогнете с някаква идейка в какво да е мариновам.
И нещо за гарнитурка ,че май тази картофена салатка ни омръзна
Благотворя ви  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз използвам наколко варианта:
За печене -
*рибата натъркана с черен пипер и поръсена с лимонов сок.(престоява 1-2 часа)
*Кисне в прясно мляко
*млян черен пипер,бяло вино,3-4 листенца наситнен розмарин,1-2 скилидки пресован чесън.Натърква се рибата и се оставя да престои(подходящо за печене на пъстърва)


За гарнитурата.....Ами... newsm78

*Картофи соте
*Задушени зеленчуци(морков,грах,ориз,броколи,царевица)
*Запеканката на Пепи може да се използва и като гарнитура
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331657.0;all
« Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 09:33 от TheNMaster »
Цитирай


Мнения: 243
TheNMaster   -*млян черен пипер,бяло вино,3-4 листенца наситнен розмарин,1-2 скилидки пресован чесън.Натърква се рибата и се оставя да престои(подходящо за печене на пъстърва)


страхотно е , Благодаря ти   bouquet не бях го правила досега
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Радвам се,че ти е харесало и ,че можах да помогна   chef   bouquet
Цитирай

Русе

Мнения: 6 998
Много хубава марината,
дали става за риба на пара
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Много хубава марината,
дали става за риба на пара
Според мен ще стане,но няма да е много богат вкуса(аз не съм пробвала обаче)....Но за печене е страхотно,защото се прибавя и мазнина и всичките съставки се смесват(особен като си пусне и рибата сосче) и дават неповторим вкус....
« Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 09:21 от TheNMaster »
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 684
Ние също честичко  хапваме рибка. Със сигурност ще опитам и предложената тук, а аз правя така:
Посолявам рибата, слагам вътре в нея счукан чесан, лющян(или девесил, както си ги знаете), лимон, зехтин, малко черен пипер. Колкото повече престои, толкова по- хубава става рибата. Вместо девесил, съм слагала и босилек- също много добра комбинация.
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Относно гарнитурата мога да препоръчам един Бял сос за пържена риба:

Шепа смлени орехи, много магданоз, няколко пресовани скилидки чесън, няколко лъжици от мазнината, в която е пържена рибата, няколко лъжици вода, сол и бял или черен пипер.

Салата зеле и моркови също е много пасваща гарнитура за мен.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.