Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 98
Здравейте изкусни много вкусни мами Smile Купих някакви пилешки карета за скара преди ден-два и нямам идея как да ги сготвя За скара е много студено, а ми се хапват много.Някоя да предложи нещо, може би с някакъв сос да са, пържени, печени..Ще съм ви много благодарна Hug
пс.Прегледах готварската книга, търсачката няма нищо, от сайтове не съм, искам нещо изпитано.Благодаря  Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....
« Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 12:41 от TheNMaster »
Цитирай

София

Мнения: 98
Благодаря ти! Hug
Цитирай


Мнения: 655
Ами запичаш ги на грил-тигана.В касерола слагаш 500 грама готварска сметана, раздробяваш вътре едно малко парче синьо сирене и го оставяш да заври.Сервираш каренцата,заливаш със соса и готово  chefЧестно да ти кажа вкъщи го обожават така направено и доста често го правя Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Задушаваш в тиган с малко масълце, докато станат златисти. Добавяш бейби морковчета, броколи и продължаваш да задушаваш. Накрая 1 малка коф. заквас. сметана, подправки на вкус, 1-2 триъгълничета топ. сирене, може и шепа сладка царевица. Става невероятно вкусно Peace

Друг вариант е в йена - ред месце, ред гъбки, сметана или топ. сирене, подправки. Задушаваш във фурната. Когато е готово - наръсваш с настърган кашкавал и запичаш отгоре до златисто Peace
Цитирай


Мнения: 2 800
Преди няколко дни правих: пил.каренца, сложих картофи, гъби, топено сирене, краве масло, подправки и залях с бира. Покрих с фолио и сложих да се пече във фурната. Стана чудесно./ може и с вино да се залее/
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Преди няколко дни правих: пил.каренца, сложих картофи, гъби, топено сирене, краве масло, подправки и залях с бира. Покрих с фолио и сложих да се пече във фурната. Стана чудесно./ може и с вино да се залее/
И аз правя нещо подобно - много е вкусно!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 460
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....

Снощи готвих това, стана чудесно Hug
Цитирай

София

Мнения: 6
Вече си ги сготвила,но ще напиша още едно предложение."Пилешки филенца с майонеза".Взимаш филенцата овкусяваш със сол,черен пипер и чесново брашно(може и пресован чесън),слагаш ги в тава и отгоре заливаш с 1 опаковка майонеза,в която си сложила 3 супени лъжици кет чуп(може и лютеница).1 ч.л горчица и сокът от 1 лимон.Печеш във фурна на висока температура,докато получат приятна коричка.Без да слагаш вода и мазнина.Гарантирам,че са абсолютен деликатес Peace
« Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 18:16 от keraco »
Цитирай

София

Мнения: 3 460
Интересно, ще опитам Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 6
Интересно, ще опитам Very Happy

Мисля,че ще ти хареса,а и не е трудоемко.Става и с пиле,но транжирано. HugМайонезата не се усеща,все едно са били мариновани предварително в нещо.
Цитирай

варна

Мнения: 220
Всяко филе го овалваш в майонеза след това в галета редиш в суха тава и печеш
Цитирай


Мнения: 951
Много интересни рецепти.     bouquet
Някои от тях съм пробвала и наистина са страхотни, а другите със сигурност ще се пробват скоро.
Цитирай

Smallville

Мнения: 993
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....
Това го правя със същите продукти,но слагам всичко наведнъж и накрая отхлупвам само за да поръся с кашкавал и да запека.Става много вкусно и по бързо,щото не го дебнеш дали се е опекло Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Овкусяваш месото със сол,млян черен пипер,червен пипер,слагаш го в йенска съдина с капак,добавяш 1 кафена чашка водичка,1 к.ч. бяло вино,2-3 триъгълничета топено сирене(на дъното,за да може да се разтопи),мазнина(масло или олио).Слагаш капака и печеш.Когато стане месцето добавяш 1 малка кофичка заквасена сметана(или готварска.....Зависи каква предпочиташ),разбъркваш да стане гладко сосче и още 10-ина минутки го връщаш във фурната.При сервиране добавяш в чинията картофено пюренце и отгоре поръсваш с настърган кашкавал,който да се разтопи от топлината и сервираш.


Втори вариант е да си овкусиш месото по твой вкус и да го изпечеш на оребрен тиган.....
Това го правя със същите продукти,но слагам всичко наведнъж и накрая отхлупвам само за да поръся с кашкавал и да запека.Става много вкусно и по бързо,щото не го дебнеш дали се е опекло Peace
Ами може разбира се и наведнъж да се сложи,но на мен (ако го правя със закрасена сметана) ми става на парцали,а аз хич не харесвам соса ми да е на парцали...Затова така съм го написала....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора