Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

марина за риба

  • 24 септ. 2008, 23:21 ч.
  • Преглеждания  6 281  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • до езерото
  • Мнения: 327
Момичета,всяка седмица едем риба ,но смятам  да я мариновам в някаква марина,
ще ви бъда благодарна ако помогнете с някаква идейка в какво да е мариновам.
И нещо за гарнитурка ,че май тази картофена салатка ни омръзна
Благотворя ви  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз използвам наколко варианта:
За печене -
*рибата натъркана с черен пипер и поръсена с лимонов сок.(престоява 1-2 часа)
*Кисне в прясно мляко
*млян черен пипер,бяло вино,3-4 листенца наситнен розмарин,1-2 скилидки пресован чесън.Натърква се рибата и се оставя да престои(подходящо за печене на пъстърва)


За гарнитурата.....Ами... newsm78

*Картофи соте
*Задушени зеленчуци(морков,грах,ориз,броколи,царевица)
*Запеканката на Пепи може да се използва и като гарнитура
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331657.0;all

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 09:33 от TheNMaster

# 2
  • Мнения: 244
TheNMaster   -*млян черен пипер,бяло вино,3-4 листенца наситнен розмарин,1-2 скилидки пресован чесън.Натърква се рибата и се оставя да престои(подходящо за печене на пъстърва)


страхотно е , Благодаря ти   bouquet не бях го правила досега

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Радвам се,че ти е харесало и ,че можах да помогна   chef   bouquet

# 4
  • Русе
  • Мнения: 7 893
Много хубава марината,
дали става за риба на пара

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Много хубава марината,
дали става за риба на пара
Според мен ще стане,но няма да е много богат вкуса(аз не съм пробвала обаче)....Но за печене е страхотно,защото се прибавя и мазнина и всичките съставки се смесват(особен като си пусне и рибата сосче) и дават неповторим вкус....

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 09:21 от TheNMaster

# 6
  • Варна.....
  • Мнения: 1 685
Ние също честичко  хапваме рибка. Със сигурност ще опитам и предложената тук, а аз правя така:
Посолявам рибата, слагам вътре в нея счукан чесан, лющян(или девесил, както си ги знаете), лимон, зехтин, малко черен пипер. Колкото повече престои, толкова по- хубава става рибата. Вместо девесил, съм слагала и босилек- също много добра комбинация.

# 7
  • къде ли не
  • Мнения: 774
Относно гарнитурата мога да препоръчам един Бял сос за пържена риба:

Шепа смлени орехи, много магданоз, няколко пресовани скилидки чесън, няколко лъжици от мазнината, в която е пържена рибата, няколко лъжици вода, сол и бял или черен пипер.

Салата зеле и моркови също е много пасваща гарнитура за мен.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт