Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 септ. 2008, 12:00 ч.
  • Преглеждания  4 436  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 98
Здравейте изкусни много вкусни мами Simple Smile Купих някакви пилешки карета за скара преди ден-два и нямам идея как да ги сготвя За скара е много студено, а ми се хапват много.Някоя да предложи нещо, може би с някакъв сос да са, пържени, печени..Ще съм ви много благодарна Hug
пс.Прегледах готварската книга, търсачката няма нищо, от сайтове не съм, искам нещо изпитано.Благодаря  Simple Smile

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 12:41 от TheNMaster

# 2
  • София
  • Мнения: 98
Благодаря ти! Hug

# 3
  • Мнения: 655
Ами запичаш ги на грил-тигана.В касерола слагаш 500 грама готварска сметана, раздробяваш вътре едно малко парче синьо сирене и го оставяш да заври.Сервираш каренцата,заливаш със соса и готово  chefЧестно да ти кажа вкъщи го обожават така направено и доста често го правя Grinning

# 4
  • София
  • Мнения: 3 755
Задушаваш в тиган с малко масълце, докато станат златисти. Добавяш бейби морковчета, броколи и продължаваш да задушаваш. Накрая 1 малка коф. заквас. сметана, подправки на вкус, 1-2 триъгълничета топ. сирене, може и шепа сладка царевица. Става невероятно вкусно Peace

Друг вариант е в йена - ред месце, ред гъбки, сметана или топ. сирене, подправки. Задушаваш във фурната. Когато е готово - наръсваш с настърган кашкавал и запичаш отгоре до златисто Peace

# 5
  • Мнения: 2 804
Преди няколко дни правих: пил.каренца, сложих картофи, гъби, топено сирене, краве масло, подправки и залях с бира. Покрих с фолио и сложих да се пече във фурната. Стана чудесно./ може и с вино да се залее/

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 240
Преди няколко дни правих: пил.каренца, сложих картофи, гъби, топено сирене, краве масло, подправки и залях с бира. Покрих с фолио и сложих да се пече във фурната. Стана чудесно./ може и с вино да се залее/
И аз правя нещо подобно - много е вкусно!  Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 4 208
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....

Снощи готвих това, стана чудесно Hug

# 8
  • София
  • Мнения: 6
Вече си ги сготвила,но ще напиша още едно предложение."Пилешки филенца с майонеза".Взимаш филенцата овкусяваш със сол,черен пипер и чесново брашно(може и пресован чесън),слагаш ги в тава и отгоре заливаш с 1 опаковка майонеза,в която си сложила 3 супени лъжици кет чуп(може и лютеница).1 ч.л горчица и сокът от 1 лимон.Печеш във фурна на висока температура,докато получат приятна коричка.Без да слагаш вода и мазнина.Гарантирам,че са абсолютен деликатес Peace

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 18:16 от keraco

# 9
  • София
  • Мнения: 4 208
Интересно, ще опитам Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 6
Интересно, ще опитам Grinning

Мисля,че ще ти хареса,а и не е трудоемко.Става и с пиле,но транжирано. HugМайонезата не се усеща,все едно са били мариновани предварително в нещо.

# 11
  • варна
  • Мнения: 220
Всяко филе го овалваш в майонеза след това в галета редиш в суха тава и печеш

# 12
  • Мнения: 951
Много интересни рецепти.     bouquet
Някои от тях съм пробвала и наистина са страхотни, а другите със сигурност ще се пробват скоро.

# 13
  • Smallville
  • Мнения: 993
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....
Това го правя със същите продукти,но слагам всичко наведнъж и накрая отхлупвам само за да поръся с кашкавал и да запека.Става много вкусно и по бързо,щото не го дебнеш дали се е опекло Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....
Това го правя със същите продукти,но слагам всичко наведнъж и накрая отхлупвам само за да поръся с кашкавал и да запека.Става много вкусно и по бързо,щото не го дебнеш дали се е опекло Peace
Ами може разбира се и наведнъж да се сложи,но на мен (ако го правя със закрасена сметана) ми става на парцали,а аз хич не харесвам соса ми да е на парцали...Затова така съм го написала....

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт